הדולר ירד ל-3.643 ש'; לאומי: לא יהיה פיחות מהותי בשקל

הדולר סגר את השבוע בהיחלשות של 1.2% מול השקל ■ בנק לאומי: כל "התחזקות אפשרית של הדולר תהיה מתונה יותר בשוק המקומי בהשוואה לעולם"

הדולר המשיך להיחלש גם היום (ו') מול השקל למרות שבעולם הוא נסחר דווקא ביציבות, כשברקע שוקי המניות בעולם מחפשים כיוון מחשש להידוק מוניטארי נוסף בסין. בהיעדר נתוני מאקרו היום בארה"ב, בשוק המט"ח העולמי מגיבים בעיקר לנעשה בשוקי המניות וממתינים לכל התפתחות שתגיע מאירלנד.

הדולר נחלש היום ב-0.5% ושערו היציג נקבע ב-3.643 שקלים. המטבע האמריקני סגר את השבוע בירידה של 1.2%. האירו היציג נותר ללא שינוי כמעט בהשוואה ליציג של אתמול - 4.988 שקלים - והוא איבד השבוע כ-1%. בעולם, הדולר נסחר מול האירו סביב 1.368 ד' לאירו, לעומת 1.364 ד' לאירו בה נסחר הצמד אתמול.

בורסות אסיה והחוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט נסחרים היום בנטייה לעליות. מוקדם יותר נרשמו ירידות על רקע חששות כי סין תעלה בקרוב את הריבית במשק, כצעד הידוק מוניטארי נוסף שנועד לרסן את האינפלציה, אך מצד שני גם יקרר את הצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

בינתיים בצד השני של העולם, האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית עדיין דנים עם אירלנד בנוגע לגיבוש חבילת הסיוע למדינה. אתמול אמר נגיד הבנק המרכזי של אירלנד כי המדינה קרובה לקבל סיוע של "עשרות מיליארדי אירו", מה שהקפיץ את האירו ואת השווקים.

השקל מתחזק מול הדולר "בעקבות התחזקות ההערכות כי אירלנד צפויה לקבל את כל הסיוע שיידרש לה", טוענים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק המט"ח. בלאומי מעריכים כי המסחר בשוק המט"ח בארץ יתנהל בהתאם להתפתחויות בעולם, כאשר התגברות החששות מחדלות פירעון של אירלנד תביא להתחזקות הדולר, ולהיפך. האנליסטים סבורים כי כל "התחזקות אפשרית של הדולר תהיה מתונה יותר בשוק המקומי בהשוואה לעולם".

כידוע, היחלשות הדולר בעולם, שהחריפה בתחילת החודש עם ההכרזה בארה"ב על תוכנית רכישת האג"ח הממשלתיות ב-600 מיליארד דולר, גררה התערבות של מדינות רבות בעולם אשר מנסות לפחת את המטבעות שלהן כנגד הדולר. יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, התייצב היום נגד אותן מדינות וטען כי הן פוגעות בצמיחה הגלובלית. הוא גם הטיח ביקורת בסין על כך שהיא שומרת את היואן (המטבע הלאומי של סין) נמוך באופן מלאכותי. ברננקי אמר שהתחזקות הדולר תנבע מהתחזקות הצמיחה הכלכלית בארה"ב, כך שמדיניות הממשל האמריקני אינה מיועדת להחלשת הדולר.