במאמץ של הרגע האחרון הצליחו המדדים המובילים בוול סטריט לסגור ברמות הגבוהות של היום או בעליות של כ-0.2% ובכך הצליחו מרביתם לחתום את השבוע בדיוק ברמה בה סגרו בשבוע שעבר, רק הדאו ג'ונס הגדיל לעשות ורשם עלייה שבועית של 11 נקודות שהם כ-0.1%. זאת לאחר שבמרבית שעות המסחר דישדש השוק לאחר פתיחה שלילית.
הגורמים העיקריים לחולשת השוק בתחילת המסחר היום היתה הודעתו של הממשל הסיני על העלאת יחס רזרבות המזומנים לבנקים ב-0.5%, ויו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, העביר ביקורת על מדיניות המט"ח של סין, כל זאת בעוד שבאירלנד עדיין לא סגרו הצדדים למו"מ - הממשלה, ה-IMF והאיחוד האירופי על תנאי ההלוואה שתקבל אירלנד שהיקפה צפוי להגיע לעשרות מיליארדי אירו.
בהקשר של סין נציין כי זו הפעם השנייה החודש שסין מעלה את יחס הרזרבות לבנקים ב-0.5%, והפעם החמישית השנה. מוקדם יותר היום פורסמו דיווחים בתקשורת הזרה לפיהם סין עלולה להעלות את הריבית במשק, אולם סין בחרה שלא להעלות את הריבית בשלב זה (לקריאה נוספת - לחץ כאן).
ברננקי, האיש שהכריז לאחרונה על תוכנית מאסיבית לרכישת אג"ח ממשלתיות אמריקניות בהיקף של 600 מיליארד דולר, יוצא להגנה על המדיניות שהוא מוביל ותוקף את המבקרים. בנאום מוכן שפרסם לקראת כנס בפרנקפורט אמר ברננקי כי צעדיו נועדו לחזק את כלכלת ארה"ב ואת כלכלת העולם, והוסיף כי מדינות שפועלות לפיחות המטבעות שלהן פוגעות בצמיחה הגלובלית.
לדברי ברננקי, הדרך הטובה ביותר לתמוך בדולר היא על ידי תמיכה בכלכלת ארה"ב. "היום", אמר ברננקי, "הצמיחה והסחר בעולם אינם מאוזנים כיוון שהצמיחה בכלכלות המתפתחות תלויה מאוד בשיעורי הצמיחה של הכלכלות המפותחות. אם הצמיחה במדינות המפותחות תהיה איטית מדי, ייתכן שהפתרון יהיה בשיעור צמיחה איטי לכל מדינות העולם".
כחלק מתוכנית רכישות האג"ח שלו, ה'פד' רכש היום אג"ח ממשלתיות המיועדות לפירעון באוגוסט 2028 ובנובמבר 2040, בהיקפים של 1.5-2.5 מיליארד דולר.
ההידוק בסין משפיע היום לרעה גם על מחירי הסחורות על רקע החשש מהירידה בביקושים להן. מחירו של החוזה על הנפט הגולמי ירד ב-0.5% ל-81.9 דולר לחבית. לעומת זאת, מחיר החוזה על הגז הטבעי זינק הערב בכ-4% על רקע הציפיות למזג אוויר קר יותר. לאחר שבועיים של ירידות שערים זינק השבוע מחירו של הגז הטבעי ב-9.5%. גם החוזה על החיטה עלה בכ-2.75% ל-710 דולר לבושל, נציין כי עיקר החשש מפני אינפלציה בסין שהביא להידוק המוניטרי נובע מהעלייה החדה במחירי המזון שם.
היום לא פורסמו נתוני מאקרו
מניית חברת המחשבים האישיים DELL ריכזה עניין לאחר שזינקה אמש (ה') ביותר מ-5% במסחר המאוחר בוול סטריט, לאחר שהחברה דיווחה על רווח רבעוני שעקף את תחזיות האנליסטים, הודות לירידה במחירי הרכיבים שלה שתורגמה לשולי רווחיות גבוהים יותר. הרווח הנקי (ללא הוצאות חד פעמיות) הסתכם ב-45 סנט למניה ברבעון השלישי - הרבה מעל התחזיות בשוק שעמדו על 32 סנט למניה. הכנסות החברה צמחו ב-19% (לעומת הרבעון השלישי אשתקד) והסתכמו ב-15.4 מיליארד דולר.
בסקטור התוכנה בלטה לחיוב מניית Salesforce.com (סימול: CRM) שזינקה בכ-18% לאחר שהחברה דיווחה על רווח נקי של 21.1 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2010 (לעומת 20 מ' ד' ברבעון המקביל אשתקד) וגידול של 30% בהכנסות ל-429 מיליון דולר. מדובר ברווח של 32 סנט למניה - סנט אחד מעל התחזיות המוקדמות בשוק.
בסקטור התרופות, מניית פייזר הגיבה לניסוי כושל של החברה במדלל הדם apixaban. חברת התרופות הפסיקה את הניסוי במדדל הדם עקב דימום מסוכן בקרב מטופלים בעלי עבר של מחלות לב. מדובר בניסוי רפואי שהקיף כ-10,000 חולים.
גאפ דיווחה על ירידה של 1% ברווחי הרבעון השלישי ל-303 מיליון דולר, או 48 סנט למניה. המכירות עלו ב-2% ל-3.65 מיליארד דולר.
יצרנית הקטשופ הגדולה בעולם, היינץ עקפה את תחזיות הרווח כשדיווחה על עלייה של 8.6% ל-251 מיליון דולר או 78 סנט למניה לעומת צפי ל-76 סנט למניה. עיקר הרווחיות נבע לה מהעלייה במכירות בשווקים במתעוררים. המכירות ירדו בשיעור קל והיו נמוכות מהתחזיות בעיקר בשל שינויים בשערי החליפין.
מניית סיסקו נסחרה על רקע הודעת דירקטוריון החברה על הרחבת תוכנית הרכישות העצמיות של מניות החברה בהיקף של 10 מיליארד דולר, המצטרפים לסך של 72 מיליארד דולר עליהםם כבר הודיעה החברה בעבר. הרכישות העצמיות מיועדות לתמוך במניה שרק בשבוע שעבר צנחה ב-17% לאחר פרסום דו,חותיה ופרסום תחזיות עתידיות שהיו נמוכות מהציפיות של האנליסטים.
הקסם של מג'יק נמשך
בין המניות הישראליות שוב בלטה הערב מניית מג'יק בעלייה חדה שקרבה אותה לרמת השיא השנתית לאחר שזינקה בשבועות האחרונים בעשרות אחוזים.
נייס שזכתה להעלאת המלצה מ-HSBC נסחרה במהלך כל שעות המסחר בטריטוריה החיובית.
מניית מרוול הובילה את העליות במדד הנאסד"ק 100 לאחר שיצרנית השבבים העלתה את תחזיותיה לרבעון השלישי עם פרסום דו"חותיה הכספיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.