אירופה נעלה בעליות חדות: בורסת לונדון עלתה ב-2%

המדד המוביל בספרד עלה ב-4.4% והוביל את המדדים המובילים באירופה לראלי ■ נתוני מאקרו חיוביים מובילים את המדדים המובילים לעליות ויוצרים מומנטום שורי

אירופה נעלה היום בעליות חדות וסגרה יום מסחר מוצלח שנפתח בעליות על רקע התאוששות השווקים באסיה. המשקיעים מביעים אופטימיות היום למרות שהמשבר באירופה עדיין לא מראה סימני התאוששות וברשת רצות שמועות על התרחבות המשבר גם לאיטליה. המדד המרכזי בספרד IBEX עלה היום ב-4.4% והוא הגורם המרכזי שהוביל את אירופה לעליות. גם וול סטריט שפתחה בעליות מרשימות עודדה את השווקים באירופה.

נתוני מאקרו חיוביים תופסים היום את מוקד ההתעניינות המשקיעים ומאירים על השווקים באור חיובי. המומנטום השורי התחיל היום מכיוון אסיה, היום פורסמו בסין נתונים המעידים על התרחבות התעשייה, זה החודש ה-21 ברציפות. מדד מנהלי הרכש (PMI) בסין עלה ל-55.2 נק' בנובמבר לעומת 54.7 נק' באוקטובר. רמה גבוהה מ-50 נק' מעידה על התרחבות. כלכלנים ציפו שה-PMI יישאר ללא שינוי.

נתוני תעסוקה מעודדים בארה"ב מעודדים גם הם את השווקים באירופה, עם הזינוק במספר המשרות במגזר הפרטי.

מניית Lufthansa עולה ב-3.2% אחרי העלאת דירוג המלצה של חברת גולדמן. כמו כן, מניית Deutsche Bank עולה ב-1.4% לאחר שדרוג דרוג ההמלצה שלה על-ידי J.P. Morgan.

על הצד השלילי, חברת הסופרמארקטים הצרפתית Carrefour יורדת ירידה חדה של 8.79% אחרי שהחברה הורידה את הצפי לרווח שלה.

אסיה נעלה בעליות

אסיה סגרה בעליות לאחר שמגמה מעורבת איפינה את המסחר בבורסות אסיה היום (ד'). אסיה עברה לעליות בעקבות נתוני מאקרו חיוביים, לאחר סגירה שלילית בוול סטריט ועל רקע פרסום נתוני מאקרו חיוביים בסין.

וול סטריט סיימה את המסחר אתמול בירידות שערים, זאת כאשר המומנטום השלילי שאפיין את המסחר בימים האחרונים באירופה, בעקבות החרדה מפני התפשטות משבר חוב, העיב גם על וול סטריט. המסחר נפתח בירידות חדות, לאחר מכן הירידות התמתנו בעקבות פרסום נתוני מאקרו מעודדים אודות אמון הצרכנים ומדד מנהלי הרכש לאזור שיקגו שהפתיעו את המשקיעים לטובה. בתוך המסחר, הדאו-ג'ונס אף עבר לעלייה קלה למשך תקופה קצרה אך שוב חזר למגמה השלילית וננעל בירידה של כ-0.4%, כאשר הנאסד"ק נפל בכ-1% וה-S&P500 איבד 0.6%.

בזירת המאקרו, היום פורסמו כאמור בסין נתונים המעידים על התרחבות התעשייה, זה החודש ה-21 ברציפות. מדד מנהלי הרכש (PMI) בסין עלה ל-55.2 נק' בנובמבר לעומת 54.7 נק' באוקטובר. רמה גבוהה מ-50 נק' מעידה על התרחבות. כלכלנים ציפו שה-PMI יישאר ללא שינוי.

"הנתונים החזקים לצד המשך ההרחבה המוניטארית בארה"ב מגבירים את לחצי האינפלציה בסין. אנחנו מעריכים שהבנק המרכזי יעלה את שיעור הריבית ב-0.25% בחודשים הקרובים", אמר למארקטווטץ' Hongbin Qu, כלכלן בסניף של HSBC בהונג קונג.

בטוקיו עבר מדד הניקיי לעלייה קלה ואילו בהונג קונג ושנחאי נרשמות ירידות קלות בהובלת מניות הנדל"ן על רקע חששות מהמשך עליית הריבית.