"אנו ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, אם כי אנו מזכירים את הסכונים הקיימים בישראל ובעולם", כך אומרים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית בהתייחס לשוק המניות ומוסיפים, "בראיה הגלובלית, המשבר באירלנד, גם לאחר תוכנית החילוץ של האיחוד האירופי, מחדד את הסיכון מפני משבר נוסף ביבשת, ואף האטה גלובלית מתחדשת.
במישור המקומי, הצמיחה המאקרו כלכלית ברבעון השלישי אומנם היתה גבוהה בהשוואה לעולם המערבי, אולם ההאטה בצריכה הפרטית והצניחה ביצוא מהווים איתות שלילי לעתיד. מנגד, מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים מראה סימנים להתאוששות מחודשת ברבעון הרביעי ביצוא - כך שבסופו של דבר התמונה המאקרו כלכלית מעורבת".
בזירת המיקרו, דוחות החברות לרבעון השלישי הראו בחלקם הגדול שיפור בתוצאות ביחס לרבעון המקביל, כשרבות מהנהלות החברות הביעו ביטחון גם בנוגע לרבעון הרביעי ואף מעבר לכך - מה שלהערכתנו תומך בשוק המניות מעבר לרעשים המקומיים שעלולים להיווצר בשל הנעשה בזירה הגלובלית. התמתנות הצמיחה ביחס לרבעונים הקודמים מובנת, בעיקר נוכח נתוני השוואה חזקים יותר ברבעון המקביל לעומת נתוני ההשוואה ברבעונים הקודמים. לסיכום האמור לעיל, אנו רואים בחיוב את ההשקעה בשוק המניות המקומי, במיוחד על רקע האטרקטיביות הנמוכה שמציעות אלטרנטיבות ההשקעה בתחום הסולידי, נוכח תשואותיהן הנמוכות.
בפועלים מעדיפים השקעה במניות בודדות ולא באמצעות מדדים, כאשר בחלוקה ענפית, הם רואים עדיפות להשקעה בחברות המוטות למשק המקומי, בענפים כגון קמעונאות, מזון וכו'. בין המניות המומלצות של האנליסטים ניתן למנות את בזק , שופרסל , חברה לישראל , אידיבי אחזקות , נייר חדרה , גולף ועוד.
בהתייחסם לשוק האג"ח ממליצים בפועלים לשמור על רכיב שקלי גבוה בהשוואה לאפיק הצמוד, לקצר מח"מים ולשמור על מרכיב נזילות גבוה.
על שוק המט"ח אומרים בפועלים כי הדולר אומנם נחלש השבוע מול השקל, אך מגמת המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי באה לידי ביטוי בישראל יותר בהיחלשות האירו ופחות בירידה בשער הדולר. שער האירו צנח השבוע מול השקל לרמתו הנמוכה ביותר זה כחמישה חודשים ובמהלך חודש נובמבר הוא נחלש בכ-5%. מתחילת השנה רשם האירו ירידה בשיעור של כ-12% מול השקל, בעוד הדולר נחלש מול השקל בשיעור של כ- 3% בלבד. ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.
"בטווח הקצר הסנטימנט החיובי עשוי להימשך, על רקע האיתנות היחסית של הכלכלה הישראלית והמחסור באלטרנטיבות השקעה" זוהי גם מסקנת הסקירה השבועית שמפרסמים כלכלני בנק לאומי. עם זאת הם מדגישים כי להתפתחויות מעבר לים עשויה להיות השפעה מכרעת על מגמת המסחר בטווח הקצר.
על שוק האג"ח אומרים בלאומי כי ההיצע הנמוך הקיים בשוק, תכנית הגיוסים הנמוכה של האוצר והצפי לתוואי עליות ריבית ארוך ומתון ימשיכו לתמוך בתשואות הנמוכות באפיק הממשלתי. בנוסף, התשואה השוטפת הנמוכה המתקבלת באפיק הממשלתי הקצר תומכת בהמשך בהשקעה במח"מ בינוני-ארוך.
בהתייחסם לזירת המט"ח מעריכים בלאומי כי התנהגות הדולר מול השקל תמשיך בתקופה הקרובה להיות מושפעת ממגמת המסחר בעולם. השקל ימשיך להפגין איתנות כך שיתחזק במידה והמטבע האמריקני יחלש בעולם, וישמור על יציבות במידה ותחול מגמה הפוכה. בעולם, צפוי המטבע האמריקני להתנהג הפוך ביחס למפלס החששות של המשקיעים מפני חדלות פירעון אפשרית במדינות בגוש האירו: התגברות החששות תביא להתבצרות בדולר ולהיפך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.