מגמה מעורבת בוול סטריט בסיום: מג'יק זינקה 16%

הנאסד"ק איבד בסיום 0.5% והדאו ג'ונס עלה 0.2% ■ סקר אופטימי של ה"וול סטריט ג'ורנל": התמ"ג האמריקני יעלה ב-2.6% ברבעון הנוכחי

העליות שאיפיינו את מרבית שעות המסחר בוול סטריט, נחלשו בשעה האחרונה של המסחר והמדדים סגרו במגמה מעורבת, לאחר שהנאסד"ק עבר לטריטוריה השלילית. בשוק ניסו הסוחרים להמשיך את המומנטום החיובי חתם את סיום השבוע שעבר, אז הגיע מדד ה-S&P500 לרמה בה לא שהה מאז ספטמבר 2008, והערב נותר ללא שינוי בסיום למרות עליות של כ-0.5% במהלך המסחר. הסנטימנט שואב תמיכה מהעליות בשווקים מעבר לים ומחדשות אודות מיזוגים ורכישות, ביניהם עסקה חדשה לקונגלומרט ג'נרל אלקטריק הרוכש חברה בריטית בתמורה ל-1.3 מיליארד דולר וכן עסקת רכישה גדולה עליה הודיעה דל.

מחירי הסחורות הוסיפו לטפס, ביניהם נציין את הנפט שקרב שוב לרמת 90 דולר לחבית והזהב ששוב נושק ל-1,400 הדולר לאונקיה בעוד שמחיר החיטה זינק ב-12.7% ל-823 ד' לבושל. את העליות במחירי הסחורות והמניות ניתן ליחס גם לנפילה החדה בשערו של הדולר, האירו התחזק כנגדו בשיעור חד של כ-1.7% והצמד נסחר ברמה של 1.342 דולר. מחירי האג"ח ממשיכים ליפול והתשואות באג"ח ל-10 שנים עלו במהלך הערב ל-3.37% אך סגרו ברמה נמוכה מזו. נציין כי על רקע האופטימיות בשוק, התנודתיות אשר באה לידי ביטוי במדד ה-VIX נפלה במהלך הערב מתחת ל-17% לראשונה מאז אפריל.

בשוק נשמעה אנחת רווחה לאחר שסין בחרה שלא להעלות את שיעורי הריבית במדינה בסוף השבוע האחרון - צעד שרוב הכלכלנים ציפו לו, לאחר שהאינפלציה במדינה עלתה ל-5.1% במונחים שנתיים בנובמבר - בשוק ציפו לצעד שיצנן את מחירי הסחורות, המוצרים והנדל"ן במדינת הענק. על אף שהריבית לא הועלתה, קברניטי הכלכלה הסינית, הערים לסכנת התנפחות המחירים, העלו את דרישות הלימות ההון מהבנקים בשבוע שעבר והצהירו כי ב-2011 ישיקו שורת צעדים שאמורים לשלוט באינפלציה הגואה ולדאוג לצמיחה מאוזנת ויציבה יותר. על הרקע הזה, בורסות אסיה ננעלו בעליות, ומגמה חיובית נרשמה גם באירופה.

בתוך כך, נראה שהאופטימיות קונה אחיזה בארה"ב. הכלכלנים, שהשיבו לסקר של ה"וול סטריט ג'ורנל", צופים כי התמ"ג האמריקני יעלה ב-2.6% ברבעון הנוכחי, לעומת התחזית הקודמת לצמיחה של 2.4% בלבד, נמוך מאחוז הצמיחה של 2.5% ברבעון השלישי. עוד עולה מהסקר כי הכלכלנים צופים שהכלכלה האמריקנית תתרחב במחצית הראשונה של 2011 והצמיחה רק תלך ותגבר במהלך השנה. התחזיות המעודדות מצביעות על כך שהתמ"ג לשנת 2011 יעלה ל-3%. בנוסף צופים כי קיים סיכוי גבוה יותר שהכלכלה ב-2011 תעלה על התחזיות, לעומת הסיכוי לירידה מתחת לתחזיות.

"זה לא הזמן לקבל פחד גבהים, אלא להיפך, לרכב על המומנטום החיובי ולראות איך מפיקים ממנו את המיטב עם המניות החזקות יותר", אומר זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס". "עבור מדד ה-S&P 500, ניתן למקם הגנה מתחת ל-1,219 נק', כאשר מהלך מתחת לרמה הזו, אם יתקיים, ילמד כי הקונים הפסידו במערכה. זה עוד לא הקרב כולו, אבל עדיף יהיה לבחון את הדברים מבחוץ במקרה כזה. ירידה מתחת ל-1,219 נק' היא לא התרחיש הסביר וניתן אף לצפות לתמיכה ב-1,226".

הבנקים הגדולים של וול סטריט צפויים להשלים שנתיים טובות במיוחד בתחומי הבנקאות להשקעות והמסחר, על רקע הריבאונד שחל במגזר לאחר תוכנית החילוץ למערכת הבנקאית שהופעלה בשנת 2008 ותוצאותיהם בשנת 2010 צפויות להיות השניות בטיבן מאז ומעולם.5 הבנקים הגדולים בארה"ב, צפויים להציג תוצאות טובות יותר ברבעון הרביעי מבשני הרבעונים הקודמים, כאשר המניע לעליות בפעילות נובעות מהגידול בפעילות החיתום ומעלייה במחזורי המסחר בתחומי המניות והאג"ח. גם אם ההכנסות ישתוו לאלו עליהם דיווחו הבנקים הגדולים ברבעון השלישי, גם אז יעלו הכנסות השנה על כל שנה אחרת פרט לשנה שעברה, שנת 2009.

היום לא יפורסמו נתוני מאקרו

ג'נרל אלקטריק הכריזה היום על עסקה לרכישת חברה המספקת ציוד לתחום האנרגיה, Wellstream הבריטית, ב-1.3 מיליארד דולר, וזאת כדי להגדיל נוכחותה בסקטור הגז והנפט.

אנליסטים בגולדמן זאקס המליצו על מניית אפל ואמרו שהיא עשויה לזנק 34%. מנגד, הם המליצו להפחית החזקות ב-HP .

חברת Dell רכשה את חברת Compellent Technologies בסכום של 960 מיליון דולר במסגרת התוכנית שלה להתרחב מעבר למחשבי PC לטכנולוגיות חדשות.

נובל אנרג'י נחלשה קלות על רקע הדרמה בשוק הגז הישראלי, לאחר שהשותפות שלה ב"תמר" דיווחו כי בשל העיכובים ובעיות המימון של הפרויקט החליטו החברה לישראל, כיל ובזן הן חתמו על הסכמים ארוכי טווח עם חברת EMG לאספקת גז טבעי למתקניהם ולבטל את הסכמיהם עם השותפות ב"תמר", מה שהוביל את השותפות להזהיר כי יפסיקו לפתח את המאגר. תגובת שר האוצר, בוועידת ישראל לעסקים: "פתחו את המאגר או החזירו את הרישיון". נציין כי מניית אמפל שבשליטת יוסי מימן המחזיקה בנתח של 12.5% מ-EMG המצרית רושמת עליות לאחר שהחוזים של "תמר" עברו לידיה.

ה"ניו יורק פוסט" דיווח כי בנק אוף אמריקה העמיד למכירה משכנתאות רעילות בסך של לפחות מיליארד דולר, בהם גם הלוואות שכבר נמחקו.

חברת התרופות הגדולה ביותר בצרפת, סאנופי אבנטיס , שבאוקטובר החלה בהצעת רכש עוינת לחברת הביוטק האמריקנית, Genzyme (סימול: GENZ) בתמורה ל-18.5 מיליארד דולר במזומן, אמרה היום שהיא מאריכה את תוקף ההצעה בכחודש, ללא שינוי בתנאיה. ג'נזיים, נציין, מתחרה בפרוטליקס הישראלית בתחום הטיפול במחלת הגושה.

לאחר עלייה של 62.5% במניית סודהסטרים , מתחיל גם סיקור אנליסטים למניית החברה. בבית ההשקעות אופנהיימר, ששימש כאחד מחתמי ההנפקה, מתחילים לסקר את מניית החברה בהמלצת "תשואת יתר" ובמחיר יעד של 40 דולר, פרמיה של 23% על פני מחיר השוק.

חברת הסלולר פרטנר הודיעה היום כי מטה החברה יצומצם בכ-50 עובדים ובמקביל, בהנהלת החברה מתכננים הגדלה של מצבת כוח האדם בחברה בכ-10% לכ-7,750 עובדים.

נס טכנולוגיות בלטה לחיוב לאחר דיווחים בתקשורת כי 4 קרנות השקעה מתעניינות ברכישתה בתמורה לכ-300 מיליון דולר. בבורסה בת"א זינקה המניה הדואלית בכ-18%. המניה נסחרת לפי שווי שוק של כ-200 מיליון דולר.

חברת מג'יק שוב בלטה לחיוב לאחר שדיווחה היום כי חתמה על הסכם לרכישת המפיץ שלה בדרום אפריקה, חברת מג'יקס אינטגריישן (Magix Integration) תמורת סכום כולל של עד 9 מיליון שקל (כ-2.5 מיליון דולר). העיסקה מתבצעת בשני שלבים, כאשר בשלב הראשון תגיע מג'יק לאחזקה של 51%, ובשלב לאחר מכן היא תוכל להגדיל את אחזקותיה ל-75%.

סלקום הוסיפה לרכז עניין לאור הדאגה שהיא מעוררת בשל הצהרתה בסוף השבוע כי טרם נמצא הגורם לתקלה ששיבשה באופן קשה את פעילות הרשת הסלולרית של החברה לפני יותר משבוע. החברה כזכור החליטה לפצות את לקוחותיה בכך שלא תחייבם על שבוע שימוש בשירותי הרשת.

חברת הביו-רפואה הישראלית, פלוריסטם , הודיעה היום שהמניות הרגילות שלה נרשמו למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב בנוסף לרישומן בבורסת הנאסד"ק. המסחר במניות הרגילות של החברה יחל ב-19 בדצמבר.

מגל נסחרה בעליות לאחר שדיווחה היום על חתימת חוזה בהיקף 21.4 מיליון דולר להספקת מערכת אבטלה לנמל מומבסה שבקניה. מגל גברה במכרז הבינלאומי על 19 חברות. יו"ר מגל, יעקב פרי: ההיקף הגדול של הפרויקט מייצג הישג עסקי משמעותי וצעד חשוב לצמיחתה של מגל".

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]