הבנק הבינלאומי הגיש בחודש שעבר תביעה בסך של כ-19 מיליון שקל נגד יוסף בודנשטיין, בעל השליטה באלדן טק . החוב על שמו של בעל השליטה בחברת הנדל"ן באופן פרטי ובאמצעות חברת "נימד אחזקות" שבשליטתו. הבנק דרש פירעון של החוב עוד ב-03.10 וכן תוספת ריבית מאז.
אלדן טק, וחברת הבת רילון , פעילות בעיקר בבולגריה. את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה אלדן טק עם הכנסות של 5.2 מיליון שקל בלבד, הפסד של 8.4 מיליון שקל, ותזרים המזומנים מפעילות שוטפת שלילי בהיקף של כ-8 מיליון שקל. לדוחותיה הכספיים צורפה הערת "עסק חי" בשל חשש מיכולת ההישרדות שלה. רילון, מצויה גם כן במשבר תזרימי קשה ואינה יכולה לעמוד בתשלומים לנושיה בזמן.
בחודש מארס אלדן טק לא עמדה בתשלום של 9.7 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, ופתחה עמם במו"מ להסדר חוב. היא שילמה רק 2.5 מיליון שקל מתוך סכום החוב בחודש שעבר, והודיעה שאין בידיה הכסף לתשלום הבא בחודש מארס הקרוב - גם הוא בגובה של 9.7 מיליון שקל. במקביל מספר משקיעים גילו עניין בחברה ובמיוחד דן ללוז, לשעבר יו"ר מגדל שוקי הון, אך הצעתו להשקעה בחברה במסגרת הסדר חוב נדחתה בשבוע שעבר.
עד שיכנס משקיע חדש לחברה מצבה ממשיך להידרדר על רקע חובות של 90 מיליון שקל. המניה נחתכה בחצי ב-12 החודשים האחרונים והיום היא צונחת בכ-15% למחיר המשקף לה שווי שוק של 11 מיליון שקל בלבד. בודנשטיין מחזיק ב-57% ממניות החברה, מרביתן משועבדות לבנק הבינלאומי, כך שאינן מכסות את החוב. דרישת הבנק לפרוע את החוב פורסמה היום במקביל לאסיפת אג"ח שהתקיימה.
הבינלאומי מבהיר באמצעות עו"ד עדי בראונשטיין שכל הסדר חוב בחברה טעון אישור שלו, ואסור שיפגע בבטוחות לחוב כלפיו. במהלך אסיפת האג"ח ניסה בודנשטיין להרגיע את המשקיעים ולבקש מהם גרייס. לטענתו נכסי החברה יהיו שווים בעתיד יותר מגובה החוב, אך יש להמתין לשיפור במצב. מחזיקי האג"ח עדיין בוחנים העמדת האג"ח לפירעון מיידי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.