שבוע המסחר בבורסה של ת"א נפתח ברגל ימין, כאשר בסיום המסחר עלה מדד המעו"ף נקודות בודדות, אך כבש שוב את שיא של כל הזמנים והמשיך בכך את המומנטום החיובי מהשבוע שעבר. על המדד המוביל בת"א השפיעו לחיוב העליות שנרשמו במניית בזק לאחר שהחברה הודיעה על חלוקתו של דיבידנד ענק בהיקף של 3 מיליארד שקל. בסה"כ התאפיין המסחר במדדים השונים במגמה מעורבת תוך נטייה לירידות, כאשר בירידות בלטו מדדי הפיננסים והנדל"ן, לעומתם מדד התל-טק והביומד התחזקו.
בסקירות השבועיות שלהם, המשיכו האנליסטים הן בפועלים והן בלאומי להציג חוות דעת שורית על שוק המניות הישראלית כשהם נאחזים באותם סייגים שאפיינו את סקירות השבועות האחרונים. "בטווח הקצר הסנטימנט החיובי עשוי להימשך, על רקע האיתנות היחסית של הכלכלה הישראלית", כותבים גם השבוע הכלכלנים של לאומי. נזכיר כי מדד המעו"ף עלה בסך הכל ב-0.4% השבוע וטיפס (שוב) לרמת שיא של כל הזמנים סביב 1,306 נקודות.
על פי הסקירה של לאומי, "המחסור באלטרנטיבות השקעה שתומך גם כן ב"ראלי" סוף שנה". עם זאת, נטען עוד כי "להתפתחויות מעבר לים עשוייה להיות השפעה מהותית על מגמת המסחר" - זאת על רקע התנודתיות והעצבנות המאפיינת את המשקיעים ברמות הללו.
גם אלן גרינספאן הפגין אופטימיות. "כלכלת ארה"ב מתאוששת ועשויה לצמוח ב-3% עד 3.5% בשנה הבאה", כך אמר יו"ר הבנק הפדרלי לשעבר בראיון שהעניק בוושינגטון במהלך סוף השבוע. "אין ספק כי כלכלת ארה"ב נהנת כעת ממומנטום חיובי. הרבעון הרביעי נראה טוב. הצמיחה עשויה להגיע ל-3.5% ואף יותר". גרינספאן, שעומד היום בראש חברת ייעוץ עצמאית, גרינספאן אסושיאייטס, צופה כי מחירי המניות ימשיכו לטפס על רקע השיפור במכירות וברווחי החברות.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי של דש ברוקראז', אומר בשיחה עם "גלובס" כי בתקופה האחרונה רואים בעולם שיפור בנתונים הכלכליים. בארה"ב התפרסמו בשבוע שעבר נתונים אודות המכירות הקמעונאיות ומדד האינדיקאטורים המובילים שהיו טובים יותר מהתחזית. כמו כן, אישור התוכנית להארכת הקלות במס ע"י הקונגרס האמריקאי גרם להעלאת תחזיות הצמיחה ע"י גופי השקעה גדולים בעולם. לגבי אירופה, כל עוד היא לא מספקת חדשות רעות, לא מפריעה למגמה חיובית בשווקים. אם לא יתרחשו אירועים חריגים, המסחר בעולם צפוי להתאפיין בתנודתיות נמוכה יחסית לקראת החגים המתקרבים, כאשר משקיעים רבים נערכים לסוף השנה ולא מבצעים שינויים גדולים בתיקי השקעות.
"בשבוע הקרוב לא צפויים להתפרסם נתונים כלכליים רבים, אך חלק מהם צפויים למשוך תשומת הלב של משקיעים, כגון מכירות מוצרי בני קיימא בארה"ב והכנסה והוצאה פרטית שם. השוק המקומי מושפע מההערכות לגבי הריבית שלא צפויה לעלות החודש בעקבות מדד המחירים הנמוך יחסית שהתפרסם בשבוע שעבר, והתחזקותו המהירה של השקל לעומת סל המטבעות. שערו של השקל ביחס לסל המטבעות במונחים ריאליים נמצא כמעט בשפל של 7 השנים האחרונות. בשבוע הקרוב יפרסם בנק ישראל את המדד המשולב לבחינת הפעילות הכלכלית במשק שצפוי לרשום שיפור בעקבות המגמה החיובית שהייתה בעולם ובישראל בחודשים האחרונים".
זיו סגל: אין חשיבות לרמת ה-1,300 נקודות
זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", מציין כי "רבים שואלים אותי בדבר החשיבות התנודתיות של תל אביב 25 סביב 1300. ובכן, בכל הקשור בניתוח הטכני שלי את המדד, אין לכך חשיבות. חשוב אזור התמיכה 1280-1285 וחשוב היעד לעליה 1350. יעד זה מבוסס כאמור על יחסי הרחבה המחושבים בהתאם לסדרת המספרים של פיבונאצ'י ונועדו למצבים של רמות שיא/שפל חדשות שאין להן תקדים על התרשימים. נכון ליום חמישי סיום המסחר, נראה כי מסעו של תל אביב 25 על עבר רמת ה-1350 אמור להימשך. לטווח הקצר תיבחן תמיכה ב-1295 נקודות".
גם דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות, מעריך שהמגמה החיובית צפויה להימשך בשבועיים הקרובים. "שוק המניות המקומי ימשיך ליהנות בטווח הקצר מרוח גבית בשווקים אשר נתמכת ע"י הריבית הנמוכה. מניות האנרגיה צפויות להמשיך ולרכז עניין לאור הציפיות לדיווח על לוויתן כתגלית".
בזק תחלק דיבידנד ענק
העיתון המצרי "אל אהראם" דיווח ביום ו' כי הארגון "No to the Gas Setback" לא מתכוון לעבור בשתיקה על ההסכמים עליהם דווח בתחילת השבוע בין החברה לישראל , כי"ל ובז"ן ל-EMG. בכוונת הארגון להגיש תביעה רשמית נגד פקידים בכירים בשלטון המצרי שחתמו ואישרו את ההסכמים.
בעלי השליטה בבזק עושים זאת שוב. לאחר הפחתת ההון שחולקה כדיבידנד ב-2007 בהיקף של 1.8 מיליארד שקל, אישר היום דירקטוריון החברה לבצע הפחתת הון ולחלק דיבידנד ענק וחסר תקדים בהיקפו של 3 מיליארד שקל. ככל הנראה החלוקה צפויה להיות כך שמחצית הדיבידנד תיועד לרכישה חוזרת של מניות בזק.
כיל הוסיפה לרכז עניין ומחזור גדול לאחר שביום חמישי לאחר סיום המסחר דיווחנו כי המנכ"ל, עקיבא מוזס, ביצע מימוש משמעותי של מניותיו בחברה ומכר לבעלת השליטה, חברה לישראל , כ-985 אלף מניות בכ-58 מיליון שקל. המניות נמכרו לפי מחיר של כ-58.88 שקל למניה, לעומת מחיר של 60.2 שקל לכי"ל עם סיום המסחר בשוק היום. העיסקה בוצעה מחוץ לבורסה. עוד הושפעה כיל מפעילות המיזוגים והרכישות הנמשכת בתחום הדשנים בעולם, לאחר שבסוף השבוע שעבר נודע על עסקה בהיקף של כ-7 מיליארד ד' בין שתי חברות ענק ברוסיה.
מניית אפריקה הושפעה לשלילה מהודעת הפרישה של סמנכ"ל הכספים שלה ב-4 השנים האחרונות, רון פאינרו. על פאינרו, 43, שהחל בתפקיד ב-2007, עברה כידוע תקופה מאוד לא פשוטה כסמנכ"ל הכספים של החברה. מועד עזיבתו של פאינרו טרם נקבע והחברה תדווח על כך בהמשך. עוד גורם שהשפיע על המניה לרעה היה הידיעה כי למרות הבטחות של החברה, פתיחת קניון "מוסקו סיטי" מתעכבת. האנליסט יובל בן זאב מכלל פיננסים: "חשש לאי עמידה ביעדים וסדק נוסף באמון החברה עלולים להוביל לסנטימנט שלילי במניה".
טבע , טאואר ונייס איבדו גובה על רקע פערים שליליים מול ניו-יורק. מנגד, מלאנוקס , פרטנר ופריגו התקדמו עקב פערים חיוביים.
כלכלני פסגות העלו את מחיר היעד למניית פז נפט מ-685 ל-742 שקל ובמקביל את דירוג ההמלצה ל"קנייה".
חברת איתמר מדיקל , הפועלת בתחום של מכשור לא פולשני לאבחון הפרעות קרדיווסקולריות, הודיעה היום על חתימת הסכם עם חברת התרופות רוש (ROCHE) ולפיו תפתח איתמר עבור רוש מכשיר EndoPAT למודלים של חיות, אשר ייושם בניסויים פרה-קליניים לבחינת יעילותן של תרופות בשלבי פיתוח ראשוניים החיוניים להמשך הפיתוח ובדיקת היעילות בבני אדם.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.