שבוע המסחר האחרון בבורסה המקומית האיר פנים למניות הנדל"ן, עם עליות במדד נדל"ן 15 הבורסאי ובמדד נדל"ן כחול-לבן כאחד. פחות משבועיים לפני סוף השנה, גם המדד הבורסאי, שהציג תשואה נמוכה יותר ממקבילו, הציג למשקיעים תשואה אפקטיבית משוקללת הגבוהה מ-1% לחודש.
השבוע שחלף סימן גם עדכון מדדי הבורסה, כשהפעם מדד נדל"ן 15 נותר ללא שינוי בהרכבו. עם זאת, השינוי המרכזי נוגע למדד ת"א-100, אליו יצטרפו 3 מניות בעלות זיקה לנדל"ן כחול-לבן: מנופים פיננסים, אליו הצטרפה כבר לפני שנה; נכסים ובנין, חברה ותיקה במדד; ואלרוב נדל"ן, חברה בת של אלרוב ישראל, מהמניות הבולטות במדד אשתקד. אפילו הנפלטות מגיעות מהענף, ואחת מהן חברה אף היא בכחול-לבן - אזורים.
אזורים גם עומדת במרכז החדשות השבוע; בנק מזרחי טפחות החל במכרז מזורז למכור את אחזקות החברה האם, בוימלגרין קפיטל (63.8%) בחברה. בבורסת השמות ניתן למצוא את תדהר, שיכון ובינוי, יקיר שעשוע, קנדה ישראל, דמרי, קרדן נדל"ן, דורון אביב, עמיר בירם וליאו נואי, וצחי מרקור, כשבכוונת הבנק לדרוש הזרמת הון של 150-200 מיליון שקל, נוסף לרכישת המניות. מרקור לכשעצמו נכנס השבוע לבורסה כשבמסגרת הסדר חוב רכש 60% מיורו-טרייד, תוך שהוא יוצק לתוכה מחצית מחניוני הצלחה, קבוצת החניונים בבעלותו.
לאזורים עצמה אתגרים בדמות פירעון חובותיה בשנה הקרובה ובייחוד פירעון האג"ח במארס הקרוב (כ-200 מיליון שקל). זה מסביר את המניע למכירת הקרקעות בסכום דומה שהיא מחזיקה בשכונת עיר ימים בנתניה, כפי שנודע ל"גלובס". באופן אירוני למדי, בראש קבוצת הרוכשים עומדת נוה גד, זרוע המגורים של נכסים ובנין (ושל קבוצת IDB, בעלת השליטה) - ממנה רכש בוימלגרין את אזורים מלכתחילה. הרכישה הזו לכשעצמה עשויה להסביר בחלקה את הגיוס הגדול (587.5 מיליון שקל) של נכסים ובנין השבוע, באמצעות הרחבת סדרות אג"ח צמודות-מדד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.