מזון סיני וחלום הודי

אחרי הפקת לקחים אנו חוזרים למניות סיניות, ומקבלים חיזוק מאמיר ארגמן מאופנהיימר להשקעה בהודו

זהו, "מכת" רענון התיק לקראת 2011 הסתיימה פחות או יותר, והפעילות במניות חוזרת לנורמליות. כך גם שגרת החשיבה ופתיחת הדלתות לתובנות השקעה.

כפי שניתן להבחין, שוב חוזרות מניות סיניות לתיק, למרות שנכווינו מהן לאחרונה. לשם כך חיזקתי את מעגלי האבטחה, אני מקפיד יותר על מקורות ההמלצות והצלבתן, על חסמי כניסה שונים, ומעדיף ככל הניתן חברות גדולות. CHBT שהצטרפה לקניון נהנית מהצלבת המלצות די טובה והתחום נראה מעניין. CCSC נכנסה לתיק למרות שיש לגביה המלצה יחידה, ועל אף שהונפקה לא מזמן, שכן האינטואיציה שלי ביחס לענף חזקה והגרף היה מעניין ביום הרכישה.

Country Style Cooking Restaurant Chain- CCSC היא אחת מרשתות המזון המהיר הצומחות ביותר בסין. ב-2008 היו לה תשע מסעדות, ובמחצית הראשונה של 2010 כבר מנתה הרשת 101 מסעדות. עד סוף השנה אמורות להיות 130 מסעדות, אותן החברה מפעילה בעצמה.

קרן ההון סיכון סקויה מחזיקה מניות בחברה, ויש הרואים בה את המקבילה הסינית ל-Chipotle האמריקנית, שהיא אחת הרשתות הצומחות בארה"ב והרווחים על מנייתה עצומים. מכיוון שהשוק הסיני גדול פי 4 מהאמריקני, כך גם הפוטנציאל של CCSC. המותג נחשב לטוב מאוד בסין, כך שנראה שיש כאן השקעה מעניינת מאוד.

הודו עדיין רלוונטית

אחת ההשקעות שהייתי נלהב ביותר לגביה היא INXX, שמייצרת חשיפה למניות תשתיות הודיות. אני עדיין חושב שיש לה פוטנציאל, גם טכני, אבל היא מותחת לא רע את גבולות הסבלנות.

אמיר ארגמן מאופנהיימר, שבדרך כלל מחזק אותנו בתחזיות שליליות, נרתם הפעם לעידוד המורל ושלח לנו דוח מיוחד של בית ההשקעות על הודו, שזו תמצית מסקנותיו:

"הודו נהנית מכלכלה צומחת ויציבה, שהציגה יכולת להתמודד גם עם מיתון עולמי והלם פיננסי דוגמת אלה שחווינו ב-2008.

רווחיות החברות והצמיחה בהודו קשורות באופן הדוק לזרימת הון למדינה. העובדה שהודו נהנית כיום מממשלה יציבה ובעלת מנדט לקידום רפורמות, צפויה להביא לזרימות הוניות בעלות השפעה חיובית על כלכלת הודו והחברות הפועלות בה.

ביקושים פנימיים - רובם המכריע של הביקושים בהודו מגיעים מגורמים מקומיים, ולכן היצוא אינו כה משמעותי בצמיחת התוצר, בשונה ממדינות מתפתחות אחרות (סין למשל).

העובדה שהודו נהנית מתהליך השקעות נרחב, יחד עם היתרון הדמוגרפי שמביא ליצירה של שכבת מעמד-ביניים צעירה ומשכילה, צפויים להשפיע לחיוב על כלכלתה בשנים הבאות. חשוב להדגיש את הנושא הדמוגרפי, שכן הוא מהווה אחת הסיבות המרכזיות לתחזית הוורודה לגבי כלכלת הודו. העובדה שנבנית לה שכבה צעירה, משכילה ומתעשרת של אנשים, יוצרת גם ביקושים עודפים וגם קהל יעד שצפוי לספק ביקושים נרחבים למוצרים פיננסיים דוגמת מניות. הדבר עשוי להוביל לתהליך דומה שעברה ארה"ב בתחילת ה-90'.

שינוי בהעדפות השקעה: באופן מסורתי משקי הבית בהודו התאפיינו בחיסכון של מזומן ונכסים ריאליים, ובעיקר זהב. שינויים של השנים האחרונות כגון התפתחות השווקים הפיננסיים, ירידה בשיעורי המס, שקיפות גבוהה יותר, השתלבות בכלכלה ובמסחר הגלובלי, שתלו את הזרעים לכך שמשקי הבית יהיו פתוחים יותר לגוון את השקעותיהם לכיוון נכסים פיננסיים. הערכתנו היא כי תהליכים אלו יימשכו, ויביאו לשיעור השתתפות גדול יותר של אזרחי הודו בשווקים הפיננסיים ובבעלות על נכסי אקוויטי.

הבחירות כאירוע מכונן - הבחירות האחרונות בהודו נערכו בשנת 2009, ואנו מעריכים את תוצאותיהן כאירוע קריטי שישפיע לטובה על כלכלת המדינה בשנים הבאות. הבחירות החזירו את השלטון בקונגרס לידי מפלגת UPA, שנהנית כיום מהרוב הגבוה ביותר ממנו נהנתה מפלגה אחת מאז 1991. המשמעות הפרקטית היא שלראשונה מזה שנים רבות יש שלטון המרוכז בשיפור הכלכלה והסרת מחסומים, מבלי צורך בפשרות בשל מבנה קואליציוני.

כמובן שההשקעה בהודו אינה נעדרת סיכונים, והדוח מפרט בהרחבה את העיקריים שבהם:

סיכון מדינה - סיכונים גיאוגרפיים, פוליטיים וכלכליים ברמת המדינה כולה.

שונות - שהיא גבוהה ביחס לשווקים המפותחים.

מיסוי - יש לזכור כי ממשלת הודו יכולה לשנות באופן מפתיע את חוקי המס עבור משקיעים, במקרה שתרצה להשפיע על אופן ההשקעות ההוניות או הפיננסיות של זרים במדינה.

סיכון רגולטורי - בדומה למיסוי, קיים גם סיכון של שינויים רגולטוריים שיגבילו חלקית או לחלוטין השקעות של זרים בסקטורים או חברות ספציפיים.

נזילות - חברות בעלות שווי שוק קטן או בינוני בהודו עלולות לסבול מרמת נזילות נמוכה.

שחיתות - הודו "זוכה" לציונים לא מחמיאים במדדי שחיתות עולמיים אובייקטיביים, ועל המשקיעים לקחת זאת בחשבון.

"הערכתנו היא, כי שוק המניות בהודו הוא בין המעטים בעולם שצפויים ליהנות משוק שורי לאורך שנים רבות. כמובן שאם המגמה בשווקים הגלובליים תהיה שלילית, השוק ההודי לא יהיה חסין מכך. מנגד, המגמות הבסיסיות שמציין הדוח, יביאו להשפעה חיובית ארוכת טווח הן על הכלכלה ההודית והן על החברות הפועלות בה. הערכתו של הכותב היא ששוקי המניות בהודו הם בעלי פוטנציאל תשואה שנתית של 12%-18% במונחי מטבע מקומי (רופי), ושל 15%-21% במונחי דולר ארה"ב, בטווח של 5-10 השנים הבאות.

"אחת האפשרויות להשקיע בהודו היא התעודה EPI, הנסחרת בארה"ב. תעודה זו עוקבת אחר מדד הנקרא WisdomTree India Earnings Index, הכולל חברות שנוסדו ונסחרות בהודו והן רווחיות ומותרות להשקעה למשקיעים זרים. דמי הניהול בתעודה הם 0.88% לשנה, ומחזור המסחר בה גדול - כ-45 מיליון דולר ביום".

הגם שהשקענו ב-INXX, נשקול בחיוב הרחבת השקעה באמצעות EPI, כשלמוצר של WisdomTree דלתנו תמיד פתוחה.

זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician -CMT. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן