קוראי היקרים, הגענו לטור האחרון של 2010, שנה שהתחילה בצליעה ונסגרת בהליכה בטוחה לניצחון רביעי ברציפות על ה-S&P500. חגיגה קטנה נחגוג בשבוע הבא כאשר ניתן יהיה לברך על המוגמר, וזה הזמן להיכנס בהתרגשות, אופטימיות, מוטיבציה וציפייה, אבל גם בדריכות, ל-2011. כמו שהנהגנו השנה, נמשיך למדוד את תשואת תיק הקניון מתחילת הפעילות בצד מדידה מתחילת השנה, על מנת להגדיר כל שנה כאתגר חדש, במקביל לצבירת התשואה הרב-שנתית.
בשבוע הבא נאפס מונים, נשנס מותניים ונקווה להתחיל בירוק ולצבור פער מול ה-S&P500 כבר בתחילת השנה. זה לא כל כך הלך בעבר (בתחילת השנה) אבל השנה נעשתה עבודת הכנה מרובה בשביל להביא ל-2011 תיק עם מומנטום. התוצאה תלויה כמובן גם במומנטום של השוק, ונאחל שהצבע הירוק ישלוט במסכינו.
וסצ'ונוק אוהב את הבנקים
בעוד סיטי פרסמו בשבוע שעבר תחזית קודרת לשוק המניות האמריקני ב-2011, סרגיי וסצ'ונוק, האנליסט הבכיר של אופנהיימר והדירקטור המתמיד שלנו, דיווח כי C מקבלת המלצת תשואת יתר עם מחיר יעד של 5.5 דולר במסגרת סקירת סקטור הבנקאות, ביחד עם עוד כמה מניות מומלצות.
כריס קוטובסקי, אנליסט הבנקים של אופנהיימר ארה"ב, צופה ארבע מגמות עיקריות במגזר הפיננסי:
"המשך השיפור באיכות האשראי: השיפור בתיקי האשראי של הבנקים מהווה את הבסיס להתאוששות ברווחיותם בשנה האחרונה, הצפויה להימשך גם בשנתיים הקרובות. הדבר משתקף הן בשיעורי ההפרשות בכרטיסי אשראי (שירדו מ-9.9% בתחילת 2010 ל-7.5% כיום), בשיעורי חדלות פירעון בגין המשכנתאות ובנתוני החובות המסופקים החדשים, שהציגו ירידה דרמטית לאורך השנה בקצב גבוה מהירידה במספר פשיטות הרגל במגזר העסקי. הדבר מעיד על מידת שמרנות גבוהה במערכת הבנקאית בארה"ב, בבניית הרזרבות כנגד המחיקות הצפויות בעתיד (כשגם קצב המחיקות צפוי להערכתנו לקטון ל-1.5% בלבד ב-2012).
ירידת קצב ההתכווצות בהיקף ההלוואות: הבנקים האמריקניים עדיין נמצאים במגמת ה-deleveraging, אך קצב הירידה בהיקף ההלוואות נחלש. ברבעון האחרון הוא רשם ירידה מינורית של כ-0.5% לעומת היקף ההלוואות בסוף הרבעון השלישי, בהשוואה לקצב התכווצות שנתית של כ-4.4% לפני כשנה. מעניין עוד יותר שבחלק מסוגי ההלוואות (למשל לצרכנים, לעסקים ולנדל"ן המסחרי) התחלנו כבר לראות גידול בהיקפן, והדבר מהווה אינדיקציה חשובה להיפוך מגמה בת כשנתיים ופותח אפשרות לשיפור הרווחיות העתידית. נציין בנוסף, כי קיים מתאם גבוה בין נתוני הזמנות מוצרים בני-קיימא לבין קצב השינוי בהיקף ההלוואות, והדבר מצביע על התאוששות צפויה בתיקי הלוואות הבנקים בשנה הקרובה.
התאוששות בפעילות מסחר ובנקאות השקעות: פעילות שוק ההון אכזבה לאורך 2010, במיוחד בהשוואה לשנה הקודמת, שהייתה חריגה לטובה בפעילות המסחר וההנפקות. ואולם, כפי שמסתמן מנתוני הרבעון הרביעי, הבנקים והברוקרים האמריקניים צפויים להציג תוצאות נאות הרבעון, לאור העליות בשווקים בליווי התעוררות שוקי ההנפקות ותחום ה-M&A. הגידול החזק ביותר חל בהנפקות האקוויטי (תחום שכמעט הוכפל לעומת הרבעון הקודם, לשיאו טרום המשבר) והנפקות אג"ח high-yield - תחומים רווחיים ביותר מבחינת עמלות החיתום, כשגם רווחי המסחר הציגו גידול רבעוני של כ-13%.
סיכוני רגולציה ותביעות משפטיות: צעדי הרגולציה הפיננסית (למשל בנוגע לעמלות בכרטיסי אשראי) יעיקו על רווחיות הבנקים, אך ההשפעה תהיה מינורית, כשהבנקים יצליחו לגלגל את העלויות הגדלות על לקוחותיהם, באמצעות העלאת עמלות אחרות. בנוגע ל-mortgage putbacks (דרישת רכישה חוזרת של נכסי משכנתאות רעילות), מדובר בסוגיה משפטית שרחוקה מפתרון סופי, ואולם לא צפויה השפעה גורפת על רווחי הבנקים בשנתיים הקרובות.
"מניות הבנקים משקפות פוטנציאל משמעותי לתשואה עודפת על פני המדד הרחב לשנתיים הקרובות, לאור הצפי לשיפור בסביבת המאקרו בארה"ב, לצד הגידול באשראי הבנקאי כנגד קיטון בהיקף המחיקות. זאת, לצד תמחור חסר עמוק שלהן לעומת המכפיל הממוצע של ה-S&P, גם בהנחת דיסקאונט של 70% למכפיל המדד".
נכון לעכשיו, אין ייצוג גבוה למניות בנקים בתיק הקניון. איכשהו אני לא רואה שם דמיון רב, אולי כי אני לא בוחן מספיק את המספרים ה"יבשים" כמו אופנהיימר. אני רואה הרבה ייסורים בענף, אבל יכול להיות שהמחיר הזול והשיפור בפעילות אכן מספקים דמיון. אשקול בהמשך הכנסת מניות בנקים מבין המומלצות של אופנהיימר - C, GS, JPM, MS, USB, WFC. בינתיים, אני חושב שיש דברים מלהיבים יותר. מי שחושב אחרת, מוזמן לבחור עצמאית מבין האפשרויות שהעלה וסצ'ונוק.
תשואות למרות הזבל?
בשבוע שעבר חיזקנו כאן את רציונאל ההשקעה בהודו בעזרתו של אמיר ארגמן. אבל, לא תמיד המציאות שמצטיירת מהחומרים שמגיעים לידינו היא המציאות בשטח. בכתבה שפורסמה ב"גלובס" תחת הכותרת "חיים בזבל", הוצג המחיר הגבוה שהודו משלמת על "איסוף לקוי של הפרשות אנושיות", או במילים אחרות: הפרשות צואה אנושיות בציבור. 6.4% מהתל"ג הולכים לשם. אפשר לראות גם בזה סוג של פוטנציאל, ולהתחיל לחפש חברות המתמחות בפינוי ומיחזור צואה, ואפשר להשתמש בנתון, כמו בתחזית הקודרת של סיטי, בשביל לשמור על פרופורציות.
חלק מהמדינות עליהן אנחנו מבססים את חלום הצמיחה העולמי מתבוססות בזבל, זיהום אוויר, עוני ושאר בעיות, בהכללה כמובן. יכול להיות שהגבול הדק בין היות העוני (על השלכותיו) מנוף צמיחה, להיותו גורם סיכון ותמותה המונית, דק מאוד, ויתכן שחלום הבורגנות האסייתית יהפוך לסיוט.
בכוונה בחרתי לכתוב השבוע טור קוטבי: מצד אחד תחזית קודרת של סיטי וריח צואה מהודו, ומצד שני תחזית אופטימית על סקטור הפיננסים, המוכה ומכה הגורל של התקופה האחרונה. אולי זה המתכון לשמירה על ערנות.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician -CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.