התוכנית לעידוד המוסדיים להשקעות בישראל יצאה לדרך

בבסיס התוכנית השתתפות של המדינה בסיכון של המוסדיים בקרנות ההון סיכון המתמחות בהיי-טק המקומי ■ בתמ"ת ובאוצר מצפים שיוגדלו ההשקעות בכ-800 מיליון שקל בשנתיים

התוכנית לעידוד גופים מוסדיים להשקעות בישראל נכנסה היום (א') לתוקף. בבסיס התוכנית, שגובשה בחודשים האחרונים במשרדי התמ"ת והאוצר, השתתפות של המדינה בסיכון של המוסדיים בקרנות ההון סיכון המתמחות בתעשיית ההיי-טק המקומית. במשרדי התמ"ת והאוצר מצפים שבאמצעות התוכנית החדשה יוגדלו השקעות המוסדיים בקרנות ההון סיכון הפועלות בארץ בהיקף של כ-800 מיליון שקל בשנתיים הקרובות.

על-פי התוכנית, גופים מוסדיים שיתחייבו להשקיע בקרנות הון סיכון המשקיעות במיזמים מקומיים, יזכו להשתתפות של המדינה בגובה של עד 25% מהשקעותיהם.

משרדי האוצר והתמ"ת ציינו היום כי כבר הקצו לתוכנית 200 מיליון שקל. במשרד האוצר הוסיפו כי התוכנית תאפשר הגדלה משמעותית של היקפי ההשקעה בקרנות ההון סיכון.

התוכנית שיצאה היום לדרך, מתווספת לרפורמה בחוק לעידוד השקעות הון הנכנסת גם היא לתוקף בימים אלה ובבסיסה הנחות במס החברות, בעיקר לתעשייה עתירת הידע בפריפריה ובאזורי העדיפות. בעבר הגדיר מנכ"ל האוצר, חיים שני, את התחרות בשווקים אלה כ"אכזרית ביותר" ואמר כי אין מנוס מעידוד חברות באופן שיאפשר להן להתמודד איתה.

בתוך כך, נכנס היום לתפקידו המדען הראשי החדש של משרד התמ"ת, אבי חסון המחליף את ד"ר אלי אופר. חסון (40) שימש בעשור האחרון בתפקידים בכירים בקרן ההון סיכון ג'מיני. הוא מונה לתפקיד בחודש ספטמבר 2010, לאחר שהיה מועמד מטעם שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר. המדען היוצא, אופר, כיהן בתפקיד כשמונה שנים. למרות פרישתו, הוא עתיד להמשיך ולשמש עד קיץ 2011 כנשיא ארגון יוריקה, המאגד עשרות מדינות באירופה לפיתוח משותף של טכנולוגיות קלינטק.