היום אנחנו עם טור חגיגי שמסכם שנה ופותח אחרת, וכל מטרתו היא לחזק את תודעת ההצלחה של כולנו לקראת 2011.
מודל קניון המניות הפשוט, הבהיר, המובנה, השקוף, שמכוון לטובת כלל המשקיעים (צריך לקרוא "גלובס" בשביל זה..) עמד בכל יעדיו ל-2010, והשיג תשואה משמחת (ראו פירוט ביצועים).
זה מה שכיוונו אליו בתחילת 2010: "המטרה היא לנצח את ה-S&P500 גם השנה, ובמילים אחרות '0:4 לקניון' בכותרת הראשונה של 2011. אנחנו לא מסתמכים על פער התשואה המצטבר, שיכול לשמש אותנו להצגת הישגים בחיתוכי זמן שונים לעוד שנים רבות, ולא משנים את שגרת העבודה שמטרתה תשואה גבוהה ורציפה, תהליך קבלת החלטות מיטבי, שקיפות ושימושיות לקורא (...) ואם כותרת ינואר 2011 תהיה 'קניון המניות - S&P500: 1:3?' הגם שזו לא תהיה התוצאה הרצויה, אנו מבטיחים כי לא נברח ממנה גם בפרסום וגם בחשיבה. תכנון מראש של הצעדים שיינקטו בימים קשים ובזמן תבוסה, הוא חלק בלתי נפרד מהליך קבלת החלטות, הן פונקציונלית והן מנטלית. ברגע שהסרנו את ה'פחד' מהכותרת 1:3, האפשרות לקיומה לא תפריע לנו במהלך השנה, ותוצאה כזו בפועל לא תשבש את ההערכות ל-2011.
"ואיפה אנחנו רואים את עצמנו בסוף השנה? עם תיק השווה יותר מהיום, שעלה יותר מה-S&P500, בתנודתיות נמוכה יותר, ועם קהל קוראים גדול יותר שמממש בהצלחה את תכני הטור בקבלת החלטותיו. קניון שמרוויח 6% ויותר מעל ה-S&P500, או 12%-20%, הוא תיק שנשמח לסגור איתו את השנה".
מהיעדים של 2010, מכוונים גבוה יותר
כך כתבנו לפני שנה. ועכשיו נגדיר יעדים ל-2011:
ניצחון שנה חמישית ברציפות על הבנצ'מרק
6% מעל ה-S&P500, או 12% - הגבוה מביניהם
היעד הנוסף, כמו בלוטו, מבוסס על התחזית הטכנית העדכנית ל-2011, ולכן הוא חשוב כרגע, אבל אם לא נעמוד בו לא ניקח זאת קשה. מכיוון שנכון לעכשיו התחזית שלי היא לשנה שורית, הייתי רוצה לראות את התיק משיג תשואה גבוהה יותר מאשר ב-2010. זהו יעד לא פשוט, כשיכול להיות למשל שוק שיעלה ב-20% באופן רציף ואחיד שיקשה על השגת תשואה גבוהה יותר. אבל, בניסיון לדחוף את עצמנו למעלה, זה היעד שאני מציב.
ותודה למניות הבית
מדי שבוע אנחנו מעדכנים כאן לגבי הפעילות בתיק, מניות שיצאו ונכנסו. מדובר בדרך כלל במניות מחזוריות, תנודתיות ומאתגרות להשקעה. אבל, ברשימת מניות קניון המניות יש מספר "חברות בית" שהולכות איתנו דרך ארוכה, ואמורות להישאר בתיק עוד זמן רב. כידוע, עשינו שינויים רבים בתיק לקראת 2011, ומניות הבית שנשארו הן אלו שרלוונטיות היום כאילו נרכשו מחדש לתיק. אז תנו כבוד למניות הבית של הקניון:
Brookfield Asset Management - חברת אחזקות קנדית בניהול משובח עם פעילות מגוונת, לרבות תשתיות ונדל"ן. גם אחת מחברות הבנות, BIP, נמצאת כרגע בתיק. איני מסתיר אהבתי למניות קנדיות, ועם BAM זה רומן.
Disney - למרות שיש לה היסטוריה של כניסות ויציאות מהתיק, דיסני היא עמוד תווך שלו, בין היתר בשל אלמנט היצירתיות והרוח שמאפיינים את החברה. אני רואה בדיסני השקעה ארוכת טווח, ואעשה מאמצים לדבוק בכך.
GE - המניה היחידה ששרדה בדאו ג'ונס מיום תחילת חישובו. חטפה חזק במשבר הסאב-פריים, דשדשה שנתיים ולא תרמה לתיק, אבל מתחילה להרים ראש. מייצגת את רוח הכלכלה האמריקנית ולכן נשארת איתנו. נקווה שב-2011 גם תכניס כסף.
HNZ - היינץ, חברת מוצרי המזון, משלבת בין ניהול איכותי, נכסים, מוצרים פופולריים, פיזור גלובלי ופוטנציאל אינסופי. תורמת רבות לביטחון הכלכלי של התיק.
HOG - הארלי דווידסון מייצגת עבורי את החלום האמריקני הישן. במשבר זרקו את המניה כמו זבל. אני מקווה להמשיך לרכב עליה לגבהים.
KO - קוקה קולה, אחזקה מסורתית של וורן באפט, עולה ביציבות וברציפות, ונראה שהביקוש למוצריה יגדל וכך גם המגוון. אנחנו עם וורן.
LUK - חברת אחזקות ניו יורקית, ששבה לרשימת מניות הבית.
MHGC - רשת המלונות לא יועדה להיות מניית בית, אבל הפכה ל"מלון הקניון".
NKE - עוד החזקה של באפט. פיזור גלובלי, יצירתיות, יציבות והשתייכות לענף שהוא כאן בשביל להישאר, משאירים את נייקי בתיק.
SBUX - הישראלים הבריחו את סטארבקס, אבל אני מאוהב ברשת והיא המודל הרוחני של תיק הקניון. החברה עשתה קאמבק מרשים, תיקנה שגיאות והוכיחה שכשמשלבים בין מוצר אהוב, מיתוג, חוש עסקי, צמיחה ופיזור גלובלי, ערכים, רוח ונשמה, הלקוחות, המזומנים והמשקיעים נשארים. חזרה להיות חביבת המשקיעים והאנליסטים, ויש לה מקום זהב בתיק.
WFMI - רשת המזון האורגני זוכה ליחס קוטבי בוול-סטריט. יש המאוהבים בה ובפוטנציאל, ויש הנותנים לה המלצות מכירה אגרסיביות. חיבור כל הפלוסים שלה עוזר לי לשמור עליה בתיק.
יש עוד כמה מניות שהן אמנם לא "מניות הבית" אבל נראה לי שיהיו איתנו זמן רב (אלא אם יעלו מהר מאוד), והן: ACH (אלומיניום בסין), BIP (תשתיות ועץ), CBG (שירותי נדל"ן), CCSC (רשת מסעדות מזון מהיר בסין), HT (מלונות), MEA (מיחזור פלדה), MT (פלדה), SIL (מניות כריית כסף) ו-WY (עץ).
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician - CMT. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.