השכר הממוצע למשרת שכיר ישראלי עלה באוקטובר על פי נתוני המגמה ב-21 שקל שהם כ-0.2% ל-8,521 שקל לעומת ספטמבר, לעומת זאת, על פי הנתונים המקוריים ירד השכר הממוצע של השכירים באוקטובר לעומת ספטמבר ב-167 שקל שהם 2% והסתכם ב-8,189 שקל . כך עולה מנתוני הלמ"ס שפורסמו היום (ה') ומבוסס על עיבוד ראשוני של מדגם דיווחי המעסיקים למוסד לביטוח לאומי על משרות ושכר (טופס 102) וממקורות מנהליים נוספים.
מספר משרות השכיר בקרב העובדים הישראלים עלה באוקטובר ב-68.5 אלף או ב-2.4% ל-2.908 מיליון שכירים, כאשר גם במספר העובדים מחו"ל חלה עלייה של 2% ל-84.6 אלף עובדים זרים.
מפברואר 2010 ועד אוקטובר האחרון נרשמה עלייה רציפה בשיעור כולל של 2.7% בשכר הממוצע של השכירים בישראל על פי נתוני המגמה, לעומת זאת, מבדיקת הנתונים המקוריים עולה כי השכר הממוצע ירד בין פברואר לאוקטובר ב-0.5% אך הירידה בולטת יותר מחודש יוני אז עמד השכר על 8,799 שקל, ירידה של 6.9%.
על פי נתוני המגמה בחודשים אוגוסט -אוקטובר חלה עלייה של 1% בחישוב שנתי בשכר הממוצע ברוטו למשרת שכיר. כמו כן באותם החודשים חלה עלייה של 1.8% במספר משרות השכיר (בחישוב שנתי).
כרגיל, את השכר הגבוה ביותר קיבלו העובדים השכירים בענף החשמל והמים, אשר שכרם הממוצע הסתכם ב-20,214 שקל בחודש ואחריהם דורגו עובדי ענף הפיננסים אשר שכרם הממוצע הסתכם באוקטובר ב-13,194 שקל. לעומתם עובדי ענף שירותי האירוח והאוכל התייצבו, כרגיל, בתחתית הרשימה עם שכר חודשי של 4,061 שקל, נמוך משכר המינימום עליו החליטו ההסתדרות והמעסיקים.
לאחר פרסום הנתונים המצביעים על שחיקת השכר מסרה ח"כ שלי יחימוביץ' את תגובתה ואמרה "הדוח מראה בבירור כי נתוני הצמיחה הגבוהים ששר האוצר כה מתגאה בהם, נשארים בעשירון, במאיון ובאלפיון העליון. לא רק שאינם מחלחלים אל העניים ומעמד הביניים, אלא ששם הולך המצב ונעשה גרוע יותר. התופעה הקשה המסתמנת היא גם שחיקה מתמשכת של מעמד הביניים וגם גידול דרמטי במספר העובדים העניים. רק העלאה משמעותית וגורפת בשכר המינימום והפחתת שיעורי ההעסקה באמצעות קבלני כוח אדם תביא לפיתרון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.