סקר מיוחד שערך אתר CNNMoney בקרב מומחים, קובע כי בשנת 2011 העיניים יהיו נשואות לאירופה. 31.3% מהנשאלים טוענים כי גוש האירו הוא הסיכון הגדול ביותר לכלכלה העולמית. "אירופה עדיין במרכז העניינים כי התוצאה הסופית עדיין לא ידועה", אמר בריאן גנדריו, אסטרטג ב-Financial Network Investment. "כל עוד יש חוסר ודאות סביב משבר החוב האירופי, המשקיעים יהיו ספקנים והשוק יהיה הפכפך".
לעומת אירופה, כל המומחים צופים כי המניות בוול סטריט ימשיכו במגמת העלייה בשנת 2011, אך הדרך לא תהיה קלה עקב מהמורות פוטנציאליות וסיכונים צפויים לכלכלה. כל 32 המומחים שנשאלו צופים עליות במדד ה-S&P 500 השנה.
בשאלה מהו הסיכון הגדול לכלכלה הגלובלית ב-2011, 25% מהמומחים ציינו את הרווחים המאכזבים שיציגו התאגידים, 9.4% סימנו את תוכניות הסיוע של ה'פד', ו-9.4% אמרו שצפויה עוד מכה לכלכלה שעדיין לא ידוע מה היא. כמו כן, שיעורי הריבית הנמוכים והמצב הכלכלי במדינות ארה"ב הוזכרו כגורמי סיכון.
טיילור ורנון, מנהל תיקי השקעות ב-Biltmore Capital אמר כי גם אם האמצעים הצנועים לשמירת כלכלת אירופה עם הראש מעל המים יעבדו, יכולה להיות פתאום נפילה חדה וההשפעות על כלכלת ארה"ב עלולות להיות קשות. "יותר מ-25% מהיצוא בארה"ב הוא לאירופה ואני חושב שאנשים לא מבינים מה יכול לקרות לתמ"ג אם כמות הכסף היוצא באירופה תרד", הוסיף ורנון.
עוד הוסיף ורנון שמכה לייצוא בארה"ב יכול למתן את צמיחת הכלכלה בארה"ב ב-0.5% עד 0.75%, שיעור שיכול להביא לצמיחה שנתית מקסימלית של פחות מ-3% למשך תקופה ממושכת. נציין, כי התמ"ג בארה"ב עומד כרגע על 2.6%.
במקביל, הפדרל ריזרב בארה"ב הוציא לפועל את תוכנית ה-QE2 הכוללת רכישה של אג"ח ממשלתי לטווח ארוך בשווי 600 מיליארד דולר. אותם מומחים טוענים שהתשואה על אג"ח ל-10 שנים תהיה 3.85% עד סוף 2011, זאת בהשוואה לתשואה של 3.328% היום.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.