אירופה מגלה סימני התאוששות; המסחר היום (ג') נסגר בעליות של כ-1%, כשמניות הבנקים ומניות חברות ההיי-טק הובילו לעליות. יפן נתנה לאירופה זריקת עידוד ויצרה תפנית בסנטימנט השלילי שאפיין את יום המסחר אתמול בעקבות החששות החוזרים מפני משבר חוב ביבשת כאשר פורטוגל ניצבת במוקד החששות. יפן מתכננת לרכוש אג"ח של מדינות באירופה הסובלות מרמת חוב גבוהה. סין ויפן מעניקות לאירופה כתף תומכת כיון שמרחב האירו הוא יעד היצוא המרכזי של שתי המדינות.
כאמור, יפן הצטרפה היום לסין ותרכוש אגרות חוב בקרן האירופאית המיוחדת שתוקם לצורך חילוץ מדינות במשבר החברות באיחוד. "יפן, כמדינה מובילה בעולם, צריכה ויכולה להצטרף לתוכנית של האיחוד לסייע לאירלנד ולמדינות נוספות להתאושש מהמשבר. בכוונתינו לרכוש כ-20% מהקרן שתוקם", אמר שר האוצר היפני יושיהיקו נודה. לפי נתונים של בלומברג יתרות המט"ח של יפן מסתכמות בכ-1.04 טריליון דולר ואלה של סין בכ-2.85 טריליון דולר (כפי שפורסם היום בסין).
מרק אנד ספנסר ריכזה עניין ורשמה עליות. נציין, כי החברה דיווחה היום על עלייה של 4% במכירות החברה.
אסיה נעלה במגמה מעורבת
מגמה מעורבת אפיינה את המסחר בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה ואוסטרליה (ג'), לאחר סגירה מעורבת בניו-יורק אתמול ופתיחה חיובית לעונת הדוחות של הרבעון הרביעי. החוזים על מדדי וול סטריט מאותתים על צפי ליציבות בפתיחת המסחר היום.
עונת הדו"חות לרבעון האחרון נפתחה אמש ברגל ימין, כשענקית ענקית האלומיניום, אלקואה, הציגה דוחות מצויינים לרבעון הרביעי של שנת 2010: אלקואה מדווחת על רווח של 24 סנט למניה ברבעון הרביעי לעומת הפסד של 28 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. עוד מדווחת אלקואה כי הכנסות עלו ב-4% לסכום של 5.65 מיליארד דולר ברבעון הרביעי לעומת 5.43 מיליארד דולר ברבעון המקביל. כמו כן, מדווחת החברה על תחזית צמיחה של 12% בביקוש האלומיניום וכי הביקוש יוכפל עד שנת 2020.
בוול סטריט כאמור ננעל המסחר במגמה מעורבת. אירופה חזרה להכביד אתמול על השווקים הגלובליים ונסחרה בירידות שערים חדות על רקע חזרתם של החששות מפני פורטוגל שמא עלולה המדינה לפשוט רגל.
בחזרה לאסיה. היום פורסם כי יתרות המט"ח של סיןעלו ב-18.7% לשיא של כ-2.85 טריליון דולר בסוף 2010 . כלכלנים העריכו שהיתרות יסתכמו בכ-2.76 טריליון דולר.
יפן הודיעה היום כי תצטרף לסין ותרכוש אגרות חוב בקרן האירופאית המיוחדת שתוקם לצורץ חילוץ מדינות במשבר החברות באיחוד. "יפן, כמדינה מובילה בעולם, צריכה ויכולה להצטרף לתוכנית של האיחוד לעזור לאירלנד ולמדינות נוספות להתאושש מהמשבר. בכוונתינו לרכוש כ-20% מהקרן שתוקם", אמר שר האוצר היפני יושיהיקו נודה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.