תם מאבק השליטה בדיגל : המוסדיים המחזיקים באיגרות החוב של חברת הנדל"ן העבירו היום את תמיכתם מאיש העסקים הפלסטיני, בשאר אל מסרי, לבעלי רשת המזון רמי לוי ושותפו, שהיה אנונימי עד היום, ול"גלובס" נודע כי מדובר במיליונר היהודי ממוצא אוסטרלי קווין ברמייסטר (Bermeister) - מייסד תוכנת שיתוף הקבצים קאזה (KAZAA"").
ברמייסטר עשה את מרבית הונו ממכירת מניות קאזה, שפותחה והופעלה באמצעות חברה בשם Sharman Networks. לאחר שהוגשו נגד קאזה תביעות בגין הפרת זכויות יוצרים, החליטה הנהלת החברה לאפשר שיתוף קבצים מסוימים בתשלום. כדי שתניב רווחים, הוטמעו בתוכנה פרסומות.
בכך סוכל ניסיונו של אל מסרי, המיוצג על-ידי עו"ד דב וייסגלס, להשתלט על פרויקט המגורים "נוף ציון" במזרח ירושלים, הנמצא בבעלות דיגל, במסגרת הסדר חוב עם נושי החברה.
מאבק השליטה בחברת הנדל"ן הכושלת שבשליטת יהודה לוי ומאיר שמיר נפתח בחודש שעבר, לאחר ש"גלובס" חשף את זהותו של אל מסרי. בתחילה הביעו מחזיקי האג"ח תמיכה בהצעתו להשקעה בחברה, שלפיה ישולמו 60 אג' לכל 1 שקל ע.נ אג"ח, אך נראה כי לחצים כבדים שהופעלו עליהם מצד המגזר הדתי-לאומי תרמו להעדפת הצעתם הזהה של לוי וברמייסטר.
אג"ח ב-13 מיליון שקל
בית ההשקעות דש איפקס, שבשליטת אלי ברקת, שהיה מחזיק האג"ח הגדול בדיגל (החזיק שליש מהסדרה שהיקפה 60 מיליון שקל) מכר היום לגורמים במגזר הדתי-לאומי אג"ח בהיקף של 13 מיליון שקל לפי 60 אגורות לשקל ערך נקוב - המחיר שיקבלו המחזיקים בהסדר החוב הצפוי. במקביל, הודיע בית ההשקעות לנאמן האג"ח, הרמטיק נאמנות, שהוא תומך במכירת החברה לרמי לוי וברמייסטר, ולא לאל-מסרי. גם שאר המוסדיים העבירו את תמיכתם לרמי לוי.
דיגל נקלעה למשבר קשה והיא אינה עומדת בהחזר החובות לנושים (בעיקר מחזיקי האג"ח ובנק לאומי). הפרויקט העיקרי שלה הוא "נוף ציון" שבמזרח ירושלים, סמוך לכפר ג'אבל מוכבר. דיגל נכשלה בפיתוח הפרויקט שהקמתו החלה לפני כ-10 שנים, והפסדיה בגינו מגיעים לעשרות מיליוני שקלים. עד כה נבנו רק 91 יחידות דיור מתוך 395 דירות יוקרה מתוכננות בפרויקט.
הגירעון בהון העצמי של דיגל עומד על 18 מיליון שקל, והחברה עדיין לא פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי, לכן הושעתה מנייתה מהמסחר. מתחילת 2009 ועד היום לא שילמה דיגל למחזיקי האג"ח כ-30 מיליון שקל שאותם הייתה אמורה להעביר לידיהם.
אל מסרי התכוון להשתלט על דיגל, ולמחוק אותה מהמסחר בבורסה. נציגי המגזר הדתי-לאומי, חלקם דיירי פרויקט נוף ציון, חששו שאופי הפרויקט ישתנה כיוון שהוא מיועד כיום לאוכלוסייה היהודית, וכך גם הובטח להם כשרכשו את דירות היוקרה. במסגרת מאבקם הם שלחו מכתב לרשות להלבנת הון ולרשות ניירות ערך, כדי שיבדקו את מקור ההון שישמש את אל מסרי לרכישת השליטה בדיגל, ואיימו בתביעה משפטית נגד החברה.
המחיר עלה פי שישה
במסגרת המאבק החליפו ידיים כ-20% מהיקף האג"ח של דיגל, ומחירה עלה כמעט פי שישה מהשפל ל-61 אג'. מדובר בחברה שבדוחותיה מתנוססת הערת "עסק חי", לאחר שאת המחצית הראשונה של 2009 היא סיימה עם הפסד של כ-12 מיליון שקל, בהמשך להפסד של כ-17 מיליון שקל ב-2009 כולה.
דיגל נשלטת על-ידי יהודה לוי (38.2%), לאחר ששותפו, מאיר שמיר, התנער מהחברה, והודיע בחודש אוגוסט שהוא מוכן להעביר את מלוא החזקותיה של מבטח שמיר בדיגל (34.6% מההון) לידי מחזיקי האג"ח. המניות עדיין לא הגיעו לידי הנושים, כך שבאופן רשמי שמיר הוא עדיין מבעלי השליטה בחברה.
לרמי לוי, חבר מועצת עיריית ירושלים מטעם סיעת "ירושלים תצליח" של ראש העיר, ניר ברקת, עסקי נדל"ן רבים, במיוחד באזור ירושלים (סה"כ קרקעות לכ-400 יח"ד).
בתחילת 2010 זכה לוי במכרז מנהל מקרקעי ישראל להקמת קניון במבשרת ציון, וחודש לאחר מכן זכתה הצעה שהגיש יחד עם חברת האוטובוסים דן לרכוש את פרויקט הולילנד של חברת נידר, תמורת 145.5 מיליון שקל. נוסף לכך מחזיק לוי בקרקעות במתחם הרכבת (12 דונם) ברחוב דרך בית לחם ובשכונת הר נוף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.