שוק המטבעות המקומי סער וגעש היום, במקביל להתפחויות בעולם ושטפון של נתוני מאקרו. הדולר והאירו פתחו את היום בעלייה מול השקל, שהלכה והתחזקה ככל שהיום התקדם.
הדולר היציג טיפס ב-0.85% ל-3.566 שקלים. האירו, שהיה הכוכב של היום, זינק ב-2.6% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.705 שקלים. לאחר קביעת השער היציג ממשיך האירו לזנק ומוסיף עוד 0.75% לרמה של 4.74 שקלים. בעולם מזנק האירו ונסחר בשער של 1.327 דולרים.
ספרד הצליחה לגייס היום 3 מיליארד אירו באמצעות אג"ח המיועדות לפירעון בעוד 5 שנים. בכך הצליחה המדינה לעמוד ביעד שהציבה לעצמה. הריבית לאג"ח נקבעה ברמה של 3.25% כאשר הריבית לאגרות חוב ל-10 שנים עומדת על 4.54%. ממשרד האוצר הספרדי נמסר כי נרשמו ביקושי יתר של פי 2.1, כלומר מעל 6 מיליארד אירו - גבוה משמעותית מביקושי היתר בהנפקה הקודמת שעמדו על כ-1.6 בחודש נובמבר.
מאוחר יותר הודיעה איטליה כי הצליחה לגייס 6 מיליארד אירו - מחציתן באג"ח ל-5 שנים ומחציתן ל-15 שנה. הביקושים שנרשמו היו גבוהים פי 1.4 מההיצע.
היום נודע כי משרד האוצר ממשיך לנצל את היחלשות הדולר כדי לגדר חלק מהחוב החיצוני של ישראל שנקוב בדולרים, ולהמיר אותו לשקלים. אגף החשב הכללי באוצר בראשות שוקי אורן ביצע אתמול עסקאות החלף (SWAP) בהיקף של כמה עשרות מיליוני דולר, מתוך מטרה לנצל את הדולר החלש, לבטל את הסיכון המטבעי ולהקטין את החוב הממשלתי הדולרי.
בכלל פורקס מעריכים כי התערבויות בנק ישראל רק מעכבות את קריסתו של הדולר מול המטבע המקומי "סביר להניח שבמידה ובנק ישראל לא היה מתערב היינו רואים את הצמד נסחר בין 3.40 - 3.20", אמרו בכלל פורקס.
ה-PPI עלה בארה"ב ב-1.1% בדצמבר
מספר נתוני מאקרו מעניינים התפרסמו היום בארה"ב. ב-15:30, שעון ישראל, פורסם הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, שרשמו עלייה חדה של 35 אלף ל-445 אלף, לעומת צפי נמוך יותר לעליה ל-420 אלף, מ-409 אלף תביעות בשבוע שלפני כן. במקביל פורסם מדד המחירים ליצרן לחודש דצמבר, שרשם עלייה של 1.1% בעיקר עקב עלייה חדה במחירי הדלקים. הצפי עמד על עלייה של 0.7% במחירים. מדד הליבה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, טיפס ב-0.2%, בהתאם לציפיות, לאחר עלייה של 0.3% בנובמבר.
באותה השעה פורסם גם המאזן המסחרי של ארה"ב לחודש נובמבר. הגירעון רשם ירידה של 0.3% לרמה של 38.2 מיליארד דולר לעומת צפי לגידול ל-40.6 מיליארד דולר מ-38.7 מיליארד דולר באוקטובר.
כלכלני הבנק העולמי פרסמו תחזית מעודכנת לגבי הצמיחה של הכלכלה העולמית השנה וב-2012. בבנק העולמי מעריכים כעת, בדומה לתחזית הקודמת, שהמשק העולמי יתרחב השנה ב-3.3% לאחר צמיחה של 3.9% ב-2010. ב-2012 צפויה האצה בצמיחה לכ-3.6%. כלכלני הבנק מזהירים כי זרמי ההון האדירים לשווקים המתפתחים מסוכנים ועלולים להאט את הצמיחה של מספר מדינות ולגרום ל"נזק מתמשך".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.