ההמלצות החמות: 4 מניות שניתן לקנות ולישון בשקט

אם אתם מחפשים מניות שיעשו לכם חיים קלים לאורך זמן, ליובנק יש ארבע המלצות טובות בשבילכם

אחת ההשפעות של השקעה בשוק ההון היא על איכות השינה בלילה. לא פעם עלולה השקעה מסוימת להדיר שינה גם מעיניהם של משקיעים ותיקים. וורן באפט אמר פעם, כי טווח ההשקעה המועדף עליו הוא אינסוף. השאלה היא האם ניתן למצוא כיום השקעות איכותיות לאורך זמן, המניבות תשואה עודפת תוך כדי הקטנת סיכונים, שיאפשרו שינה שקטה.

אריאל קורינאלדי וליהי מעודה, אנליסטים במחלקת המחקר ביובנק, סבורים שהתשובה לכך חיובית. הם טוענים כי השקעה שכזו מצריכה מהמשקיע ללמוד להתעלם מרחשי הרקע, ולהיות סבלני ועקבי בהשקעתו. בהתאם לכך הם בחרו במיוחד עבור "גלובס" 4 מניות בהמלצת "קנייה", המציגות רמת סיכון נמוכה וצפי לתשואה של 20%-30% בשנתיים הקרובות. זאת מלבד תשואת הדיבידנד ורכישת המניות החוזרות, שחברות אלו מבצעות בעקביות. הנה ההמלצות שלהם:

ג'ונסון אנד ג'ונסון

ג'ונסון אנד ג'ונסון היא מחברות הרפואה ומוצרי בריאות הגדולות בעולם. מחצית מפעילותה מגיעה משווקים מחוץ לארה"ב, והיא מעסיקה כ-114 אלף עובדים.

פעילותה העיקרית בשלושה תחומים: מכשירים רפואיים, תרופות וצרכנות. היא מפגינה תוצאות מצוינות לצד צמיחה ממוצעת שנתית של כ-10% בשני העשורים האחרונים, ורמת רווחיות תפעולית ממוצעת שנתית של 21%. בשנים האחרונות הציגה רמת רווחיות ממוצעת של 25% לשנה, והתשואה להון עומדת על כ-27% לשנה מאז 1990.

הכנסותיה ב-9 החודשים הראשונים ב-2010 עמדו על כ-46 מיליארד דולר, והרווח למניה בדילול מלא עמד על 4.08 דולר. לחברה עודף מזומן של כ-10 מיליארד דולר, ותזרים מזומנים מפעילות תפעולית, בניכוי השקעה ברכוש קבוע, של כ-11 מיליארד דולר.

לדברי האנליסטים, "השקעה ב-JNJ לטווח הארוך מאפשרת חשיפה לחברה גלובלית עם יכולת לצמיחה מואצת בשווקים מתפתחים, הנהנית מיתרונות לגודל ויכולת התייעלות תפעולית. היא נסחרת לפי מכפיל 13, הנמוך משמעותית מהמכפיל הממוצע שבו נסחרה בעבר, ומשקפת תשואת דיבידנד של כ-3.4%".

סיסקו

סיסקו מספקת פתרונות כוללים לחברות וארגונים שונים בנושא ציוד לרשתות תקשורת, ונחשבת למובילה בתחומה. בשני העשורים האחרונים רכשה למעלה מ-130 חברות, בהן 9 ישראליות.

סיסקו היא דוגמה לניצול הזדמנות בעקבות רעשים בטווח הקצר. בשיחת הוועידה האחרונה הודיעה החברה על קשיים במכירות לתחום הציבורי, המהווה כ-22% מהכנסותיה. מנכ"ל החברה הדגיש, שמדובר בירידה בטווח הקצר ללא השפעה על הטווח הבינוני והארוך. בהינתן צמיחה עולמית נורמלית צופה החברה שתחזור לקצבי צמיחה גבוהים של 12%-17%.

אנשי יובנק מוסיפים, כי "החברה מציגה רווחיות גבוהה לאורך זמן, יכולת ייצור תזרים מזומנים חזקה של כ-10 מיליארד דולר בשנה, וקופת מזומנים שמנה עבור רכישות נוספות ולהאצת רכישת המניות החוזרת. היא נסחרת במכפיל 15 על הרווח הצפוי לשנה הקרובה, ובניכוי המזומן שבקופתה מדובר במכפיל 11".

Discover Financial Services

DFS , שהוקמה כחלק מפעילות חברת ההשקעות Dean Witter, התמזגה לתוכה יחד עם מורגן סטנלי. ב-2007 בוצע תהליך ספין-אוף (פיצול), והחברה הונפקה ב-NYSE. כיום מועסקים בה כ-11,900 עובדים.

DFS נחשבת למובילה בתחום הנפקת שירותי כרטיסי אשראי, ושירותי תשלום אלקטרוניים ובעלת מותג חזק בארה"ב. התחרות שלה היא בעיקר מול מוסדות פיננסיים, המציעים שירותי כרטיסי אשראי תחת שמות המותג של ויזה ומאסטרקארד: אמריקן אקספרס, בנק אוף אמריקה, סיטיבנק, ג'יי.פי מורגן וקפיטל וואן.

במשבר האחרון נפגעו תוצאותיה הכספיות, עם עלייה ביחס מחיקת החובות האבודים של לקוחות האשראי. בשנים האחרונות החלה לפעול בתחום הפיקדונות, וכיום היא מנהלת למעלה מ-19 מיליארד דולר בפיקדונות לקוחות, המהווים צמיחה ממוצעת של 58% לשנה. בנוסף, היא החלה להציע הלוואות אישיות והלוואות לסטודנטים.

החברה פעילה בתחום הרכישות: ב-2008 רכשה את המותג הבינלאומי דיינרס, ולאחרונה את SLC (כ-80% בבעלות סיטי), הפועלת בתחום ההלוואות לסטודנטים. פעילותה לטיוב תיק ההלוואות שלה, יחד עם השקת מוצרים נוספים, מקטינה את תלותה בשוק האשראי.

קורינאלדי ומעודה מעריכים כי "המשך התייצבות הכלכלה האמריקנית תומכת בשיפור פעילותה, ולכך יש להוסיף את מנועי הצמיחה החדשים. החברה תוכל לחזור לרווח למניה של יותר מ-2 דולר, שהציגה בשנים האחרונות".

General Dynamics

ג'נרל דיינמיקס (סימול: GD) היא מובילה גלובלית בתחום ההגנה כבר 110 שנה. החברה מספקת כלים וציוד לשימוש באוויר, בים וביבשה, ובעלת פורטפוליו רחב של מוצרים ומו"פ מתקדם. בשלושת הרבעונים הראשונים ב-2010 הציגה תזרים תפעולי נקי של 1.3 מיליארד דולר, הכנסות של כ-24 מיליארד דולר, וצבר הזמנות של למעלה מ-60 מיליארד דולר. החברה הגדילה את תחזיתה לרווח למניה ל-6.7-6.75 דולר.

לפי הערכות בשוק, סך ההוצאה על ביטחון והגנה ברחבי העולם עומד על כ-1.5 טריליון דולר. ארה"ב מהווה כמעט חצי מהוצאה זו עם תקציב של 700 מיליארד דולר, המהווה כ-4% מהתמ"ג. תחום תעשיית ההגנה מאופיין במכירה ללקוחות עיקריים (צבאות), אך בעקבות המשבר הכלכלי החלו ממשלות רבות ליישם תוכניות הבראה, שהביאו לקיצוץ בתקציבי הביטחון.

במחלקת המחקר של יובנק מסכמים: "צעדים אלו גרמו לדאגה בקרב המשקיעים, והחברות הפועלות בתחום 'נענשו' במכפילים נמוכים היסטורית. עם זאת, הרי שהאיום העיקרי על פעילות זו, קרי שלום עולמי, לצערנו, רחוק מלהתממש. להערכתנו, השקעה ב-GD, המציגה בעקביות תוצאות פיננסיות מצוינות - בשני העשורים האחרונים היא השיגה בממוצע צמיחה שנתית של 10%, תשואת דיבידנד של 2.3% ותשואה להון של 18%, במכפיל 11 - מהווה הזדמנות ליצירת תשואה עודפת בטווח הארוך".