הווארד קופר עובר ממגננה למתקפה: בהמשך להחלטות בית המשפט הכלכלי ובית המשפט העליון בשבוע שעבר בעניין שלדיאלי , הוגשה היום (א') בשם IPC תביעה שכנגד נגד בונטן, במסגרתה נטען כי בונטן הפרה את התחייבותה החוזית כלפי IPC להעמיד לה מימון, ועקב כך גרמה לה נזקים חמורים.
אי-לכך דורשת IPC כי בונטן תשיב לה את המניות שהוקצו לה ב-IPC, ותפצה אותה בסך 18 מיליון שקל.
כמו כן, ITC (בעלת המניות השניה ב-IPC, לצד בונטן) תובעת לערוך חלוקה מחדש של המניות ב-IPC, בהתאם להסכם שנערך במרץ 2010.
"הפרות ההתחייבות על-ידי בונטן הסבו ועדיין מסבות ל-IPC נזקי-עתק. נזקים אלה נובעים בראש ובראשונה מאובדן ההיתר ומדילול אחזקותיה של IPC ברישיונות (הכוונה היא ל"שרה" ומירה") מ-95.5% בסוף שנת 2009 לפחות מ-7% היום", נכתב בתביעה שכנגד.
בכתב התביעה שכנגד מציינים עורכי הדין כי "נזקיה של IPC הנם בגובה של מיליארדי שקלים. נכון להיום, בשל הפרותיה של בונטן מצויות IPC ו-ITC במצוקה כלכלית ואינן יכולות לממן את האגרה הנדרשת על מנת לתבוע את נזקיהן המלאים. לכן מוגשת התביעה בשלב זה, מטעמי אגרה, בגובה 5 מיליון דולר בלבד. בעתיד מתכוונות התובעות לבקש את אישור בית המשפט להגדיל את סכום התביעה באופן שייטיב לשקף את נזקי-העתק האמיתיים שגרמה להן בונטן".
את IPC ו-ITC מייצגים עורכי הדין נדב ויסמן, אור בר-און גיל ואדם שפירא ממשרד מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדויין ושות'. את בונטן מייצג עו"ד דוד זיילק ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.