"אתם מגיעים לארוחת שבת?" שואלת רנדי צוקרברג, מנהלת השיווק של פייסבוק ואחותו של מארק צוקרברג, המייסד, כאשר אנחנו מבקשים לראיין אותה בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. צוקרברג, אשר נמצאת בהריון מתקדם, מאוד אופטימית לגבי היכולת של המיזם של החברה בשיתוף אוניברסיטת סטנפורד לתרום לשלום העולמי, לרבות במזה"ת.
"במסגרת המיזם, הם מנסים לכמת את המונח שנקרא 'שלום' ואנחנו מסייעים להם בכל הנושא של מדיה חברתית. אנחנו פשוט עוקבים ומדווחים על מספר החברויות שנוצרות בין ישראלים לפלסטינים או בין הודים לפקיסטאנים בין יוונים לטורקים ואפילו בין דתות שונות כגון יהודים ומוסלמים.
"מה שאנחנו רואים מאוד מעודד: זינוק חד בהיקף הקשרים החדשים בין הקבוצות הללו שלעתים מגיע לפי עשרה. אם בשנה שעברה ראינו כ-1,000 ישראלים ופלסטינים שביקשו והציעו חברויות, המספר הזה זינק לכ-20 אלף הצעות ליום. ברור שאי אפשר להסיק מסקנות גורפות, אבל מי יודע? בכל זאת מדובר באנשים שמבקשים ליצור קשר אנושי למרות ההבדלים".
זה מעלה שוב את סוגיית הפרטיות. אתם שומרים על הפרטיות של אותם חברי פייסבוק או שהם חשופים לגמרי?
"אנחנו אוספים את המידע הזה אך ורק מאותם בעלי חשבון שהסכימו מפורשות לחשוף את כל הפרטים שלהם לכולם. לכן ניתן להניח שמספר האינטראקציות בין הקבוצות השונות גבוה עוד יותר מזה שאנחנו מדווחים לסטנפורד".
אתם אוגרים כל יום יותר ויותר מידע. זה מעלה חדות את הסיכון שתהיו מטרה למתקפת האקרים. אתם לא מפחדים?
"יש לנו קבוצת אבטחה ברמה בינלאומית. המקרה של תוניסיה הציב בפנינו אתגרים מעניינים. באירופה, בארה''ב או בישראל, מאוד קל לאתר חשבון שמותקף כי מזהים שתי כתובות IP שמנסות להיכנס לאותו חשבון פייסבוק. אבל בתוניסיה זה לא כל כך קל. שם קיבלנו דיווחים מהמון אנשים שטענו כי החשבונות שלהם הותקפו על ידי האקרים. כתוצאה מכך פיתחה קבוצת האבטחה שלנו שלושה צעדים בטיחותיים חדשים כדי לטפל בבעיה הזו והם הצליחו להתגבר עליה".
היית בישראל?
"הייתי כמה פעמים. לבעלי יש משפחה שם ואנחנו מאוד אוהבים לבקר. עכשיו יש לנו תינוק בדרך, אז עד הביקור הבא ייקח עוד קצת זמן אבל הוא יגיע בהחלט".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.