משקיעי העולם כבר רואים את הסוף בכל הקשור לצמיחה חסרת המעצורים בסין. בסקר שערכה סוכנות "בלומברג" בקרב 1,000 לקוחות נבחרים שלה, 45% מהנשאלים ציינו כי הם מצפים למשבר כלכלני במדינת הענק "תוך 5 שנים".
40% נוספים אמרו כי הם מצפים למשבר לאחר שנת 2016 ורק 7% סבורים כי סין תצליח לחמוק בסופו של דבר ממשבר כלכלי. עוד עולה מהסקר כי 53% מהנשאלים סבורים כי סין נמצאת בבועה, בעוד 42% לא מסכימים עם הקביעה.
"אין שום ספק שסין נמצאת בתוך בועה ספקולטיבית המונעת באשראי. הבועה לא יכולה להחזיק מעמד לנצח", ציין סטניסלב פאניס (Stanuslav Panis), אסטרטג מטבע ב-TRIM Broker, שהשתתף בסקר. פאניס דימה את הנפילה הצפויה בסין למשבר הקשה שהיכה בשוק הדיור האמריקני, העמוס במשכנתאות סאב-פריים.
נזכיר כי ב-20 בינואר דיווחה הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין כי הכלכלה צמחה ב-10.3% ב-2010, קצב הצמיחה המהיר ביותר מזה 3 שנים. ב-2009 צמחה הכלכלה ב-9.2% "בלבד". התמ"ג הסיני עלה בשנה החולפת ל-39.8 טריליון יואן (6 טריליון דולר).
כל מצב חירום כלכלי בסין יהדהד ברחבי העולם: ב-2010 הסתכם סך הסחר הבינלאומי הסיני בכ-3 טריליון דולר, כ-13% ממנו מול ארה"ב. בנוסף, סין מחזיקה אגרות חוב אוצריות של ארה"ב בכ-896 מיליארד דולר. היחסים הכלכלים המתוחים בין 2 המדינות נדונו בהרחבה בשבוע שעבר בין נשיא סין הו ג'ינטאו לבין הנשיא האמריקני ברק אובמה.
לי דאוקויי (Li Daokui), יועץ לבנק המרכזי הסיני, ציין אתמול בראיון בדאבוס כי הוא אינו רואה "נחיתה קשה" לכלכלה וכי הוא מצפה לצמיחה של כ-9.5% ב-2011.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.