לאחר בכירי הכלכלה העולמית, בהם גם שר האוצר האמריקני טימותי גייתנר שנאם היום, הגיע תורו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר לפרוש את משנתו בוועידה הכלכלית השנתית בדאבוס.
"האחריות העיקרית של ארה''ב היא להחזיר את המשק לצמיחה. המדינות הפיסקאלית היא מרחיבה והמדיניות המוניטרית חייבת להיות גם מרחיבה", אמר פישר בפתח דבריו במסגרת מושב שעסק במלחמת המטבעות.
פישר הוסיף ואמר: "אני לא חושב ש-QE2 מיועד להחליש את הדולר אלא נועד לעודד צמיחה". לגבי עתידו של הדולר אמר פישר: "אני יותר אופטימי לגבי הדולר והוא ימשיך לכהן כמטבע העיקרי וכמטבע של הרזרבות בעולם לשנים הבאות, אבל מזה שנים רבות אין רק מטבע רזרבה אחד. אני חושב שבעתיד גם המטבעות אסיאתיים יצטרפו כמטבעות רזרבה.
לגבי האירו הוא ציין: "אני די משוכנע שהאירו עדיין יהיה חזק ומרכזי מאוד בעוד 10 שנים".
בהתייחסו לסין אמר הנגיד: "יש לא מעט סיבות לחשוב שסין ובעיקר שוק הנד''לן שלה רותח ומחומם. כל שנה בדאבוס כולם חושבים שסין אוטוטו מתפוצצת וזה פשוט לא קורה. אני מניח שהם אכן ינקטו בצעדים לקרר את הכלכלה".
עוד אמר פישר כי "כשמדברים על תיאום אז ב-2008 זה היה פשוט וקל מאוד, כי אז כולם חשבו שזה טוב לבזבז יותר כסף. אבל עכשיו ישנן מדינות שצומחות יפה ויש כאלו שלא ולכן לא כולם מסכימים".
לגבי הזינוק במחירי הסחורות אמר: "אפשר לדבר על בועה רק כשהיא מתפוצצת. על כל פנים, ישנה עלייה בביקוש לקומודיטי, בעיקר בגלל הצמיחה המהירה בסין והודו, זה די ברור שמחירי הקומודיטי ימשיכו לעלות. לכן, זה לא נראה כבועה. מה שכן, די ברור שהביקושים ישפיעו על רמת המחירים".
כאשר נשאל פישר אם חוסר שיתוף פעולה היא הסיבה למלחמת המטבעות הוא ענה: "הבעיה היא שיש אינטרסים שונים מאוד ואף מנוגדים ולאו דווקא מחסור במוסדות או בפורומים לתיאום פעולה מוניטארית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.