אירופה ננעלה במגמה מעורבת: קצב האינפלציה עלה ל-2.4%

המכירות הקמעונאיות נפלו לעומת חודש נובמבר למרות צפי לעלייה של 1.9% ■ דיווח: הממשל הסיני אישר לבנקים לבצע עסקאות חלף (Swaps) בין היואן למטבעות זרים

אירופה ננעלה היום (ב') במגמה מעורבת בסיומו של יום תנודתי שבו הבורסות לא התחמקו מהנעילה השלילית ביום ו' בוול סטריט ומהמהומות במצרים ורשמו ירידות של עד 0.5%. וול סטריט שהתאוששה היום מהירידות החדות ביום שישי האחרון, תמכה מעט בבורסות ביבשת.

בסיכום חודשי נרשמת גם כן מגמה מעורבת באירופה. בורסת לונדון רשמה ירידה של כ-0.6% בסיכום חודש ינואר, לעומת זאת, בורסת פאריז רשמה עלייה של 5.3% בסיכום חודשי ובורסת פרנקפורט רשמה עלייה בגובה 2.3% בסיכום חודש ינואר.

"חוסר המנוחה במצרים גורם לבלבול בשווקים מסביב לעולם", אמר אנליסט מחברת FxPro"המדד במצרים נפל ב-20% מאז תחילת המהומות והעצבים עולים סביב המתח בנוגע לעתיד סקטור הבנקים במדינה. בנוסף לכל, מחירי הנפט עלו על רקע המתח העולה במזרח התיכון".

כמו כן, נתון מאכזב של מכירות קמעונאיות פורסם היום בגרמניה. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של המדינה, המכירות הקמעונאיות נפלו ב-0.3% בחודש דצמבר לעומת חודש נובמבר, זאת על אף צפי לעלייה של 1.9% במכירות.

לאחר מכן דווח כי קצב האינפלציה השנתי בגוש התגבר לכ-2.4% בינואר, לעומת 2.2% בדצמבר ויעד של כ-2% של ה-ECB.

מניות חברות התעופה השפיעו היום על המדדים בגלל רגישותן למחירי הנפט. בין החברות שמניותיהן הושפעו KLM הצרפתית.

עם זאת, חברת Irish airline Ryanair (סימול: RY4B) רשמה עלייה של 1.55% בעקבות פרסום הודעה כי דוחותיה הכספיים לשנה הפיסיקאלית יהיו בקצה הגבוה של התחזיות.

מניות הבנקים בבריטניה רשמו ירידות משמעותיות. מניית Barclays רשמה ירידה כמו גם Royal Bank of Scotland .

אסיה ננעלה במגמה מעורבת

אסיה נסחרת במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים במדדים המובילים, על רקע המצב המתוח במצרים.

"הסיכון חזר לשולחן והמשקיעים מגיבים בהתאם", ציין הבוקר המילטון הינדין מחברת הברוקרים James Smalley. עם זאת, היו גם כאלה שהביעו הבוקר סקפטיות לגבי מידת השפעת האירועים במצרים על מחיר הנפט והמשך הצמיחה הגלובאלית: "למרות שככל הנראה אנחנו עומדים בפני כמה ימי מסחר קשים ברקע המהומות במצרים, אנחנו ממשיכים להאמין כי האסטרטגיה הנכונה היא להתמקד בהאצת הצמיחה העולמית, שלא תוסט בעקבות כמה דיקטטורים שיפלו במזרח התיכון", ציין צ'רלי איטקן מ-Southern Cross Equitues.

מניות היצוא הבולטות ביפן מרכזות עניין שלילי על רקע התחזקותו של הין היפני מול האירו. "אם המהומות במצרים יימשכו, ואף יתפשטו למדינות אחרות, ישנה אפשרות מוצקה כי המגמה השלילית בשוקי העולם תימשך", ציינו ב-Okasan Securities.

בסין דווח כי הממשל והבנק המרכזי יתירו לבנקים במדינה לבצע עסקאות חלף (Swaps) לטובת הלקוחות בין היואן למטבעות הזרים, וזאת החל מה-1 למארס השנה. על פי הדיווח, הרצון של הממשל הוא להרחיב את שוק הנגזרים מעבר לשוק הפנימי הסיני.

ענקית הרכב הונדה פירסמה את דוחותיה לרבעון הרביעי של 2010. על פי הדוחות, הרווח של החברה נפל ב-39.7% ל-81.12 מיליארד ין יפני (995 מיליון דולר) לעומת 134.6 ין אשתקד. הרווח למניה נאמד על 45.01 ין למניה לעומת 74.19 ין למניה אשתקד. נציין, כי אנליסטים ציפו לרווח של 106.9 מיליארד ין. ההכנסות מרבעון זה היו 2.11 טריליון ין לעומת 2.24 טריליון ין שנה קודם לכן.

יצרנית הרכב השניה בגודלה ביפן ניסן הודיעה כי הפסיקה באופן זמני את הייצור במפעל קטן במצרים למשך שבוע בגלל המהומות המדינה, אמר דובר החברה. המפעל המדובר נמצא בגיזה, סמוך לעיר הבירה, וייצר כ-10,000 רכבים מדגם X-Trail בשנה הפיסקאלית שהסתיימה במרץ 2010. לניסן יש כ-4 עובדים במצרים, אשר שוהים במלונות מחוץ לקהיר.

[לבורסות בעולם]