ממשלת ישראל פותחת את שנת 2011 ברגל ימין מבחינה תקציבית, על חשבון משלם המסים הישראלי, כמובן. מנתונים שפרסם היום (ב') משרד האוצר עולה כי לממשלה היה עודף תקציבי של 4.7 מיליארד שקל בינואר, הודות לעלייה בהכנסות ממסים וגם בשל הוצאה עונתית נמוכה של הממשלה.
הוצאות הממשלה הסתכמו ב-16.3 מיליארד שקל בינואר, לעומת 17.2 מיליארד שקל בינואר 2010. ההכנסות ממסים ישירים עלו ב-13.8% ל-9.1 מיליארד שקל וההכנסות ממסים עקיפים עלו ב-12.5% ל-9.9 מיליארד שקל.
עליית מחירי הדלק עוררה זעם ציבורי רב לאחרונה, אולם הציבור הישראלי עדיין לא נוהר לרחובות. היום נדוע כי הכנסות הממשלה ממסי הדלק צמחו ב-3.4% ל-1.46 מיליארד שקל בינואר לבדו. ההכנסות מסים משוק ההון הסתכמו ב-249 מיליון שקל (ירידה של 19%) וההכנסות ממס הכנסה זינקו ב-34% ל-4.3 מיליארד שקל.
לא רק מחיר הדלק עולה, אלא גם כידוע מחירי הדירות שוברים שיאים - וכך גם הכנסות המדינה ממסי הנדל"ן. הכנסות אלה הסתכמו ב-698 מיליון שקל בינואר, עלייה של 38% לעומת ינואר אשתקד.
"העלייה החריגה בגבייה מוסברת הן ברמה הנמוכה היחסית בגביה בינואר 2010 (נמוך ב-15% מהממוצע החודשי באותה השנה) והן מעליות חריגות שנרשמו במספר משרדים", נכתב בסקירת האוצר. "בולט במיוחד אזור ירושלים עם גידול של 600% בגביית מס שבח לעומת יציבות בגביית מס רכישה".
הכנסות המדינה ממע"מ עלו ב-3.8% ל-7 מיליארד שקל, ולמעשה זו ההכנסה הגדולה ביותר של הממשלה במסים העקיפים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.