לחלק מהמגיבים/שואלים/משמיצים בפורום הניתוח הטכני שבאתר "גלובס" חשוב שאפרסם, במסגרת עדכוני זמן האמת, מה הכמות בה מתבצעת כל עסקה. לחלקם זה חשוב כי הם מנהלים תיק דומה, לאחרים בשביל המעקב המדויק אחרי התיק, וחלק פשוט חושבים שכל התיק ותוצאותיו המדהימות (כן, "מדהימות", כי אם בחרתם להשמיץ את מודל קניון המניות אז קבלו: תוצאותיו המדהימות) הם הונאה אחת גדולה ש"תיחשף" אם אפרסם את הכמויות.
עד היום נמנעתי מלהתייחס לסוגיה, משום שכפי שתראו להלן היא לא חשובה לדעתי למי שמתייחס עניינית לתיק, וגם כי אין לי עניין לבזבז את זמני, תודעתי והאנרגיה שלי על התייחסות למשמיצים, מתחרים ו"עוינים אנונימיים" אחרים. אבל, כאשר אני רואה שהסוגיה מטרידה שוב ושוב את אלו המתייחסים לטור ברצינות ובאהבה, אני חש חובה להתייחס. ובהמשך לטור הקודם, אפשר לומר שמה שחשוב זה מה שקורה ולא מה שחושבים.
אז למה, באמת, לא מתפרסמות הכמויות? נתחיל בתשובה העקרונית: הן לא חשובות. למה? תיק קניון המניות כולל 50 מניות, שמשקלה של כל אחת מהן הוא כ-2% בממוצע. כעיקרון, פוזיציה שנפתחת יש כוונה שתהיה קצת יותר מ-2% (כי אנו מתיימרים לפתוח פוזיציות בנקודות זינוק), וכאשר אנחנו מממשים רווח גדול (למשל הפוזיציה עלתה מ-2% ל-2.8%) אנו משתדלים לרדת קצת מתחת ל-2% בשביל לחוש את משמעות הפעולה. במקביל, אנחנו נמנעים מעומס פעילות ומצעדי סרק. כך, אם ממומשת פוזיציה של 1.8% ונרכשת מניה אחרת במקומה, זה יהיה ב-1.8% ולא ב-2% ויותר על פי המודל, כי הדיוק לא ממש חשוב.
מכיוון שאנו לא מייחסים חשיבות מרובה (למפרע) לדייקנות ביחס לכמויות, אין חשיבות על פי המודל לפרסום הכמויות. אלו אמורות לעבוד לטובתנו/רעתנו באופן אקראי, ולכן אני מניח שמי שינהל תיק שבו 2% במדויק לכל מניה אמור להגיע בממוצע לאותה תוצאה.
כעיקרון, אנחנו משתדלים שמניות יהיו במינון של 1.5%-3% מהתיק, כאשר רכישה לא תתבצע עקרונית במינון נמוך מ-1.5% וגבוה מ-2.5% - שוב, אלא אם השיקול הוא לא לעשות פעילות מיותרת רק בשביל ליישר קו עם הכמויות. הימנעות ממסחר מיותר היא חלק מהתפיסה שלנו.
לפיכך, מי שעוקב אחרי הפעילות, מכיר את המודל ודרכו ולמד לסמוך על השיטתיות וההוגנות שלנו, יכול להסתפק במידע על הפעילות (מה לעשות, הטור מתבסס על אמון, ומי שלא סומך ומאמין באנשים שמאחוריו, כישוריהם וכוונותיהם, לא יכול להפיק ממנו את התועלת המצופה).
מכיוון שהכמות היא לא קריטית, התייחסות אליה בעדכונים תיצור עומס מיותר עלי ועל התוכן. כאן כדאי לזכור שהמידע בפורום ניתן מתוך רצון טוב שלי, ונועד לאפשר לקוראים לקבל משהו שהוא יותר מטור שבועי, ובאמת לסגור חללים הנחוצים למי שמתייחס לתיק ברצינות. אבל, אני רוצה להקדיש את הזמן רק למה שחשוב, גם מטעמים מקצועיים וגם מטעמים אישיים. לכולם ידוע שהפעילות בוול-סטריט מתנהלת בערב ובימי שישי וחג, ולכן אני לא מעוניין, כן, גם כבעל משפחה, לעשות בשעות האלו דברים שאינם נחוצים, לרבות התייחסות להשמצות בפורום או לשאלות שאינן ממוקדות בהבנה ישירה, הנחוצה בזמן אמת, של הטור והפעילות בתיק. כל השאר, מקומו בטור השבועי.
ומה עם הבקרה?
הסירו דאגה, נתוני הפעילות המדויקת נשלחים מדי שבוע למערכת "גלובס" בטבלה מסודרת. הם נשמרים גם באתר בארונ'ס בו מתנהלת הפעילות הווירטואלית של התיק, ובתיק עצמו צופים מדי יום צוות הניהול והייעוץ שלו, והם רשאים לבחון אותו בכל רגע, מתי שיחפצו. לפיכך, לא ניתן "לתחמן" במשך זמן ממושך מבלי שמישהו יעלה על זה. אני חורג כאן ממנהגי ונותן מידע שהסיבה לנתינתו אינה תואמת את רוח ניהול התיק, רק בשביל להבהיר עד תום את הסוגיה.
תיק קניון המניות נועד להראות את הפוטנציאל של "רוח המשקיע האנושי" ביחד עם האפשרות של כל אחד לנהל תיק מניות עצמאי שחוכמתו בפשטותו, בהירותו והתבססותו על מודל חדשני, רב ממדי ורב שכבתי. ציניות, רוע, השמצות אנונימיות וכדומה, הם לא חלק מרוח הקניון. אפשר לא לאהוב אותו, אפשר לא לקרוא אותו, אפשר לתהות האם הצלחתו היא עניין של מזל ואם ניתן לסמוך עליה בעתיד, אבל לא חייבים לקחת משהו טוב ולקלקל. יש מספיק דברים מקולקלים שצריך לתקן בעולם. הכוונה של טור זה היא לחולל שינוי לטובה.
אז אני מקווה שהיום סגרנו עוד "חור" בהבנת המודל והטור, ונוכל להמשיך לעלות בסולם התשואות ולעבור את פברואר בשלום.
ובכל זאת - אם אמצא דרך שבה גם אוכל ליעל את הרישום של הפעילות וגם לשפר את השקיפות (אולי באמצעות גוגל Docs), אשקול זאת. הדגש יהיה על יעילות, מה שיאפשר לי להקטין את הזמן המוקדש ל"תפעול". כך, גם אם מערכת "גלובס" תהיה מעוניינת לפרסם את טבלת הפעילות הנשלחת אליה ממילא, אין לי בעיה, ואם גם יהיה קורא, שיזדהה, יוכיח לי שאפשר לסמוך עליו ויהיה מוכן לקחת זאת על עצמו, אני אשקול זאת בחיוב.
מקווה שבכך מיצינו את הסוגיה. הנה, הקדשנו לה גם עמוד בעיתון, בחנו אותה מכל הכיוונים ולפחות בפעם הבאה שמישהו ישאל על זה, יהיה לי לינק בארכיון "גלובס" שאוכל להפנות אליו.
ושוב למגמות בקניון
כפי שניתן להבחין, הפעילות בתיק הקניון היא בינונית עד מרובה. זאת, לנוכח ההתאמות הנדרשות ברמת הסקטורים, ובשל משימה שלקחנו על עצמנו לנסות לייצר תשואה גבוהה עוד יותר משהשגנו, רציפה יותר ותנודתית פחות.
ברמת הסקטורים, הקטנו ואנחנו עדיין בתהליך של הקטנת הפוזיציה בסקטור הצריכה המחזורית ובענף חומרי הגלם. שני סקטורים אלו זכו לחשיפת יתר בתיק, וכאשר מצבם הטכני היחסי ל-S&P500 השתנה לרעה, התחלנו להקטין. אגב, לא תמיד זהו הקו המכריע, ולמשל כאשר נוצרה הזדמנות השקעה ב-LTD, קנינו אותה למרות שהיא הגדילה לנו בחזרה את הפוזיציה בסקטור הצריכה המחזורית.
הסקטורים להם ניתן משקל גבוה בתיק הם פיננסים, אנרגיה, תעשייה וטכנולוגיה. מניות שקנינו/הגדלנו לאחרונה בהתאם - פיננסים: MTU, MA, טכנולוגיה: INTC, NTWK, אנרגיה: CEO, CNX, EXC, ESV ותעשייה: HRS, השייכת לענף התעשיות הביטחוניות הבולט אצלנו בסקטור זה.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician - CMT. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.