בוול סטריט המגמה החיובית נמשכת ומדדי הדאו ג'ונס, הנאסד"ק וה-S&P 500 עולים לשיאים שנתיים כמעט מדי יום (אתמול הייתה הפסקה כשבסיום נרשמה מגמה מעורבת). ברקע יותר ויותר סוחרים מצפים לתיקון של שבוע שבועיים או אפילו חודש-חודשיים שיצנן קצת או הרבה את האווירה החיובית. בתל-אביב השוק ביצע בשבועיים האחרונים, וגם היום, תיקון קל למטה בין השאר על רקע המהומות במצרים.
אבל, אם המגמה החיובית בארה"ב תימשך רוב הסיכויים שגם השוק המקומי, ביחד עם בורסות אירופה, יחזור לעלות. שאלת מיליון הדולר היא, כמובן, האם מדדי וול סטריט ימשיכו לטפס בחודשים הקרובים או שתיקון משמעותי יצא לדרך (וכשתיקון מתחיל אף פעם לא יודעים היכן הוא יעצר...).
ג'ף ריבס (Jeff Reeves) כתב מאמר מעניין באתר מארקטווטץ' על 11 סימנים המעידים שהצמיחה במשק האמריקני היא בת-קיימא, מה שמשליך כמובן גם על המשך המגמה החיובית בוול סטריט.
1. תוצאות חזקות של החברות. מתוך 290 חברות במדד ה-S&P 500 שפרסמו דוחות עד לשבוע שעבר, 236 דיווחו על עלייה ברווחים וכ-70% היכו את תחזיות האנליסטים.
2. מניות התעבורה מזנקות. מניות חברות הרכבות Union Pacific ו-CSX היכו בגדול את המדדים ב-12 החודשים האחרונים. זה סימן חיובי מאוד המעיד על עוצמת הכלכלה. הנהלת UPS צופה רווחי שיא ב-2011.
3. האמריקנים שבים ומשתמשים בכרטיסי האשראי. דצמבר היה החודש השלישי ברציפות בו נרשם גידול בהיקפי האשראי.
4. חוזרים לדבר על אינפלציה, הציפיות האינפלציוניות עולות. שיעור אינפלציה גבוה מדי זה רע אבל בשיא המשבר ועד לאחרונה הכלכלנים דיברו בעיקר על סכנות הדפלציה. כעת מדברים יותר ויותר על חזרתה של האינפלציה.
5. הדולר נחלש. החלשות הדולר תתמוך ביצוא של חברות אמריקניות רבות. גם כאן, אם ההחלשות תהיה מתונה ולא חדה מדי, זה יהיה חיובי לשווקים.
6. התעשייה מתאוששת. לאחרונה פורסם מדד מנהלי הרכש לינואר, שעמד ברמה הגבוהה ביותר מאז חודש מאי 2004. זה היה גם חודש 16 ברציפות של שיפור בכוח העבודה בסקטור.
7. שוק העבודה משתפר. אמנם לא בקצב משביע רצון ובהחלט לא קצב שיוריד בחדות את שיעור האבטלה, אבל מורגש שיפור גם בגזרה הזו.
8. שוק המניות רשם בינואר את התשואה הטובה ביותר לחודש זה מאז 1997. השיפור בשוקי המניות משפיע על הסנטימנט וההרגשה של הצרכנים.
9. נתון הצמיחה ברבעון הרביעי היה חזק. כלכלת ארה"ב צמיחה ב-3.2% אולם הגורם החשוב בנתון הזה היה בעיקר חזרתם של הצרכנים למגרש.
10. תחזיות הצמיחה משתפרות. שורה של גופים וכלכלנים העלו לאחרונה את קצב הצמיחה החזוי של המשק האמריקני והוא עומד על כ-3.3%-3.5% בממוצע ל-2011.
11. "קיר הדאגות" לא נעלם. עדיין יש הרבה פסימיות וגורמים שונים המתריעים מפני שינויים לרעה, וזה טוב. כי כשכולם אופטימיים זה סימן ברור שצריך להיות מודאגים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.