בורסת תל אביב סגרה יום תנודתי (ב') בעליות שערים, בהובלת מניות הבנקים. שבוע המסחר באירופה נפתח במגמה מעורבת והחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט מאותתים על פתיחת מסחר יציבה עם נטייה לירידות שערים בניו יורק. מחזור המסחר הסתכם בכ-2 מיליארד שקל.
מחר יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, אשר על פי רוב הערכות בשוק רשם ירידה של 0.1%. במידה והערכות יתממשו, האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים בישראל תעמוד על 3.3%, מעל יעד האינפלציה שהציבה הממשלה (1%-3%).
מדד ינואר יהיה הראשון שיתפרסם לאחר עדכון המשקולות; כזכור, משקלו של סעיף הדיור עלה מ-21% ל-24.3%, ובכך להפוך אותו לכרבע מהמדד כולו. למרות החריגה הצפויה מיעד האינפלציה, בשוק מעריכים כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית לחודש מארס בסוף החודש אלא יותירה על 2.25%.
אריה טל, מנהל מחלקת מחקר באלומות בית השקעות, אומר בשיחה עם "גלובס" כי שוקי המניות בעולם יושפעו בימים הקרובים מנתוני הדוחות הכספיים לרבעון 4 ומהערכות לגבי רמת האינפלציה העתידית. עד עתה המגזר העסקי מוכיח את איתנותו המתבטאת בהמשך צמיחה ושיפור תפעולי, רבעון 6 ברציפות. כ-73% מתוך 348 החברות ממדד ה-S&P 500 שדיווחו עד כה היכו את התחזיות, דבר שהשפיע באופן חיובי על שוק המניות אשר עלה למעלה מ-5% מתחילת השנה ודחף לעליות במרבית המדדים במדינות המפותחות.
"למרות שאנו מעריכים כי שוק המניות יניב תשואה חיובית ב-2011, אנו צופים כי המגמה תהיה תנודתיות ותיתקל במימושי רווחים במהלך הדרך על רקע העלאות הריבית בשווקים המתעוררים והמשך החששות מההתפתחויות באירופה. אנו ממליצים על הטיה ברורה לארה"ב בחשיפה הגיאוגרפית תוך שילוב של סקטורים מחזוריים ולא מחזוריים, תוך מיקוד בטכנולוגיה, פיננסים, סחורות, צריכה מחזורית, בריאות, ותעשיה".
רוחות רעות ממצרים
צבא מצרים הודיע אומנם שיכבד את הסכמי השלום עם ישראל, אבל איתות מדאיג מגיע אמש מראשי האופוזיציה במדינה בכל הקשור ליחסים בין ירושלים וקהיר. "הסכם קמפ דיוויד נגמר", אמר ראש "מפלגת המחר" במדינה, ד"ר איימן נור, בראיון לתחנת רדיו מצרית.
בראיון הוא הוסיף כי "מצרים צריכה לכל הפחות לנהל משא ומתן מחדש על תנאי ההסכם". ד"ר נור הוא איש אופוזיציה מצרי שאיננו נמנה על "האחים המוסלמים" הקיצוניים, אלא דווקא נחשב ליברל ודמוקרט, ועל כן ההתבטאות מדאיגה במיוחד - למרות שהיא הראשונה מסוגה כרגע.
מניות הבנקים זינקו
טאואר דיווחה על הכנסות שנתיות של 509.3 מיליון דולר ועם רווח על בסיס GAAP, זה הרבעון השני ברציפות, של 1.3 מיליון דולר או 1 סנט למניה, זאת בהשוואה להפסד של 31 מיליון דולר או 16 סנט למניה ברבעון הרביעי של 2009. המכירות הרבעוניות הסתכמו ב-135.1 מיליון דולר, עלייה של 34% לעומת הרבעון המקביל אז נרשמו הכנסות של 100.6 מיליון דולר. בוול סטריט ציפו להכנסות רבעוניות של 134.97 מיליון דולר.
כלל פיננסים פרסם היום סקירה מעודכנת על חברת טבע . האנליסט יונתן קרייזמן מעריך שטבע זקוקה לרכישה גדולה ל"סתימת החורים", אך נשאר חיובי על המניה. "לאור תחזית החברה הנמוכה מתחזיותינו, אנו מפחיתים את תחזית הרווח ל-2012 והלאה. הפחתת התחזיות גוררת גם הפתחה במחיר היעד ל-58 דולר מ-60 דולר".
מניות הבנקים בלטו בעליות חדות, ככל הנראה עקב רכישות ערות של משקיעים מוסדיים על רקע תמחור נוח של המניות לאחר הירידות האחרונות. נציין את מזרחי טפחות , פועלים ולאומי . ל"גלובס" נודע שמוזי ורטהיים מגדיל את השליטה בבנק המזרחי. ורטהיים רכש היום בשוק מניות שח הבנק בכ-170 מיליון שקל.
מניות "לוויתן" - דלק קידוחים , אבנר ורציו - המשיכו לרכז עניין, לאחר שנסחרו בימי המסחר האחרונים במומנטום שלילי. בקבוצת דלק ודלק אנרגיה שמים לאחרונה דגש על קפריסין השכנה, העומדת להפוך למעצמת גז אזורית. ביום שישי האחרון נסגר בקפריסין הליך מיון ראשוני לקראת מכרז להקמת מסוף דלקים גדול. זהות המשתתפים בהליך טרם פורסמה, אך לפי ההערכות מתמודדות בו גם חברות ישראליות.
העלייה בפרמיית הסיכון אשר חלה בעקבות האירועים במצרים הורידה את רמת התחרות והחלישה את האטרקטיביות של הגז המצרי", כך מעריכים היום כלכלני לידר שוקי הון, אשר מדגישים כי חילופי השלטון וחוסר הוודאות במצרים ייטיבו עם הגז הישראלי בכלל ועם שותפויות "תמר" בפרט.
חברת קמהדע ממשיכה לדווח על הצלחות. החברה מסרה היום כי דו"ח הביניים המסכם את תוצאות הבטיחות של השלב השלישי של הניסוי הקליני עם תרופת הדגל של החברה, ה-AAT, באינהלציה, לטיפול במחלת החסר הגנטי בחלבון אלפא 1 אנטיטריפסין (נפחת תורשתית), מעיד על פרופיל בטיחותי גבוה.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.