הבורסות באירופה חתמו את יום המסחר היום (ב') במגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים. המסחר נפתח היום לראשונה מאז הודיע חוסני מובארק על התפטרותו בסוף השבוע. מניות הבנקים, שמשכו את המדד ביום ו' האחרון למעלה, המשיכו גם היום לרשום עליות, בעוד מניית נוקיה עמדה במרכז המסחר כשהיא מוסיפה לעורר דאגה רבה בקרב המשקיעים.
על רקע החששות המתחדשים באירופה במפני אפשרות שפורטוגל תיאלץ להיות הבאה בתור ולקבל סיוע מאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית, מתפרסמים היום (ב') נתוני התמ"ג המצביעים על ירידה של 0.3% ברבעון הרביעי לעומת עלייה של 0.2% ברבעון השלישי. בסך הכל הצמיחה בפורטוגל הסתכמה ב-1.2% ברבעון הרביעי לעומת עלייה 1.3% ברבעון השלישי.
מניית קרדיט סוויס ריכזה עניין לאחר שהודיעה היום כי תנפיק אג"ח בשווי 6.2 מיליארד דולר. הנפקת האג"ח תבטיח הלימות הון של 50% שהבנק צריך להגיע אליו על פי חוקי המפקח על הבנקים בשוויץ. אנליסטים מסויימים צופים כי לבנק יהיה קושי למכור את האג"ח.
במקביל, גם הבנק השווצרי UBS , הנדרש לאותם חוקי הלימות הון כמו קרדיט סוויס, עמד במרכז תשומת הלב.
רוליס רויס הודיעה כי זכתה בחוזה מתן שירות לטווח ארוך של 2.2 מיליארד דולר עם חברת התעופה Emirates. במסגרת החוזה, החברה תתחזק את 70 מנועי Trent של חברת תעופה. בנוסף, נזכיר כי רולס רויס זכתה בחוזה מתן שירות של 1.2 מיליארד דולר לטיפול ב-48 מטוסים נוספים.
ענקית הטלפונים הסלולרים נוקיה הוסיפה במסעה מטה גם היום לאחר שחברת J.P. Morgan הורידה את דירוגה לתשואת חסר מתשואת יתר בטענה כי עדיין לא ברור כיצד תטיב מהעסקה שחתמה עם מיקרוסופט. נזכיר כי מניית החברה נפלה ב-14% לאחר שפירסמה כי תשתף פעולה עם מיקרוסופט.בסך הכל, השילה החברה כרבע מערכה בשלושת ימי המסחר האחרונים כאשר לא פחות מ-10 בנקים חתכו את ההמלצה למניה והמליצו למכור אותה.
אסיה ננעלה בעליות חדות
במקביל, הבורסות המובילות באסיה נסחרו היום (ב') במגמה חיובית עם פתיחת שבוע המסחר במזרח. נעילה חיובית בוול סטריט והתפטרותו של נשיא מצרים מובארק בסוף השבוע דוחפים את המדדים קדימה.
בורסת טוקיו, שחזרה מחופשה בת 3 ימים, מעודדת מנתוני התמ"ג לרבעון הרביעי של 2010. הנתונים מראים אומנם ירידה של 1.1% בתוצר היפני, אך הם היכו את התחזיות המוקדמות לנפילה חדה יותר בשיעור של 2%. בסיכום שנתי צמח התמ"ג היפני ב-3.9% למרות הירידה ברבעון הרביעי.
ברקע המסחר - סין עקפה רשמית את יפן ככלכלה השנייה בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב. בסיכום שנתי, עמד התמ"ג היפני על כ-479.22 טריליון ין יפני (כ-5.47 טריליון דולר), לעומת תמ"ג שנתי סיני שעמד על 5.87 טריליון דולר.
העודף המסחרי בסין צומצם בינואר ל-6.5 מיליארד דולר לעומת עודף של 13.1 מיליארד דולר בדצמבר 2010. היבוא למדינה זינק ב-51% לעומת ינואר 2010, בעוד היצוא צמח ב-37.7%. הציפיות המוקדמות היו לעלייה של 28% ביבוא ועלייה של 22.4% ביצוא.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.