ארה"ב: מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% בחודש ינואר

מדובר בעלייה גדולה יותר מתחזיות אנליסטים שציפו לעלייה של 0.3% ■ האינפלציה השנתית עומדת על 1.6% ■ מדד הפילי פד זינק בחודש פברואר ל-35.9

הכלכלה מתאוששת - והמחירים עולים: מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.4% בחודש ינואר - מעל לתחזיות המוקדמות בשוק שעמדו על 0.3%. נציין כי בחודש דצמבר המדד עלה ב-0.5%. מדד הליבה (קרי המדד למעט מחירי האנרגיה והמזון) עלה ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.1%, כשבחודש הקודם נרשמה עלייה של 0.1%.

ב-12 החודשים שהסתיימו בינואר, עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.6% וליבת האינפלציה ב-1%. נזכיר כי לפדרל ריזרב אין יעד רשמי לאינפלציה עם זאת הבנק המרכזי שואף שהאינפלציית הליבה תנוע בין 1%-2%.

מחירי הדלקים זינקו ב-6.8% בינואר ורשמו שוב את העלייה הגבוהה ביותר במדד. בשנה האחרונה רכיב האנרגיה במדד זינק ב-7.3% לאחר עליות במחירי הדלק. עם זאת, המחירים של רוב השירותים והמוצרים לא השתנה משמעותית לעומת חודש דצמבר.

"בשורה התחתונה, קצב האינפלציה בארה"ב עלה קלות אך עדיין משקף יציבות מחירים וכך סבורים גם בפד", אומר רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מזרחי טפחות. "אולם אין להתעלם משורת גורמים העלולים לשנות את התמונה ולהוליך לעלייה חדה יותר בקצב האינפלציה בחודשים הבאים".

מספר התביעות לדמי האבטלה גם כן עלה בשבוע שנגמר ב-12 לפברואר ל-410 אלף מ-385 אלף בהשפעת מזג האוויר ועיכוב בפעילויות השוטפות בלשכות האבטלה. זאת למרות צפי ל-408 אלף תביעות.

נזכיר כי שיעור האבטלה בארה"ב עומד על 9%, עם זאת, לפי פרוטוקולים שפורסמו אתמול, הפד צופה כי עד סוף השנה יעמוד שיעור הבלתי מועסקים בטווח שבין 8.8% ל-9% - זאת לעומת תחזית קודמת שבין 8.9% ל-9.1%. בשנה הבאה, טוענים בפד, ירד שיעור המובטלים באופן משמעותי פעם נוספת ויגיע לטווח שבין 7.6% ל-8.1%.

מדד האינדיקטורים המובילים לחודש ינואר עלה ב-0.1%. על פי הערכות מגמת ההתאוששות תמשיך. ציפיות האנליסטים עמדו על עלייה של 0.2% בינואר.

עלייה במדד הפילי פד; מדד היצרני באזור פילדלפיה - מדד הפילי פד, זינק בחודש פברואר ל-35.9, מדובר ברמה הגבוה ביותר שנרשמה מאז ינואר 2004, המדד נמצא מעל קונצנזוס האנליסטים שעמד על רמה של 20.8.