שוק המט"ח: האירו התחזק 0.4% ל-4.992 ש'; הדולר ללא שינוי

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.634 שקלים ■ בעולם הדולר נחלש מול האירו והליש"ט, ומתחזק מול הין ■ מזרחי טפחות: "הריבית בארה"ב לא תעלה בקרוב"

שערו היציג של הדולר נקבע היום (ד') על 3.634 שקלים לדולר, ללא שינוי. גם שערו של המטבע האירופי נקבע על רמה של 4.9922 שקלים, עלייה של 0.44%.

בעולם הדולר נחלש בכ-0.25% מול האירו לשער של 1.372 דולר, מאבד 0.32% מערכו מול הליש"ט ל-1.623 דולר, ומתחזק בכ-0.17% מול הין היפני ונסחר ב-82.735 ין לדולר.

התחזקותם של המטבעות המערביים מושפעת מההסלמה במהומות בלוב, נפילת שווקי המניות ברחבי העולם וזינוק בשעור של הנפט, על רקע איומיו של שליט לוב, קדאפי כי יפוצץ את מאגרי הנפט בארצו, במידה וההתנגדות לו לא תיבלם. נראה כי השחקנים הזרים מתמחרים את הסיכון הגובר באיזור המזה"ת ואפריקה, ובוחרים להעביר את כספם למקומות רגועים יותר.

נציין כי רק לפני יומיים העלה נגיד בנק ישראל את הריבית במשק ב-0.25% לרמה של 2.25%, מה שעשוי היה להוביל להתחזקות נוספת של השקל, על רקע הרחבת פערי הריביות בין ישראל לארה"ב ואירופה, ומה שעשוי היה להוביל לפגיעה נוספת בכושר התחרות של היצואנים הישראליים, אך ההסלמה הגיאו-פוליטית באזורינו עד כה משפיעה יותר מרמת הריבית ושחקני המט"ח הגיבו לכך בהתאם.

עלות הביטוח של החוב הריבוני במדינות המזרח התיכון ואפריקה, כולל זה של ישראל, המשיכו לעלות גם אתמול (ב') על רקע המשך הטלטלה במדינות האיזור. הפער בחוזי הביטוח כנגד חדלות פירעון (ה-CDS) על האג"ח של ממשלת ישראל התרחב היום ל-156.2 נקודות בסיס (1.562%) לעומת רמה של 151.7 נקודות בסיס ביום ו' האחרון, כך עולה מנתונים שמתפרסמים ב-CMA.

מדד אמון הצרכנים שפורסם אתמול בארה"ב עלה לשיא של 3 שנים בפברואר על רקע השיפור המשמעותי ברוב הסקטורים במדינה. הנתון זינק ל-70.4 נקודות לעומת הצפי שהיה ל-65.4 נקודות. נזכיר כי היום יפורסמו נתוני המכירות של בתים קיימים בארה"ב, מחר יפורסמו מכירות הבתים החדשים וביום ו' ממתינים המשקיעים לפרסום האומדן השני של התמ"ג לרבעון הרביעי.

רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות אומר כי "ניסיון העבר מלמד שהריבית בארצות הברית ביציאה ממשברים נוטה לא לעלות כל עוד לא מוכח שיפור משמעותי ובר קיימא בשוק העבודה. יו"ר הפד' עצמו שב ומדגיש כי הוא רואה בכך תנאי מקדים חשוב לפני מעבר למדיניות מוניטארית מצמצמת יותר. כל עוד לא יהיו רמזים והתבטאויות לגבי שינוי במדיניות, הנחת העבודה שלנו היא שהריבית בארה"ב תישאר סביב רמתה הנוכחית. אנו ממתינים להודעת ריבית הראשונה בה לא יופיע המשפט האומר שהריבית תישאר נמוכה במידה יוצאת דופן תקופה ממושכת. כל עוד לא יהיה שיפור מוכח בשוקי העבודה והדיור - הדעת נותנת שלא ישוגרו איתותים כאלו".

בכלל פורקס צופים כי לצמד דולר שקל רמת התנגדות משמעותית באזור 3.66 שקלים. פריצה של רמה זו עשויה להוביל להמשך מהלך ההתחזקות של הדולר עד לאזור 3.70 שקלים. לעומת זאת, רמת התמיכה המשמעותית ניצבת באזור 3.60 שקלים. כאשר לדעתם, שבירה של רמה זו עשויה לדרדר את הצמד עד לאזור 3.56 שקלים.