האם "סבון של פעם" מטעה את לקוחותיה באשר להרכב המוצרים שהיא משווקת? כך נטען לפחות בבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה אתמול (ג') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כנגד החברה.
הלקוחה התובעת, המיוצגת בידי עו"ד ירון אלון ממשרד הורוביץ, אבן, אוזן ושות', רכשה מחברת "סבון של פעם" 3 מוצרים המיועדים "לאם ולתינוק": שמן גוף לאם ולתינוק, קרם גוף לאם ולתינוק וסבון ג'ל נוזלי לאם ולתינוק. על גבי 3 המוצרים צוין על-ידי "סבון של פעם" כי הם עשויים מרכיבים טבעיים.
אלא שעל-פי חוות-דעת שצורפה לבקשה - שניתנה על-ידי מומחה לביוכימיה מוכר וידוע, ד"ר בנימין שטרים - רוב הרכיבים מהם עשויים המוצרים הנזכרים אינם טבעיים כלל.
הדברים, נטען בכתב הבקשה, מגיעים לכדי אבסורד של ממש בנוגע למספר רב של חומרים אשר אינם מצויים כלל בטבע, כגון: Polyquaternium 7, Edte, Isopropyl myristate ועוד.
"'סבון של פעם' מטעה את לקוחותיה לחשוב שמדובר ברכיבים טבעיים", נטען, "בעוד שהדברים אינם כך. מעבר להטעיה, סבון של פעם אף מפרה הוראות וצווים ספציפיים המתייחסים לממכר תמרוקים, ומחייבים שלא למכור 'תמרוקים אשר איכותם, סוגם, מינם או תוארם שונים מזה שמתירים למכור'".
התביעה דורשת מ"סבון של פעם" להסיר את הכיתוב "מחומרים טבעיים" מן המוצרים הנזכרים, ולפצות את התובעת ואת חברי הקבוצה כפל פיצוי - בגובה 85.5 שקל עבור תשלום אשר שולם ביתר עבור "טבעיות" המוצרים, בעוד שמוצרים מקבילים (הכוללים רכיבים שאינם טבעיים) נמכרים במחירים זולים יותר, וכן 100 שקל פיצוי עבור הפגיעה באוטונומיה ועוגמת-הנפש שנגרמה מצריכת רכיבים שאינם טבעיים בניגוד לרצון הלקוחות. (ת"צ 42376-02-11).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.