כמה עולה להחזיק לאורך שנים קבוצה מדרג הביניים של הפרמיירליג? ממש לא מעט, אם בוחנים את המקרה של רנדי לרנר באסטון וילה.
הבעלים האמריקני-יהודי של המועדון, שרכש אותו ב-2006, הספיק מאז להוציא מכיסו 205 מיליון ליש"ט על הקבוצה, שבוזבזו על מימון הפסדים, חובות והשקעה בתשתיות. כך עולה מדו"ח שהגיע לרשם החברות הבריטי, ונתוניו פורסמו בתקשורת האנגלית.
למרות ההשקעה הכבדה של לרנר, שהונו האישי מוערך ב-1.5 מיליארד דולר, התוצאות של וילה על המגרש לא ממש התרוממו: בעונה הראשונה שלו במועדון סיימה הקבוצה רק במקום ה-12 בליגה, ובמקום השישי בכל אחת משלוש העונות שלאחר מכן. הקפיצה הגדולה שאליה שואף לרנר, כלומר מקום בין ארבע הגדולות ואפשרות להשתתף בצ'מפיונס ליג, נראית רחוקה גם בעונה הנוכחית: המועדון מבירמינגהאם מדורג שוב רק במקום ה-12 בליגה.
אסטון וילה סיימה את עונת 2009/10 עם הכנסות של 90.9 מיליון ליש"ט, קפיצה של 144.3% לעומת 2006/07, העונה הראשונה של לרנר כבעלים. עם זאת, במקביל נרשמו גם זינוקים אדירים בהוצאות, בעיקר בכל הקשור לשכר השחקנים - שלפני חמש שנים עמד על 22.4 מיליון ליש"ט, וכיום מסתכם ב-79.9 מיליון ליש"ט (88% מההכנסות של הקבוצה).
ההוצאות הגדולות גורמו לווילה להפסיד כספים בכל תקופתו של לרנר במועדון. 2009/10 נגמרה עם הפסד של 37.5 מיליון ליש"ט, ירידה קלה לעומת 2008/09 שבה הגירעון הסתכם ב-46.1 מיליון ליש"ט. אבל בינתיים המיליארדר מאמריקה ממשיך לכסות את כל זה מהכיס שלו.
לרנר, 49, מחזיק גם בקבוצת הפוטבול מליגת ה-NFL קליבלנד בראונס. את הונו הוא עשה מניהול בנק השקעות ומירושה משפחתית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.