המסחר בבורסה בתל אביב התנהל היום במגמה שלילית. זאת, בעקבות הנעילה השלילית בוול סטריט וזינוק מחיר הנפט לרמה של 104 דולר לחבית. בצהריים עוד היה נדמה שהשוק עשוי לעבור לטריטוריה חיובית אולם בחצי השני של היום שבו המדדים והדרדרו. המחזור היה נמוך והסתכם בכ-1.08 מיליארד שקל.
הסקירות המקומיות לא היו מעודדות במיוחד ביום ו', כלכלני בנק הפועלים שינו לראשונה מזה זמן רב את הטון והמליצו ללקוחותיהם בסוף השבוע להיזהר מהשקעות בבורסה בטווח הקצר, מחשש להמשך תנודתיות בשל המהומות בעולם הערבי והזינוק במחיר הנפט - היום, לעומת זאת, היו האנליסטים חלוקים בדעותיהם ביחס למידת ההשפעה של עליית מחירי הנפט על הצמיחה הכלכלית בעולם.
סטנלי פישר רמז בסוף השבוע בכנס "נשים מעצבות מדיניות", כי בנק ישראל עשוי להאיץ את קצב העלאות הריבית במשק נוכח הזינוק במחירי הנפט והסחורות והתחממות האינפלציה. פישר הביע דאגה מהעלייה החדה במחירי הדירות ואמר כי ניתן לטפל בסוגיית אי-חלחול הצמיחה לשכבות החלשות.
זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", אומר כי "גם את תממש התחזית לעלייה בימים הקרובים - מדובר בתיקון. אפשר לרכוב עליו אבל לא להתלהב ממנו יותר מדי". אמנם מדד המעו"ף סגר בסוף השבוע שעבר מעל 1,271 נק' והאיתות הדובי שהתקבל כתוצאה מהירידה מתחת לרמה זו התבטל, אך סגל ממליץ לנקוט זהירות ומתינות בהשקעות.
לדבריו, מהלך מעל 1,305 נק' ילמד על חזרה למגמת העלייה ארוכת הטווח. עד אז ניתן להנות מעלייה אבל בזהירות ביחס לגודל הפוזיציה. מהלך מעל 1,285 נק' יחשב אבן דרך חיובית. מהלך מתחת ל-1,265 ילמד על שבירה של השוק והתפתחות גל יורד חדש. ובמקרה כזה, 1,234 נק' הוא היעד הראשון. רמות ההתנגדות - 1285 ו-1305. נק'.
כלכלני הפועלים הדגישו לראשונה מזה זמן רב את הסיכון הגלום בשוק וכתבו בסקירתם השבועית: "אנו ממשיכים להחזיק בדעה חיובית בנוגע לשוק המניות המקומי בטווח הארוך, עם חשש להמשך התנודתיות ואי ודאות בטווח הקצר, מה שמגדיל את רמת הסיכון בהשקעה מנייתי". בבנק מוטרדים מהעלייה במחירי הנפט והסחורות, אשר עלולה לפגוע לדעתם בצריכה הפרטית בעולם ובישראל. האנליסטים עוד מוטרדים מהעלייה ב"מדד הפחד" כפי שהוא משתקף באופציות על מדד המעו"ף, כאשר מלפס הפחד זינק ל-20% לעומת 13% לפני חודשים ספורים, מה שמעיד על צפי להמשך תנודתיות בבורסה.
וול סטריט ננעלה בסופ"ש בירידות למרות נתוני תעסוקה טובים, כאשר המשכה של מלחמת האזרחים בלוב והזינוק במחיר הנפט העכירו את האווירה. מחיר הנפט זינק ל-104.42 דולר לחבית. נתוני התעסוקה הטובים הצביעו על כך שכ-192 אלף משרות חדשות נוספו למשק האמריקני בחודש פברואר, פחות או יותר בהתאם לציפיות המוקדמות, שיעור האבטלה המשיך אף הוא לרדת ונסוג בחודש שעבר ב-0.1% לרמה של 8.9% - הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש אפריל 2009.
גבעות צנחה, ישראמקו עלתה
גבעות דיווחה הבוקר כי קצב הפקת הנפט ממקטע 8 לבדו עומד על 785 חביות ביום ומסרה "הפקנו כ-16 אלף חביות ב-26 ימים". עוד דיווחה החברה כי היא דוחה את ניקוי מקטעים 6-7 מחשש לפגיעה במקטע 8, וכן כי תחל במבחני הפקה שיימשכו חצי שנה במקטע 8B - לאחר מכן, תחל השותפות בהפקה מסחרית בנובמבר. על פי הערכות: פתיחת מקטע 1 תוסיף עוד 300 חביות נפט לקצב ההפקה. על כך אומר האנליסט יואב בורגן: "דיווח גבעות - מצוין; הפראק עושה את העבודה".
מניות הגז המשיכו לרכז עניין. דיווח כי השותפות במאגר "תמר", ישראמקו , דלק קידוחים ואבנר , כי הן מתכוונות לעלות בקרוב ב-50% את מחיר הגז בעסקת הענק עם חברת החשמל השפיע על המניות. גורמים המעורבים בעסקה טוענים כי השותפות העלו את מחיר הגז לאחרונה מ-4.5 דולר ליחידת גז (mmbtu), ל-6.5 דולר. נציין כי החברות מקבוצת דלק נסחרות גם על רקע חידוש אספקת הגז הטבעי לישראל מקידוח "ים תטיס" המשותף להן ולנובל ארג'י, לאחר תקלה במהלך שדרוג. בתוך כך, נציין, אספקת הגז ממצרים על ידי EMG המוחזקת ב-12.5% ע"י אמפל - שוב נדחתה למועד לא ברור.
בנוסף, ישראמקו עידכנה הבוקר כי רזרבות הגז ברשיון "שמשון" מוערכות כעת ב-2.3 TCF, וההסתברות למציאת גז - 20%. ב-30 ביוני הודיעה ישראמקו על תוצאות עיבוד הסקר הסייסמי שנערך ב"שמשון": פוטנציאל הגז עמד על 1.1 TCF בסיכויי הצלחה של 15%.
טאואר דיווחה בסופ"ש כי הקצתה לקרן יורקוויל כ-7 מיליון מניות בתמורה ל-9 מיליון דולר. בכך נמשך הדילול של המחזיקים במניות יצרנית השבבים.
מניות מגזר הבנקאות שבהן בלטו לאומי , פועלים ודיסקונט , זכו היום להעלאת המלצה ל"תשואת יתר" לעומת "תשואת שוק" מיובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים שטען כי "הירידות בבנקים - הזדמנות. הבנקים יציגו צמיחה של 23% ברווח הנקי בהשוואה ל-2009".
מניות אספן ואזורים ריכזו עניין, בעקבות הדיווח ב"גלובס" שחברת אספן שבשליטת רוני צארום הגישה איש העסקים הקנדי, הרשי פרידמן הצעה לרכישת מחצית מהמניות שלו תמורת 150 מיליון שקל, זאת כעבור פחות משבוע כעל זכייתו בהתמודדות לרכישת השליטה (64%) בחברה אזורים. ככל הידוע פרידמן סירב לקבל את ההצעה.
אפריקה ישראל הגיבה להודעתה של אפי פיתוח, המרכזת את פעילותה של הקבוצה ברוסיה, כי קניון ,AFIMALL פרויקט הדגל של אפריקה במוסקבה, עתיד להיפתח השבוע ב-10 במארס. אפריקה מנוהלת על-ידי איזי כהן, ובעל השליטה בה הוא לב לבייב. עוד העריכה החברה כי במהלך החודש הנוכחי ייפתחו בקניון כ-160 חנויות כאשר היא נסמכת על כך ש-74% מסך השטחים להשכרה בקניון כבר הושכרו. נזכיר כי בחודש שעבר העריכה החברה כי הפתיחה תידחה לחודש מאי.
[לאתר האג"ח][לאתר המעו"ף]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.