כשכולם אופטימיים כנראה שצריך להתחיל לפחד. זה היה נכון בדרך כלל בעבר וזה כנראה יהיה נכון גם בעתיד. והיום רמות האופטימיות בקרב מנהלי השקעות בעולם ובארה"ב , וגם בקרב משקיעים פרטיים, נושקות לשיאים היסטוריים.
הנרי בלודג'ט (Henry Blodget), מנכ"ל ועורך של אתר Business Insider, מזהיר ומראה (במאמר שפרסם וכותרתו: "הסיבה ששוק המניות יידפק") באמצעות גרפים כי יש סיבות, כלכליות, לא להיות אופטימיים כלל וכלל.
כשמסתכלים על הרווחים הצפויים ב-2011 מחירי המניות בוול סטריט נראים סבירים אולם אם מסתכלים קצת מעבר למספרים הפשוטים רואים שמרווחי הפעילות של החברות נמצאים ברמות שיא וכל פעם בעבר שהם הגיעו לרמות דומות הם הלכו ונשחקו בשנים הבאות, תהליך שפגע כמובן גם בביצועי המניות.
והפעם? אם לא יקרה מצב של "הפעם זה שונה מכל הפעמים הקודמות" (משפט שמנהלי השקעות רבים השתמשו בשנות הגאות של 1999-2000 וגם במחזורי עליות קודמים) הרי שגם במחזור העליות הזה צפוי תהליך דומה - מרווחי הפעילות יתכנסו לממוצע הרב שנתי.
ארצות הברית
בלודג'ט מציין, עם זאת, שהעלייה החדה במרווחי הפעילות לא אומרת כלל ששוק המניות צפוי לרדת בחדות השבוע, החודש, השנה או אפילו בשנה הבאה. הנתון הזה כן מאותת על כך שבטווח הארוך (5-10 שנים למשל) התשואות על השקעה במניות צפויות להיות נמוכות יחסית.
ארצות הברית
בהתבסס על מחזוריות ואם "מנקים" את כל ההפרעות, המכפיל הממוצע עומד היום על כ-24 לעומת ממוצע ארוך טווח של 16 בלבד. הוא יכול להשאר "מנופח" עוד שנה-שנתיים אבל סביר שהוא יתכנס לממוצע לטווח ארוך.
ארצות הברית
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.