בנק ישראל קבע היום (ג') את השערים היציגים של המטבעות המובילים כשהדולר והאירו רשמו היחלשות מול השקל. הדולר איבד 0.417% מערכו ושערו היציג נקבע על 3.583 שקלים לדולר. האירו רשם ירידה חדה של 1.127% ל-4.9906 שקלים.
בזירה העולמית הדולר נסחר במגמה מעורבת מול רוב המטבעות העיקריים, מול האירו הדולר מתחזק בשיעור של 0.64% לרמה של 1.39 דולרים לאירו. לעומת זאת, מול המטבע היפני הדולר מתחזק ב-0.3% לרמה של 82.49 ין לדולר.
היקף פעילות הזרים בשוק המט"ח נפל ב-11% בחודש פברואר, החודש בו החיל בנק ישראל את דרישות השקיפות המוגברות בעסקאות מט"ח ואת ההוראה לבנקים להקצות הון כנגד עסקאות מט"ח מול תושבי חוץ. כך עולה מנתונים שמפרסם היום בנק ישראל.
נפח המסחר הכולל בשוק המט"ח הסתכם בכ-111 מיליארד דולר בפברואר, ירידה לעומת 153 מיליארד דולר בינואר ו-146 מיליארד דולר בדצמבר. חלקם של הזרים בשוק המט"ח בפברואר עמד על 51% בלבד, לעומת 60% בינואר. למעשה, מדובר בשפל שלא נראה מאז אפריל 2009.
מחיר הנפט עדיין נמצא מעל 100 דולר לחבית. במסחר המוקדם בסחורות בניו-יורק, הנפט איבד 1.25% וכרגע נסחר ב-104 דולר לחבית. הלחצים האינפלציוניים שנגרמים כתוצאה מעלייה במחיר הנפט, גורמים להיחלשות של הדולר מול המטבעות העיקריים.
בפריקו מעריכים כי בשלב הנוכחי צפוי הדולר להיבלם מול השקל ברמת התמיכה החזקה של 3.58. עוד צופים כי במידה והדולר יגיע לרמה זו בנק ישראל יתערב במסחר על מנת למנוע את המשך היחלשותו של הדולר. "במידה ותיפרץ רמת 3.575 שקלים לדולר, רמת התמיכה הבאה שאליה הוא עשוי להיחלש צפויה להיות ב-3.548 שקלים לדולר", מעריכה ורד יצחקי, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים.
האירו נחלש היום מול הדולר אחרי שאתמול הגיע הצמד אירו/דולר לרמה של 1.4 על רקע הציפיות להעלאת ריבית בתקופה הקרובה מאוד. "היד עוד נטויה בצמד אירו דולר", כך מציינים בכלל פורקס.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.