איחוד חנויות רשת פוקס והחזרה לאופנת בייסיק הובילו את פוקס לשנת שיא בהכנסות וברווחים. מכירות הקבוצה רשמו בשנת 2010 עלייה של 22.5% והסתכמו ב-727 מיליון שקל, וזאת לעומת מכירות של 593.3 מיליון שקל בשנת 2009.
"זו השנה הטובה ביותר שהייתה בפוקס מאז ומעולם. הדבר המשמעותי ביותר זה מהלך איחוד החנויות ושינוי קו הקולקציה לקו בייסיק, שזה ה-DNA האמיתי של פוקס. בשנה שהסתיימה, מדינת ישראל הצביעה ברגליים. גדלנו בכל הפרמטרים. מבחינה מסוימת באנו ואמרנו 'יילחמו כולם על הפריט האופנתי ביותר, אנחנו לא במשחק'. ה-DNA שלנו זה קו בייסיק חד וברור, וכל אחד שקונה את הבגד האופנתי המנופנף ויוצא הדופן אצל כל אחת מהרשתות - את הבייסיק קונה אצלנו", אומר הראל ויזל, מנכ"ל ומבעלי פוקס.
פוקס הציגה שיפור חד בכל הפרמטרים הכספיים. שיעור הרווח הגולמי של החברה עלה מ-50.5% בשנת 2009 ל-57.2% בשנת 2010. עיקר השיפור ברווח הגולמי נובע מהעברת הרכישות של פוקס בסין ממשרדים חיצוניים, למשרד הקניות של החברה. בשנת 2010 ביצעה פוקס 90% מהרכישות באופן ישיר, בעוד ששנה קודם לכן רק 70% מהרכישות בוצעו באופן ישיר.
"אנחנו מצליחים היום למכור יותר זול ממה שמכרנו בעבר ולהרוויח יותר", אומר ויזל.
הרווח התפעולי של פוקס עלה ב-706% והסתכם ב-86.25 מיליון שקל, לעומת רוח תפעולי של 12.2 מיליון שקל בלבד בשנת 2009. שיעור הרווח התפעולי עלה אף הוא בתקפות אלה מ-2% ל-11.9% בשנת 2011.
במהלך 2010 החלה פוקס ביישום מדיניות איחוד החנויות של הרשת, מהלך שהביא לסגירה של 33 חנויות ותרם משמעותית לשיפור הרווח התפעולי. במהלך השנה הקרובה תסגור פוקס 10-15 חנויות נוספות.
בשורה התחתונה פוקס חתמה את שנת 2010 עם רווח נקי של 58 מיליון שקל.
מכירותיה של פוקס בחו"ל צמחו ב-31% והסתכמו ב-101.3 מיליון שקל. הרווח התפעולי מהמכירות בחו"ל עמד על 20.9 מיליון שקל והיווה 18.3% מהמכירות
סיקור מניה שביצעה חברת דש ברוקראז' לפוקס לפני ימים אחדים, ואשר הגיעה לידי "גלובס", קובע לפוקס מחיר יעד של 59.3 שקל, מחיר הגבוה ב-49% ממחיר המניה בפתיחת המסחר היום (ג').
אמש (ב') פרסמה גם כלל פיננסים המלצת קנייה לפוקס עם מחיר יעד של 54 שקל. מתחילת השנה רשמה מניית פוקס עלייה של 32%.
"פוקס הופכת מחברת אופנה לחברת אחזקות הפועלת בתחום הביגוד, כלי הבית ומוצרי הטיפוח והיופי באמצעות ללין. החברה השיקה את רשת פוקס הום ותפתח את רשת אמריקן איגל, אשר יהוו חלק משמעותי בהכנסות החברה ורווחיה בעתיד. מודל הזכיינות של פוקס וללין מחוץ לישראל מאפשר הגדלת ההכנסות והרווחיות ללא השקעה משמעותית וברמת סיכון נמוכה", נכתב בסקירה.
- אתה חושב שאתה נסחר בדיסקאונט?
ויזל: "אני חושב שמשקיעים בודקים האם התוצאות הפנומנליות של 2010 הן מקרה או שיחזרו בעתיד. אני בטוח שאם נמשיך לנהל את העסק כמו שאנחנו מנהלים והציבור ימשיך להצביע ברגליים, השווי עוד יגיע. פוקס לא נשענת עוד, למרות שהיא מצליחה מאוד, על רשת הביגוד בארץ. יש את בילבונג, סאקס, ללין, פוקס הום, פוקס בשוק הבינלאומי, אמריקן איגל בדרך. הקבוצה יושבת על הרבה רגליים חזקות, אם כי חובת ההוכחה עלינו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.