הבורסות המובילות באירופה סגרו הערב (ד') בירידות שערים לאחר פתיחה שלילית בוול סטריט, כשברקע עדיין נסחר הנפט סביב רמה של 105 דולר לחבית. את הירידות במדדים הובילו מניות הבנקים ומניות האנרגיה. נזכיר, כי היום לפני שנתיים, ב-9 במארס 2009, החל גל העליות הגדול בשווקים שמלווה אותנו עד היום.
"למרות הרגיעה הזמנית בשוק הנפט העולמי, עיני הסוחרים נשואות לעבר סעודיה לקראת יום שישי הקרוב", נכתב הבוקר הסקירה היומית של כלל פורקס. "במידה ואכן יחול 'יום הזעם' במדינה, הדבר הצפוי לגרור אחריו כאוס במדינה, במקרה זה מחיר הנפט עשויים לזנק לכיוון 110 דולר לחבית לפחות. האירועים בלוב משפיעים הרבה פחות על השווקים הפיננסים".
נתוני מאקרו התפרסמו בהמשך היום באירופה. בין היתר התפרסם הייצור התעשיתי בחודש פברואר בגרמניה שעלה כצפוי ב-1.8% לעומת ירידה של 0.6% בינואר. נתון נוסף שפורסם היום בבריטניה מצביע על גירעון של 7.1 מיליארד ליש"ט במאזן התשלומים בפברואר לעומת 9.7 מיליארד ליש"ט בינואר. נציין כי צפי אנליסטים עמד על גירעון של 8.5 מיליארד ליש"ט.
מניית EADS ריכזה עניין לאחר הודעה כי החברה רשמה רווח של 768 מיליון דולר ב-2010 וצופה הכנסות גבוהות יותר לשנת 2011.
מניית Tullow Oil רשמה ירידות. חברת הנפט הודיעה כי רווחיה ב-2010 עלה ל-54 מיליון דולר לעומת 25.2 מיליון דולר ב-2009. הרווח לפני מיסים עמד על 152 מיליון דולר, עם זאת מדובר בשיעור נמוך יותר מהציפיות אנליסטים.
מניית רולס רויס ריכזה עניין לאחר שהודיעה כי בקרן משותפת יחד עם חברת Daimler בכוונתן להציע 24 אירו תמורת מניות Tognum חברה גרמנית לייצור מנועים. שווי העיסקה הכולל מוערך ב-3.2 מיליארד אירו. בהודעה שפירסמו החברות נכתב כי ההצעה גבוהה ב-30% מעל מחיר הסגירה של ה-4 במארס, יום המסחר האחרון לפני שהחלו שמועות על הרכישה האפשרית.
המסחר באסיה ננעל היום (ד') בעליות כשהבנקים בסין הובילו את המדד המרכזי בהונג-קונג לעליות, בעקבות החלטת הבנק המרכזי לתגמל את הבנקים על התנהגות טובה. השוק השוורי בוול סטריט חגג אמש יום הולדת שני של יציאה מהמשבר הפיננסי החמור ביותר מאז "השפל הגדול".
מניות אסיה היום עלו על רקע הסנטימנט החיובי בוול סטריט, בסין נרשמו עליות בהובלת מניות הבנקים לאחר שהבנקים קיבלו היום זריקת עידוד מהבנק המרכזי של סין שהגביל את היכולת של הבנקים במתן הלוואות.
אתמול פורסם כי בסוכנות הדירוג פיץ' סבורים כי "קיים סיכוי של 60% לסיכון משבר בנקים בסין עד 2013". העלייה במחירי הנדל"ן בסין הובילה את הבנקים להרחיב את ההלוואות לרמת שיא של 17.5 טריליון יואן (2.7 טריליון דולר) בשנים 2009 ו-2010. בסין מזהה פיץ' סיכון למשבר פיננסי שעלול לנבוע בעיקר מהלוואות רעות לסקטור הנדל"ן וכמו כן הלוואות לממשלה למימון הוצאות.
Qantas Airways העלתה את מחירי הטיסות בעקבות עליית מחירי הדלק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.