ביום חמישי האחרון לפני רעידת האדמה הקטלנית ביפן, נרשמה הירידה החדה ביותר בוול סטריט מאז אוגוסט. השווקים סערו על רקע החששות שליבו את הירידות. אך מה המשמעות של ירידות אלה לגבי עתיד ההשקעות בוול סטריט? האם מדובר בעננה קטנה שחולפת, האם מדובר בהזדמנות קנייה? או שאולי יש לזה משמעות רחבה יותר?
העתיד בוול סטריט עדיין לוט בערפל וקשה לצפות את הצעד הבא בשוק. על רקע זה כותב הטורים ב-"וול סטריט ג'ורנל", ברט ארנדס, מציין 10 סיבות לדאגה בוול סטריט כיום:
1. חשש מרכזי מעלייה במחיר הנפט שעלולה לגרום לפגיעה בצמיחת הכלכלה הגלובלית ולהחזיר את הכלכלה למיתון. מחיר חבית נפט עדיין מעל 100 דולר לחבית. הקלה בגזרת מחיר הנפט יכולה להוות בשורה טובה.
2. ירידות בבורסות ברחבי העולם, לא מדובר רק במגמת מימושים בוול סטריט, אירופה והמזרח התיכון בלבד אלא זה סוחף את כל הבורסות ברחבי העולם. וול סטריט ירדה ב-1.9%, שנחאי וטוקיו איבדו 1.5%, ברזיל איבדה 1.8% וכו'. ירידות חובקות עולם מהוות סימן לדאגה.
3. המשבר הפיננסי באירופה - השוק מאותת על סיכון רציני מחדלות פירעון בספרד, פורטוגל וביוון.
4. עצבנות ניכרת גם בקרב האנליסטים השוריים ביותר - אחת החרדות המרכזיות שמעלים אנליסטים היא סין.
5. השוק השורי הגיע כבר לשיאו - הכלכלה האמריקנית של היום לא התרחבה בהשוואה למצבה לפני שלוש שנים. מצב התעסוקה בארה"ב נותר קשה וממשיך להעיב, התעסוקה במצב גרוע יותר מהתמונה שמנסים להציג.
6. הערכות הרווחות הן כי המניות הן במחיר גבוה מאוד ומותירות את המשקיעים ללא טווח ביטחון למקרה בו המצב ישתבש. על פי אנליסט בכיר של GMO, המשקיעים במניות בעלות שווקי שוק נמוך בשלב זה בעלות תשואה נמוכה יותר בהשוואה למשקיעים במניות בעלות שווי-שוק גבוה.
7. תשואת הדיבידנד במדד ה-S&P היא מתחת ל-2%, וול סטריט מגלה סימנים של בועה, וול סטריט מוערכת ביתר וקשה למצוא מניות זולות. ההזדמנויות בוול סטריט הן מאוד מצומקות. מספר מדדים,המהווים אינדיקציה לשוק בועתי, מאותתים על הצורך להיזהר.
8. המשקיע הפרטי האמריקני שניסה להיפטר ממניותיו בין השנים 2009-2010, מנסה כרגע לחזור לשוק שוב ומתחיל לאסוף מניות. על פי חברת השקעות, המשקיעים הפרטיים הוציאו סכום כולל של כ-31 מיליארד דולר ממניות בין מארס 2009 לסוף שנת 2010. אך מאז ינואר הם החזירו חזרה כ-33 מיליארד דולר. ההיסטוריה מראה כי הציבור נכנס לשווקים ויוצא מהם בזמנים הלא נכונים, רוכשים קרוב לשיא ומוכרים בשפל. יש אפשרות שגם הפעם זה קורה.
9. נרשמת רמה גבוהה מאוד של מימושים בקרב דירקטורים ומנכ"לים, מדובר ברמת שיא של ארבע שנים ברבעון הרביעי של 2010. גם בשלב זה רמת המימושים עדיין גבוהה.
10. הסנטימנט בוול סטריט הפך להיות סהרורי: הדובים בוול סטריט אינם גלויים הם מתחבאים זה כבר השנה השנייה. מנהלי קרנות משדרים אופוריה לגבי שוק המניות. מנהלי קרנות גידור מהמרים על עלייה במניות ועלייה במחיר הנפט, אנליסטים מעלים תחזיות רווח למניות ויש לציין כי גם המניות החמות חזרו כמו: Salesforce.com שלאחרונה היכתה את תחזיות הרווח. אך לאור זה עדיין נראה כי המשקיעים נראים מעודדים מדי או ליתר דיוק אופטימיים מדי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.