בשנים האחרונות פונים רבים אל הדיקור הסיני כדי להימנע משימוש בתרופות, או שמגיעים אליו לאחר שניסו הכול וזה לא עזר. הבעיה היא המחיר.
במשך אלפי שנים הייתה הרפואה הסינית מוכרת כרפואת העם - זמינה לכל, לא יקרה ושקטה מאד, אך במערב, ב-30 השנים האחרונות, היא הפכה למותרות, עם מחירים הנעים סביב מאות שקלים לטיפול, חדרי טיפול קטנים ואישיים והרבה דיבורים.
מכאן הגיע הרעיון של רפואה סינית קהילתית: מודל טיפולי חדש השואב את השראתו מצורת הטיפול הנפוצה ברחבי אסיה, שם נעשים טיפולים בסביבה משותפת ולא בחדרים קטנים ונפרדים כמקובל במערב.
"החזון שעומד בבסיס פעולתן של קליניקות קהילתיות הוא להחזיר את הרפואה הסינית למעמדה ההיסטורי כרפואה עממית, וזאת על-ידי מתן נגישות לטיפול לכל שכבות האוכלוסייה", מסביר רואי גרין, מטפל מוסמך ברפואה סינית קהילתית, בעל קליניקה בירושלים.
השיטה מאפשרת כמעט לכל אחד לקבל טיפולים בדיקור סיני, במחיר כזה שמאפשר להגיע מספיק פעמים כדי לחוות תוצאות טובות מהדיקור ובלי להתרושש. השיטה גם מאפשרת למטפל לטפל בקהילה שלו, להגיע לקהל רחב יותר ולהתפרנס בכבוד.
קצת על הדיקור הסיני
הדיקור הוא חלק מהרפואה הסינית. מדובר בשיטת טיפול עם ניסיון של הרבה מאוד שנים. בסיס השיטה גורם לגוף להתרפא ממחלות על-ידי שימוש בכוחות הריפוי של הגוף בצורה טבעית, באמצעות החדרת מחטים דקות לאזורים שונים של הגוף.
"גירוי המחטים משפיע על כאב ועל מערכות פנימיות, מעלה את זרימת הדם ואף מרגיע. הטיפול הוא פשוט, ללא חדירה של חומר חיצוני, וזה למעשה היופי שלו", מסביר גרין.
גרין מספר כי בסין ממומן הדיקור על-ידי הממשלה ומתבצע בסדרות, כך שהמטופל מגיע לאורך 10 ימים או שבועיים לדיקור בכל יום, או פעמיים-שלוש בשבוע לאורך זמן: "אנחנו ממליצים לאנשים להגיע לדיקור יותר מפעם בשבוע כדי להגיע לתוצאות טיפול טובות יותר, במיוחד בתחילת טיפול, זה מייעל אותו".
איך זה עובד?
הנגישות מתאפשרת על-ידי טיפול במספר מטופלים בשעה בסביבה משותפת, מה שמאפשר הורדת מחירים דרסטית ללא התפשרות על איכות הטיפול.
חשוב לציין כי כמו בכל דיקור, התשאול הראשוני של הלקוח נעשה בחדר פרטי, ורק לאחר תשאול מקיף ורציני מחליט המדקר על תכנית העבודה. במילים אחרות, המפגש הראשון לא נעשה במרחב הכללי של הקליניקה ומאפשר יחס אישי לחלוטין.
"בטיפול בדיקור, אין מניעה שבזמן שמטופל שעבר אבחון אישי נח עם המחטים, יוכל המטפל לגשת ולטפל במטופל אחר באותו החדר. בצורה זו יושבים בחדר גדול כ-4 מטופלים בכל שעה נתונה, כל אחד בפינה שלו ובכורסא שלו", מסביר אסף פלדמן מטפל ברפואה סינית, רפואה סינית קהילתית, בעל קליניקה בתל-אביב וסגן מנהל היחידה לרפואה משלימה במחלקת השיקום באיכילוב.
לקליניקה מגיעים אנשים בכל הגילים - מבוגרים, חיילים, סטודנטים ואפילו ילדים, אני מקל על מטופלים כבר מגיל 6. אין ספק שככל שהמטופלים מגיעים משכבה סוציו-אקונומית גבוהה יותר - כך אולי יתאים להם יותר המודל הרגיל של קליניקה יוקרתית וטיפול של אחד על אחד, אבל גישת הדיקור הקהילתי הזו פונה לכולם ומאפשרת להוריד מהדיקור את "המעטפת" שמייקרת אותו ולהישאר עם הדיקור עצמו.
ומה עם פרטיות?
כידוע, חלק מנקודות הדיקור יכולות להיות ממוקמות באזורים שהם פחות נגישים, גם כאן נמצא פתרון. גרין מספר כי הדיקור בשיטה הזו נעשה רובו ככולו בנקודות באזור הזרועות, הרגליים והראש ותוך הקפדה על צנעת הפרט והדיסקרטיות הרפואית. הימצאותם של אנשים נוספים בחדר נותנת תחושה שאתה לא מבודד, ונוצר שדה אנרגטי שגורם לטיפול האישי להיות יותר חזק ואפקטיבי.
דיקוק בקליניקה פרטית
מה מציעות
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.