יום אחד בלבד לאחר שהודיעה על אקזיט במסגרתו תימכר לפייסבוק תמורת 60-70 מיליון דולר, סנאפטו החלה לראיין עובדים במטרה לבדוק מי מהם ימשיך לעבוד בחברה לאחר השלמת הרכישה - ומי יפוטר. סנאפטו מעסיקה כ-30 עובדים בישראל.
בשיחה עם "גלובס", מנכ"ל ומייסד שותף של סנאפטו רן מקבי, אמר כי "יש תהליך שקורה בין העובדים שבו מחליטים מה קורה עם העובדים, יש אי ודאות. זה לא משהו חריג - חלק עוברים למטה של פייסבוק בארה"ב וחלק יישארו בארץ. לא הוחלט סופית על אף שהולך הביתה".
לדבריו, "יש נציג של פייסבוק בישראל, אבל הוא לא בהכרח זה שבודק את עניין העובדים, זה מישהו שבא לענות על שאלות, לספר על מה קורה, לא מישהו בכיר. בשבועות הקרובים נעבוד עם פייסבוק על התוכניות קדימה, אבל ככל הנראה חצי מהעובדים יעברו לארה"ב".
עוד הוסיף מקבי, כי "לא פגשנו את מארק צוקרברג עדיין, זה מרגש אותי מאוד - אני לא יודע כמה הסרט (הרשת החברתית) אמין למציאות. אחד הדברים שמאוד אהבנו בעבודה זה שהם מאוד כמונו - אגרסיביים. הם מאוד לא תאגיד אמריקני, זה מתנהל כמו סטארט-אפ צעיר - יש עוד הרבה שאלות".
לדבריו, "זאת הזדמנות אדירה לעבוד בפייסבוק. התפקיד שלי יהיה להבטיח שהאינטגרציה בין החברות מצליחה. פייסבוק זו חברה מאוד צעירה, אין לה מרכז פיתוח בשום מקום בעולם. מצד שני, הם מכירים את החוזק הטכנולוגי של ישראל ויש להם תוכניות לפתוח מרכז בישראל. השאלה אם זה יהיה מבוסס על מרכז קיים, את החגיגות נעשה אחרי הקלוזינג".
"כל העובדים בחברה הם מאוד מוכשרים ואני מקווה שנצליח למצוא לכולם מקומות בפייסבוק אני לא מודאג. רוב העובדים נשארים, אולי כולם - לא חתמנו על מסמך שאסור לפייסבוק לפטר עובדים, מי שמוכשר יישאר בחברה. גייסנו בחודש האחרון 3-4 עובדים, מתכנתים בעיקר. לא לקחנו בחשבון את המכירה והמטרה הייתה להשאיר אותם בחברה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.