השבוע הדרמטי שהסתיים ב-17 במארס, במרכזו רעדת האדמה, הצונאמי ותקלת הגרעין החמורה בין, כמו גם ההסלמה במלחמה שמתחוללת בלוב, הובילו גם את השוק הישראלי לסכם שבוע שלילי ותנודתי במיוחד. על רקע זה זינק היקף המכירות בחסר על מניות מדד המעו"ף ב-15% לשיא חדש של 1.205 מיליארד שקל. נציין כי מאז התחדשו העליות במדד המעו"ף, כך שפוזיציית השורט הענקית, שזכתה לתוספת של כ-160 מיליון שקל בשבוע החולף, אשר בה הצטיידו המשקיעים שחששו מתגובת השוק לאסונות - עלולה להסב להם הפסדים.
בין מניות הבנקים אשר בלטו בתקופה האחרונה בעליות חדות, כתיקון לירידות שאיפיינו אותן מתחילת השנה, משכה אליה את השורטיסטים מניית בנק לאומי בה זינקו השורטים פי 2.9 ל-117 מיליון שקל, בעוד שמחיר המניה עלה ב-1.8% ל-1,729 אגורות ביחס לשבוע הקודם שהסתיים ב-10 במארס.
בפוזיציות השורט על מניות בנק הפועלים , בנק מזרחי טפחות ובנק דיסקונט , שגם הן לוקחות חלק במדד המעו"ף, דווקא קטנו השורטים, על רקע ההמלצות החמות שקיבל הסקטור.
מניית טבע אשר מחירה המשיך להידרדר בכ-3.2% למחיר של 17,180 אגורות בשבוע החולף ביחס לשבוע הקודם, רשמה גם עוד עלייה בהיקפי השורט עלייה, כאשר אלו הסתכמו ב-63.79 מיליון שקל לעומת 43.14 מיליון שקל, זינוק של 48%.
גם בפריגו , מניית חברת התרופות הישראלית הנוספת שמאיישת את מדד המעו"ף זינקו היקפי השורטים ב-33% ואלו הסתכמו ב-65.75 מיליון שקל. נציין כי מחיר המנייה שבתחילת החודש קבע רמת שיא התממש מעט בשבוע החולף.
בזמן שהמשקיעים ממתינים להודעות חדשות בנוגע לאפשרות להימצאות נפט במאגר "לוויתן", נציין כי על יחידות ההשתתפות של אבנר גדלו יתרות השורט פי יותר משניים והסתכמו ב-20.13 מיליון שקל לעומת 9.57 מיליון שקל בשבוע שקדם לו, נציין על הגידול ביתרות השורט באבנר בא על רקע עלייה של כ-4% במחירה ל-232 אגורות. אחותה של אבנר, דלק קידוחים שגם מחירה טיפס הציגה גם היא גידול של 40% בהיקף השורטים עליה. ברציו ירדו פוזיציות השורט ב-19% ל-7.6 מיליון שקל וביחידות ההשתתפות של גבעות עלו היקפי השורט ב-32% ל-2.181 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.