בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב קבע בשבוע שעבר כי חברת IBM פיטרה עובד בן 62 עקב גילו המבוגר, וכי נפלו פגמים בהליכי השימוע שנערכו לו - וחייבה את החברה לשלם לו פיצויים - 192 אלף שקל.
השופטת רוית צדיק קבעה בפסק הדין כי לא נמצאה סיבה אמיתית לפיטוריו של העובד, ומשכך הרי שהם נעשו על רקע אפליית גיל ובניגוד להוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בגין אפליה זו ועוגמת-הנפש שנגרמה לעובד, נקבע לעובד פיצוי בגובה 50 אלף שקל.
"משעסקינן בעובד בגיל מבוגר, שעה שבגיל מתקדם קשה למצוא עבודה אחרת, סבורים אנו כי פיטוריו בגיל 62 הנם כמעט בבחינת 'סוף פסוק' עבור אותו עובד... נוכח הגיל בו פוטר, אנו סבורים כי היה על IBM לפעול באופן אקטיבי למציאת חלופה מתאימה עבור העובד, שבעוד מספר שנים היה עתיד להגיע לגיל הפרישה", כתבה השופטת.
עוד קבע בית הדין כי נפלו פגמים בהליך הפיטורים של העובד הוותיק, לרבות זימונו המפתיע לשימוע, תוך שנאמר לו "להגיע לפגישה" בלבד, ותוך שלילת האפשרות להתכונן כראוי לשימוע.
בשל פגמים אלה קבעה השופטת כי IBM תפצה את העובד בסכום של 8 משכורות בגין פיטורים שלא כדין - כ-142 אלף שקל.
העובד פוטר לאחר 11 שנות עבודה, ונחשב בכל שנות עבודתו ב- IBMלעובד מסור. ואולם, באוקטובר 2007 הודיעה לו החברה על פיטוריו.
באמצעות עו"ד כפיר זאב ממשרד נעמי לנדאו הגיש העובד תביעה לבית הדין, וטען כי למרות טענות IBM כי הוא פוטר על רקע צמצומים והליך הבראה בחברה, הרי שהיא לא סיפקה הוכחות לטענותיה, ומכאן שלא נותר אלא לקבוע כי שיקולים זרים של גיל העובד היוו את הגורם העיקרי לפיטוריו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.