בצל ההליכים המתקדמים והמתמשכים למכירת השליטה בקבוצה לבעלים זר - פרמירה או חברת ביטוח אירופית - ממשיכה כלל ביטוח , בניהולו של שי טלמון, להתנהל היטב, ולהציג דוחות חזקים. הדוחות טובים מספיק כדי לבלוע נזקים מקטסטרופות שאירעו בצד השני של העולם, ולהציג גידול של כ-71% ברווח השנתי לכ-600 מיליון שקל.
כלל ביטוח הציגה ב-2010 רווח כולל המשקלל רווח שנזקף להון, בסך של כ-673 מיליון שקל, לעומת כ-859 מיליון שקל ב-2009, וזאת כתוצאה מכך שב-2009 התשואות בשוקי ההון היו גבוהות במיוחד. ברבעון הרביעי רשמה החברה, שבשליטת קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, רווח נקי של כ-168 מיליון שקל, לעומת כ-22 מיליון שקל ברבעון המקביל. בד בבד הודיעה החברה כי תחלק דיבידנד בהיקף של 150 מיליון שקל, לאחר שב-2010 חילקה דיבידנד אחר, בהיקף של 200 מיליון שקל.
"2010 הייתה שנה עסקית מוצלחת, שבה הציגה הקבוצה חוסן ועוצמה. מדיניות הביזור של הקבוצה שוב הוכיחה את עצמה", אמר המנכ"ל טלמון, שהוסיף כי "יש מכלול של נושאים עסקיים ורגולטורים שהופכים את 2011 למאתגרת במיוחד".
נערכים להחלפת הבעלות
במקביל לדוחות זימנה החברה אסיפה כללית, שבמסגרתה יובא לאישור הסכם הארכת כהונה ליו"ר החברה, אביגדור קפלן, לתקופה שאינה קצובה בזמן. זאת בשל הצפי להחלפת השליטה בחברה בעתיד הנראה לעין.
כך או כך, למרות נזקי אסונות הטבע שפגעו בברודגייט הבריטית שבבעלות כלל, שהציגה הפסד שנתי של כ-116 מיליון שקל (לעומת רווח של כ-28 מיליון שקל ב-2009), מציגה כלל שורה ניכרת של מקורות רווח. אגב כך מציינת כלל בדוחות, כי תפעל להקטנת החשיפה שלה לאסונות טבע, כשהאסונות האחרונים שאירעו בניו-זילנד ויפן ישפיעו לרעה על תוצאותיה גם ב-2011, בהיקף שנאמד כעת בכ-43 מיליון שקל.
בסה"כ החברה הציגה גידול מינורי של כ-4% בסך הפרמיות בכל פעילויותיה. בישראל מדובר על צמיחה של כ-3% בסך הפרמיות, שהסתכמו בכ-8.3 מיליארד שקל.
מגזר החיסכון לטווח ארוך תרם לחברה רווח לפני מס של כ-547 מיליון שקל, כשכל שלושת התחומים במגזר זה תרמו לשיפור ברווחיות. תחום ביטוח החיים הניב לחברה רווח של כ-396 מיליון שקל. מדובר על גידול של כ-87%, לצד צמיחה קלה של 2% בפרמיות, ששמרו על היקף של כ-4.3 מיליארד שקל.
תחום הגמל הניב לחברה צמיחה של כ-37% ברווחים, שהסתכמו בכ-98 מיליון שקל, בעוד שתחום הפנסיה הניב לחברה גידול של כ-19% לסך של כ-52 מיליון שקל.
בתחום הביטוח הכללי בישראל רשמה כלל קיטון של כ-1% בפרמיות, כשכל תחומי הפעילות הניבו רווח, אף שתחום הרכב-רכוש הניב רווח סמלי. החברה רשמה רווח לפני מס בהיקף של כ-294 מיליון שקל, המהווה גידול של כ-26% ביחס לתקופה המקבילה.
צמיחה בחו"ל
הביטוח הכללי בחו"ל צמח בהיבטי הפרמיות, שגדלו בכ-10% לסך של כ-1.5 מיליארד שקל. למרות ההפסדים מברודגייט הניבה הפעילות בחו"ל לחברה רווח של כ-14 מיליון שקל, וזאת הודות לרווחיות הצומחת והנאה של גארד האמריקנית, שהניבה לכלל רווח שנתי של כ-130 מיליון שקל.
תחום הבריאות תרם לחברה רווח שנתי של כ-95 מיליון שקל, לצד התאוששות בתוצאות זרוע השירותים הפיננסיים של הקבוצה - כלל פיננסים - שעברה ב-2010 לרווח לאחר שנתיים הפסדיות במיוחד. כמו כן, חטיבת כלל מימון תרמה אף היא לרווחיות, כשכלל ביטוח אשראי הרוויחה כ-14.7 מיליון שקל, וכלל מימון ואשראי תרמה רווח של כ-12.2 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.