איך לעשות כסף מההשקעות המסוכנות ביותר?

קשה לממש את האמרה "כשהדם זורם ברחובות, זה הזמן לקנות" ■ ובכל זאת - לאלו השקעות דוחפים אותנו האירועים ביפן, לוב והמזה"ת

קשה להיות משקיע בינלאומי בימינו, לאור המאורעות האחרונים במזרח התיכון ובעולם הערבי בכלל, והנשורת הגרעינית ביפן. בואו לא נשכח גם, ששוק הדיור האמריקני מת במרבית ארה"ב, ושהאבטלה שם נשארה הגבוהה ביותר מזה 30 שנה.

קל יותר לומר מאשר לממש את האמרה המפורסמת "כשהדם זורם ברחובות, זה הזמן לקנות". לרוב המשקיעים יש מצפון, וקשה להם להרוויח מהסבל של מישהו אחר. אם פילוסופיית ההשקעות שלך היא להריע לכל משבר בינלאומי ולהרוויח ממנו, יש לך בעיה הרבה יותר גדולה מהחשבון שלך בחברת הברוקרים.

הראלי הכללי של השוק מאז ספטמבר נראה דועך, והמשקיעים לטווח הארוך שמבקשים להגן על הפנסיות שלהם, יכולים לגלות שהגיע הזמן לנער את תיק ההשקעות. לאור אלו נראים יפן, לוב והמזרח התיכון מקומות טובים להשקיע בהם.

נפט בגלל המזה"ת

המכנה המשותף לכל האירועים במזרח התיכון, הוא הלחץ שהם מפעילים על מחיר הנפט. משקיעים שמחפשים לגדר את התיקים שלהם מפני האינפלציה במחירי הנפט, או להשתתף ברווחים של מגזר האנרגיה, צריכים להתמקד בקרן הסל Energy Select Sector SPDR (סימול: XLE) או בהחזקות הגדולות שלה, אקסון מובייל ושברון .

כמה משקיעים הפסידו בהשקעות כמו קרן הנפט של ארה"ב (USO), שהיא מאגר של סחורות, או iPath S&P GSCI Crude Oil (סימול: OIL), שהיא קרן סל שצמודה לחוזי הנפט ממערב טקסס. שתי הקרנות הללו לא באמת מתחקות ב-100% אחרי עליית מחירי הנפט. OIL עלתה ב-12% מ-1 בדצמבר, ו-USO עלתה ב-13%, אך מחיר הנפט האמריקני עלה ב-18% באותה תקופה לכ-104 דולר לחבית.

SPDR של האנרגיה, לעומת זאת, עלתה ב-20%. ובעוד שדמי הניהול והעמלות הכוללות של שתי הקרנות קרובים ל-0.8%, XLE גובה רק 0.25%, והיא גם משלמת דיבידנד קטן של 1.3%.

היטאצ'י בגלל יפן

המיזם המשותף של היטאצ'י (HIT) וג'נרל אלקטריק , שייצר את הכורים הגרעיניים בפוקושימה, עושה שם רע לחברות, אך היטאצ'י היא הרבה יותר מחברה שעוסקת בכוח גרעיני. היא גם מייצרת כספומטים, עובדת על תשתיות טכנולוגיית מידע, מייצרת ציוד בנייה ועוד. הגיוון הזה מסייע להיטאצ'י לשמור על יציבותה, וליהנות מתזרימי מזומנים מגוונים.

לפני המשבר ביפן היה רושם שהיא אכן מצאה ים של הזדמנויות. המניה בניו יורק זינקה בכמעט 50% בחמישה חודשים, לשיא של 52 שבועות ב-7 במארס - לפני שצנחה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי, כמו יתר אחיותיה היפניות.

אחרי כמה וכמה הפסדים שנתיים, היטאצ'י לא רק עומדת להרוויח ב-2011, אלא להרוויח גם בכל רבעון של השנה. תחזית הרווח השנתית היא 6.11 דולר למניה - מהפך דרמטי בהשוואה להפסד של 3.15 דולר למניה בשנה שעברה, והפסד מדהים של 23.85 דולר למניה ב-2009. המכירות צפויות השנה לעלות ב-18% - גידול ראשון מאז 2008.

מי שרוצה להשתתף בהבראת יפן בטווח הארוך צריך לצבור HIT. יש ללא ספק אתגרים גדולים, אך גם סיבות רבות להיות אופטימיים ש-2011 תהווה מפנה.

רייתאון בגלל לוב

טילי הטומהוק שירו בעלות הברית לעבר לוב פותחו במקור על ידי ענקית תעשיות ההגנה והתעופה/חלל רייתאון (RTN).

כלי הנשק אלו לא רק מאפשרים פגיעות מדויקות במטרות כדי להימנע מהרג אזרחים, אלא גם את אי-הצבתם של כוחות קרקע מקרב חיילי בעלות הברית בלוב. הנשיא אובמה התעקש על הימנעות מפלישה קרקעית.

RTN היא הרבה יותר מיצרנית טילים. תשואת הדיבידנד שלה היא 2.9%, והדיבידנד הזה שולם למשקיעים מאז 1964. הכנסותיה צמחו בכל אחת מארבע השנים האחרונות, והיא צופה צמיחה של 4% השנה למרות הדיבורים על קיצוץ תקציבי משרד ההגנה. מכפיל הרווח העתידי שלה הוא 9 - נמוך מהמתחרות בואינג , ג'נרל דיינמיקס (GD) ולוקהיד מרטין (LMT). המניה עלתה מתחילת השנה ב-9% - פי שלושה משאר השוק.

* כל הזכויות שמורות ל-marketwatch.com 2011