בורסות אירופה סגרו בעליות חדות בעקבות נתוני המאקרו

המשק האמריקני הוסיף בחודש שעבר 216 אלף משרות חדשות, ושיעור האבטלה ממשיך לרדת, לרמה של 8.8% ■ מדד מנהלי הרכש שמר על רמה גבוהה

בורסות אירופה נסחרו היום (ו') במגמה חיובית שהלכה והתחזקה במהלך היום, ביום המסחר האחרון לשבוע הנוכחי והראשון לרבעון השלישי. זאת, לאחר שפורסם דוח התעסוקה האמריקני לחודש מארס, שהפתיע לטובה.

דוח התעסוקה האמריקני לחודש מארס פורסם ב-15:30 שעון ישראל והפתיע לטובה. המשק האמריקני הוסיף בחודש שעבר 216 אלף משרות חדשות, לעומת צפי כלכלנים לתוספת של 191 אלף משרות בלבד בחודש החולף, בהמשך להוספה של 192 אלף משרות בחודש פברואר. גם שיעור האבטלה ממשיך לרדת, ב-0.1% לרמה של 8.8%, לעומת צפי כלכלנים לכך ששיעור האבטלה יישאר ללא שינוי על 8.9%. בכך נסוג שיעור האבטלה לרמתו הנמוכה ביותר מאז חודש מארס 2009.

נזכיר כי שיעור האבטלה נחתך ב-1% ב-3 החודשים האחרונים אך רבים מבין מובטלי המיתון עדיין לא מחפשים עבודה, ולכן לא נרשמים כמובטלים. השכר הממוצע לשעת עבודה נותר ללא שינוי על 22.87 דולר, לעומת צפי כלכלנים לעלייה של 0.2%.

ועוד בגזרת המאקרו בארה"ב: ב-17:00 שעון ישראל פורסם מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני (ISM) לחודש פברואר, אשר עמד בציפיות ברמה של 61.2%.

מניית בנק אוף אירלנד זינקה ב-39% לאחר שהבנק הודיע כי בכוונתו לבצע גיוס הון.

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת. מניית Tokyo Electric Power , מפעילת הכורים הפגועים בפוקושימה, נסחרה ברקע דיווחים כי ממשלת יפן תערוב לחובותיה. המניה נסחרת בימים האחרונים בתנודות קיצוניות על רקע החששות מפני אסון גרעיני בכורים, והיא נמצאת בשפל של כ-50 שנה.

מדד מנהלי הרכש בסין עלה במארס ל-53.4 נקודות מ-52.2 נקודות בחודש פברואר. עם זאת, התוצאות נפלו מהתחזיות המוקדמות לעלייה ל-54 נקודות.