עליות שערים נרשמו היום (ו') בניו יורק, היום הראשון של הרבעון השני של 2011. זאת, כשבמקביל באירופה נסגר המסחר בעליות שערים חדות לאחר שכשעה לפני פתיחת המסחר בוול סטריט פורסם דוח התעסוקה שהפתיע לטובה עם עלייה של כ-216 אלף משרות במארס וירידה בשיעור האבטלה ל-8.8% . מנגד, החלשות הדולר והמשך עליית מחירי הנפט העיבו על המסחר. את השבוע כולו סגרו מדדי הדאו ג'ונס, ה-S&P 500 והנאסד"ק, בעליות של 1.3%-1.7%.
על פי התחזיות המוקדמות, היה צפוי משרד העבודה האמריקני לדווח על הוספה של 191 אלף משרות בחודש החולף, בהמשך להוספה של 192 אלף משרות בחודש פברואר. הצפי לגבי שיעור האבטלה היה כי הוא יישאר ללא שינוי ב-8.9%. "התאוששות שוק העבודה צוברת מומנטום", ציין איאן שפרדסון, הכלכלן הראשי ב-High Frequency Economics. "תהליך גיוס העובדים עולה מדרגה בעוד התביעות לדמי אבטלה יורדות. אנחנו בהחלט חושבים שחדשות טובות בפתח", הוסיף שפרדסון.
על פי תחזיות ארוכות יותר, קצב של כ-200 אלף משרות נוספות צפוי להימשך בכל חודש שנותר ב-2011. על אף שעובדה זו מעודדת, הרי ששיעור הוספה כזה יחזיר רק חלק מכמעט 7.5 מיליון משרות שהתאדו במשק האמריקני במהלך המיתון הגדול.
רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות, מציין בתגובה לדוח כי "מדובר בדוח חיובי, מעט טוב מההערכות המוקדמות, המצביע על עלייה חמישית רצופה במספר מקומות העבודה ולכן מקנה להתאוששות בשוק העבודה היבט של עקביות והמשכיות. עם זאת, מדובר עדיין בהתאוששות הדרגתית, הזקוקה למומנטום נוסף. כמו כן, נותרו עדיין מספר סימני שאלה לגבי ההמשך, כפי שעולה כאמור מסקרי הביטחון הצרכני האחרונים. מנקודת הראות של ה-Fed, מדובר בנתון חיובי התומך בהסרה הדרגתית של המדיניות המרחיבה הנמרצת בה נקט מפרוץ המשבר. אבן הנגף ממשיכה להיות המציאות העגומה בשוק הדיור".
הכלכלה האמריקנית, כך נראה, נמצאת במסלול הנכון להתאוששות מלאה ומדדי המניות ממשיכים קדימה, אולם לא חסרים גם רואי שחורות. הארי דנט ( Harry Dent ), מייסד HS Dent מעריך, בראיון ל-DAILY TICKER, שמדד הדאו ג'ונס יתרסק לרמה של כ-3,300 נקודות (בתסריט הגרוע). אבל, יש לדנט גם חדשות טובות. עוד לפני ההתרסקות המשקיעים ימשיכו להנות בחודשים הקרובים מעליות שערים. "הדאו ג'ונס צפוי להעפיל עד ליולי-אוגוסט לרמה של כ-13,200 נקודות ומדד ה-S&P 500 יטפס לכ-1,430 נקודות", הוא אומר.
ועוד בגזרת המאקרו: ב-17:00 שעון ישראל פורסם מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני (ISM) לחודש פברואר, אשר עמד בציפיות ברמה של 61.2%.
החוזה העתידי על הנפט המשיך כאמור לעלות גם היום וטיפס בכ-1.3% לרמה של 108.13 דולר לחבית - הרמה הגבוהה ביותר מזה כ-30 חודש. במקביל, הדולר נחלש לרמה של 1.422 דולרים לאירו למרות הורדות דירוג לפורטוגל ואירלנד על ידי סוכנויות דירוג האשראי.
נובל אנרג'י: הפסקה זמנית בקידוח לוויתן
יצרניות הרכב, ביניהן פורד , ניסאן , טויוטה והונדה , ריכזו עניין. יצרניות כלי הרכב האמריקניות, בעיקר פורד, דיווחו הערב על המשך התאוששות מרשימה בשוק המקומי, המגרש הביתי שלהן. פורד דיווחה על מכירות של 212,777 כלי רכב בחודש שעבר, זינוק של 19%.
ג'נרל מוטורס דיווחה על גידול של 9.6% במכירות לרמה של 206,621 כלי רכב. בכך למעשה עברה פורד את GM והפכה ליצרנית האמריקנית המוכרת הכי הרבה כלי רכב בשוק המקומי, לפחות לחודש אחד.
חברת נובל אנרג'י החליטה להשהות את קידוח "לווייתן 1" בשל בעיות טכניות הקשורות לדיפון. לא ברור האם ומתי יחודש הקידוח והאם תהיה להשהיה השפעה על לוח הזמנים לפרסום ממצאים ראשוניים לגבי הימצאות נפט בשכבת המטרה הראשונה בעומק של כ-5,800 מטרים, ממצאים שהיו אמורים להתפרסם בחודש מאי. גורמים המעורבים בקידוח אמרו ל"גלובס" כי הבעיה שהתגלתה בקידוח מחייבת שימוש בחומרי דיפון מיוחדים שהוזמנו, אולם עד להגעתם עשוייה לעבור תקופה של מספר שבועות.
לוג'יטק ריכזה עניין שלילי רב לאחר שאמש הנמיכה חברת ציוד המחשבים את תחזית המכירות השנתית שלה ואת תחזית הרווח התפעולי.
ברוכה הבאה GNC: מניותיה של קמעונאית מוצרי הבריאות והוויטמינים החלו היום להיסחר בוול סטריט לאחר הנפקת מניות ראשונה לציבור.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.