הצמיחה והתלוש: מי המנכ"ל שגרף 19 מיליון דולר ב-2010?

מנכ"ל ויו"ר הבנק, לויד בלנקפיין, לקח הביתה על פי הודעת החברה חבילת תנאים בשווי כמעט כפול מזו ששילשל לכיס ב-2009 ■ אז מה אם רווחי הבנק צנחו והמניה דשדשה?

2010 הייתה שנה מוצלחת למרבית בנקים שסימנה את ההתאוששות והיציאה מהמשבר הכלכלי בדרך לשיאים חדשים בשוק ההון. לצד המשקיעים שנהנו מתשואה מרשימה, גם המנהלים ובעיקר אחד ספציפי יכולים להביט אחורה בסיפוק.

בנק ההשקעות האמריקני גולדמן זאקס הודיע אמש (ו') כי המנכ"ל לויד בלנקפיין נהנה מחבילת שכר והטבות בשנת 2010 בעלות כוללת של 19 מיליון דולר. החבילה כוללת שכר בסיס "צנוע" של 600 אלף דולר, מענק כספי של 5.4 מיליון דולר, 12.6 מיליון דולר במניות וכן 464 אלף דולר בהטבות אחרות.

בכך, בלנקפיין כמעט והכפיל את עלות השכר שלו שהסתכמה בשנת 2009 ב-9.8 מיליון דולר.

בלנקפיין יכול בהחלט להיות שמח ומרוצה מתנאי השכר להם זכה, אם כי המספרים בהחלט עשויים להרים כמה גבות בוול סטריט לאור התוצאות הלא מזהירות של גולדמן ביחס למתחרים: רווחי הבנק צנחו ב-38 אחוזים בשנה האמורה ומניית החברה לא רשמה התקדמות משמעותית ב-2010. עם זאת, כנראה שהמספרים היו מספקים מספיק בשביל הדירקטוריון כדי לאשר את הבונוס הכספי הראשון אותו זוכה בלקנפיין לקבל מאז 2007 - אז רשם שיא שכר מרשים עם חבילת תנאים בשווי של לא פחות מ-67.9 מיליון דולר (!).

בוול סטריט טענו כי השכר לו זוכה בלקנפיין מבטא "חזרה איטית ומדודה לשכר המקובל בקרב המתחרים" וכי בגודלמן עדיין רחוקים מתשלום סכומים שמזכירים את התלושים שיצאו מהבנק בטרם המשבר הכלכלי, לפני 3 ו-4 שנים.

כל הדואגים להמשך יכולת ההשתכרות של בלנקפיין יכולים להירגע הודות להודעה נוספת מהחברה, לפיה שכר הבסיס של המנכ"ל והיו"ר העומד כעת על 600 אלף דולר לשנה, יועלה ל-2 מיליון דולר החל משנת 2011 - גידול מרשים של 233% בשכר.

ארבעת הבכירים האחרים במועצת המנהלים של הבנק, שגם הם זכו עד כה לשכר בסיס קבוע של 600 אלף דולר לשנה (לצד מענקים מפנקים כמו זה של בלנקפיין בכל שנה, בעיקר מבוססי מניות) - ייהנו גם מהעלאת שכר מרשימה ושכר הבסיס שלהם החל מהשנה יעמוד עד 1.85 מיליון דולר כל אחד.