מאמציה של ספרד לצמצם את הגירעון התקציבי שלה ולשקם את אמון המשקיעים בה עלולים להיפגע כתוצאה מכך שראש הממשלה, חוסה לואיס ספאטרו, הודיע על פרישתו מהבחירות הבאות.
ספאטרו, 50, הודיע בשבת שעברה שלא ינסה להיבחר לתקופת כהונה שלישית בת ארבע שנים, ובכך אילץ את מפלגתו הסוציאליסטית לבחור מועמד חדש לראשות הממשלה לקראת הבחירות במארס 2012. הסוציאליסטים, שמפגרים אחרי האופוזיציה בסקרי דעת הקהל, יקיימו בחירות מקדימות אחרי הבחירות המקומיות שייערכו בספרד ב-22 במאי, אמר ספאטרו לחברי מפלגתו.
"זה אומר שהוא כבר לא רלבנטי, ולכן אני חושב שזו בעיה אמיתית מנקודת מבט של קביעת מדיניות בשנה הקרובה", אמר קן דובין, מרצה למדעי המדינה באוניברסיטת קרלוס השלישי במדריד.
המשקיעים הגיבו בחיוב לתוכנית הצנע של ספאטרו, שהיא החריפה ביותר ב-30 השנים האחרונות. הם הורידו את עלויות ההלוואות הממשלתיות בשעה שבפורטוגל השכנה עלו תשואות האג"ח הריבוניות לשיא בעידן האירו. ספרד, הכלכלה הרביעית בגודלה במרחב האירו, ניצבת כעת בפני תקופה של אי ודאות פוליטית, שעלולה לפגוע במאמץ להיחלץ מהמיתון עם שיעור אבטלה של 20% ולהבטיח את הישרדותה התקציבית מצד שני.
"הפוליטיקה הופכת להיות קשה יותר", אמר סטיוארט תומסון, מנהל קרנות בחברת איגניס אסט מנג'מנט מגלזגו, שהיקף נכסיה כ-120 מיליארד דולר. "עד כה נכנס הרבה כסף לספרד. בימים חמישי ושישי הואטה הכניסה, ואני חושש שהיא תמשיך לרדת כתוצאה מהאי ודאות הפוליטית הזו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.