מניות המחלקות דיבידנד מסתמנות כיעד ההשקעה המועדף ל-2011. לאחר הראלי האדיר של השנתיים האחרונות, שבו בלטו חברות מוטות צמיחה, ייתכן כי יש מקום לקחת צעד אחורה, להקטין סיכון, ולהסיט השקעה אל אותן חברות יציבות המספקות כרית ביטחון בדמות דיבידנד. סיבה נוספת, היא סביבת הריבית הנמוכה בארה"ב ובאירופה, והרצון של משקיעי ערך למצוא אלטרנטיבה לאג"ח.
השיפור בכלכלה העולמית הביא למילוי קופות המזומנים של החברות, ורבות מהן מודיעות בתקופה האחרונה על התחלת תשלום דיבידנד או הגדלתו, כדי להחזיר ערך למשקיעים. כמות המזומנים של חברות מדד ה-S&P 500 עומדת נכון להיום על כ-940 מיליארד דולר, ומאז תחילת השנה הודיעו כ-120 מהן על התחלת חלוקת דיבידנד או הגדלתו. זאת לעומת כ-80 חברות בלבד שעשו זאת בתקופה המקבילה אשתקד. כך מציין בפנינו יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. לדבריו, מדובר בגידול של כ-16 מיליארד דולר בהיקף הדיבידנדים המחולקים על-ידי חברות אלו.
השקעה בחברות המחלקות דיבידנד אינה צריכה להיות מוגבלת לחברות אמריקניות, או כאלה הפועלות בעיקר במדינות מערביות. אתר ההשקעות InvestorPlace, מציע שבע חברות דיבידנד זרות, אשר מספקות מענה לעיקרון החשוב של פיזור ההשקעה. אלו מהן אשר פועלות בעיקר בשווקים המתעוררים, מציעות גם פוטנציאל ליהנות מצמיחה חזקה. הנה רשימת הקרנות והחברות המומלצות, והנימוקים לבחירתן:
Telenor
חברת הטלקום הנורווגית פועלת גם בשוודיה, דנמרק, מזרח אירופה ובאסיה, והיא בין חברות הטלקום הצומחות ביותר באירופה. תשואת הדיבידנד הנוכחית היא 4.2%, והפוטנציאל גדול, שכן רק כמחצית מרווחיה מחולקת כדיבידנד. החברה נסחרת בארה"ב מעבר לדלפק, וכן בבורסת אוסלו, ומומלצת לקנייה מתחת ל-49 דולר.
Telekomunikasi Indonesia
חברת הטלקום האינדונזית היא ספקית התקשורת הקווית והסלולרית הדומיננטית במדינה. לחברה תזרים מזומנים חזק מאוד, ולאחר השקעה נרחבת בתשתיות, היא יכולה ליהנות ממנו. תשואת הדיבידנד הנוכחית המוערכת ל-2011 היא 4.8%, ובאתר סבורים שהיא תגדל ביותר מ-30% עד 2013 לעומת התשואה ב-2010. החברה מומלצת מתחת ל-36 דולר.
CPFL Energia
בדרך-כלל צריכת החשמל במדינה גדלה בקצב מהיר יותר מהצמיחה הכלכלית בה, ולכן חברות המפיקות אנרגיה, הן הראשונות ליהנות כשהכלכלה משגשגת. זהו המצב בברזיל, ובאתר ממליצים על חברת החשמל הברזילאית CPFL Energia, המספקת כ-13% מתצרוכת החשמל במדינה. בנוסף לתשואת דיבידנד של 6.9%, המשקיעים ייהנו גם מחשיפה למטבע הריאל הברזילאי החזק. המניה מומלצת מתחת ל-88 דולר.
SeaDrill
חברת קידוחי הנפט והגז מתמחה בקידוחים במים עמוקים. החברה הוקמה ב-2005, היא בעלת צוות עובדים המורכב מ-50 לאומים שונים, ופעילותה מתפרסת על פני 4 יבשות. החברה אינה פועלת במזרח התיכון, ועל כן אין לה חשיפה למהומות בעולם הערבי. קידוחים במים עמוקים הופכים מבוקשים יותר ויותר בשל הקושי למצוא מאגרים חדשים במים רדודים, ולחברה ציוד הקידוח המתקדם ביותר בתעשייה. SeaDrill משלמת דיבידנד של 7.5%, ומומלצת מתחת ל-40 דולר.
סלקום
חברת התקשורת הישראלית מומלצת בשל תשואת הדיבידנד הגבוהה שלה - כ-11%. באתר מציינים שמאחר שכמעט כל רווחיה מחולקים כדיבידנד, במקרה של האטה כלכלית היא עשויה לצמצם את גובה הדיבידנד. האתר ממליץ על סלקום, הנסחרת גם בארץ כמובן, מתחת ל-33 דולר.
ING Asia Pacific Fund
קרן נאמנות סגורה (Closed-End Fund), המשקיעה כ-80% מנכסיה בחברות דיבידנד של מדינות אסיה הממוקמות בשולי האוקיאנוס השקט, כמו סין, הפיליפינים ומדינות חבל הודו-סין. השקעה בקרן מאפשרת ליהנות מהצמיחה החזקה בשווקים אלו, לאחר תיקון של כחצי שנה בשוק הסיני. מבחינה טכנית, הקרן נתמכת מעל ממוצע נע ל-200 יום. עם תשואת דיבידנד שנתית של כ-9.12%, הקרן מומלצת מתחת למחיר של 21 דולר.
נציין, כי קרן נאמנות סגורה היא קרן המנפיקה מספר מוגבל של יחידות השתתפות עם הקמתה. היא נסחרת כמניה, ומחירה נקבע בהתאם לביקוש והיצע בשוק, בניגוד לקרן נאמנות, שבה מחיר יחידת השתתפות נקבע פעם ביום למחיר הנכסים. המנגנון הזה יוצר מצב, שבו קרן הנאמנות הסגורה נסחרת לעתים מעל שווי נכסיה.
Aberdeen Chile Fund
מומחי האתר סבורים שצ'ילה היא אחת המדינות המעניינות בדרום אמריקה, והיא בעלת פוטנציאל להיות הראשונה לנשוף בעורפן של אחיותיה הצפוניות הגדולות - ארה"ב וקנדה. רבות מהחברות הצ'יליאניות המעניינות לא נסחרות בארה"ב, ועל כן חשיפה טובה לצ'ילה ניתן להשיג באמצעות Aberdeen Chile Fund. מדובר בקרן נאמנות סגורה נוספת, המשקיעה בחברות צ'יליאניות מגוונות, ומדד הייחוס שלה הוא ה-MSCI Chile Index.
הקרן הצ'יליאנית שהציגה ב-2010 תשואה של 48.85%, מעניקה, על-פי האתר, דיבידנד שנתי של 9.61%, והיא מומלצת לרכישה מתחת ל-22 דולר.
טל בן-פורת
* הגורמים בכתבה עשויים להשקיע בניירות ערך ו/או מכשירים, לרבות אלו שהוזכרו בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.