הכנסות המדינה ממסים על הדלק טיפסו ברבעון הראשון ב-11% והסתכמו ב-3.9 מיליארד שקל, לעומת 3.5 מיליארד שקל ברבעון הראשון של 2010 - כך עולה מנתונים שפירסם אגף החשב הכללי באוצר. ההכנסות ממס על הדלק בחודש מארס עלו ב-5% ל-1.4 מיליארד שקל.
בתחילת ינואר, נזכיר, נכנסה לתוקפה העלאת מס הבלו ב-21 אגורות, אולם כעבור 3 שבועות היא בוטלה בעקבות הלחץ הציבורי. עם זאת, המדינה נהנית מעליית מחירי הדלקים עקב הזינוק במחיר הנפט בעולם, כיוון שהיא רושמת הכנסות גדולות יותר ממע"מ על הדלקים. שיעור המס הכולל על הדלק בישראל הינו 56%.
כן עולה מהנתונים, כי ההכנסות ממסים על הנדל"ן זינקו ברבעון הראשון ב-32% והסתכמו ב-1.9 מיליארד שקל, לעומת כ-1.5 מיליארד שקל ברבעון הראשון אשתקד. ההכנסות ממסים על הנדל"ן בחודש מארס הסתכמו ב-663 מיליון שקל, עלייה של 13% לעומת מארס 2010.
הוצאות הממשלה במארס - 25.9 מיליארד שקל
משרד האוצר מעדכן, כי סך ההכנסות ממסים הסתכמו בחודש מארס בכ-18.9 מיליארד שקל, עלייה של כ-12.5% לעומת 16.8 מיליארד שקל במארס אשתקד. הכנסות ממסים ישירים (מס הכנסה) הסתכמו בכ-8.5 מיליארד שקל, לעומת 7.8 מיליארד שקל במארס אשתקד. הכנסות ממסים עקיפים (מכס ומע"מ) הסתכמו בכ-9.9 מיליארד שקל, לעומת 8.6 מיליארד שקל במארס אשתקד. ברבעון הראשון של השנה ההכנסות ממסים עלו בכ-15% והסתכמו בכ-55.8 מיליארד שקל, שהם כ-26.2% מהתכנון התקציבי השנתי.
על פי אומדנים ראשונים של האוצר, בחודש מארס היה לממשלה גירעון בפעילותה התקציבית בסך של 900 מיליון שקל, וגירעון של חצי מיליארד בפעילות למימון הכוללת מתן אשראי נטו. בפעילות מקומית היה לממשלה גירעון של 400 מיליון שקל, ובפעילותה בחו"ל היה לה גירעון של חצי מיליארד שקל. מתחילת השנה מסתכמת הפעילות התקציבית בעודף של 2 מיליארד שקל, לעומת גירעון של 3.6 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
סך הוצאות הממשלה הסתכמו במארס בכ-25.9 מיליארד שקל. ברבעון הראשון חל גידול נומינלי של כ-5.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ולעומת גידול של 7.4% בהוצאות המשרדים שתוכנן בתקציב המקורי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.